Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

10x educatieve spelletjes voor kleuters!

10x educatieve spelletjes voor kleuters! 22 augustus 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Tiptoi - De hongerige getallenrobot - Spelletjes voor kleuters

Peuters en kleuters zijn volop aan het ontwikkelen. En veel kinderen zijn gek op spelletjes, wat natuurlijk goed uitkomt want spelletjes zijn ideaal om kinderen te vermaken en ze tegelijkertijd iets te leren! We hebben de leukste spelletjes voor kleuters voor je op een rij gezet!

Spelletjes voor kleuters

Kinderen in de leeftijdscategorie 4 en 5 jaar noemen we ook wel kleuters. En kleuters zijn zich volop aan het ontwikkelen, zowel thuis als op de basisschool. Om deze ontwikkelingen te ondersteunen zijn er heel veel spelletjes voor kleuters die helpen om bijvoorbeeld de fijne en grove motoriek te verbeteren. Maar er zijn ook spelletjes die helpen om lekker te bewegen of de taalontwikkeling te stimuleren. Lees je mee?

1. Uno Junior – Kaartspel

Uno Junior - Spelletjes voor kleuters

Simpele spelletjes die snel te spelen zijn. Deze categorie spelletjes is heel geschikt als je op zoek bent naar een spelletje voor kleuters. En in deze categorie valt het kaartspel UNO Junior. Eenvoudige regels en dierenafbeeldingen op de kaart maakt het al snel favoriet. En de spelregels zijn heel eenvoudig, let op de kleuren en dieren en raak zo snel mogelijk je kaarten kwijt. Ideaal om te oefenen met kleuren en kleuters kaarten te laten herkennen.

2. The Gruffalo van Ravensburger

Ravensburger The Gruffalo - Spelletjes voor kleuters

Ben je op zoek naar een simpel spelletje voor kleuters dat ook eenvoudig is mee te nemen? Dan is The Gruffalo van Ravensburger iets voor jou! Dit spel zit verpakt in een klein doosje en is een leuke uitdaging voor jonge kinderen. Helpen jullie muis door het donkere bos langs de hongerige vos, uil en slang? Dit spel draait om geluk en een goed geheugen.

3. Ik Leer Letters van Jumbo

Ik Leer Letters

Kleuters leren al spelenderwijs heel veel. Zo leren ze tellen en ook de letters uit het alfabet komen voorbij. Ik Leer Letters van Jumbo ondersteunt kinderen om op een leuke manier te oefenen met alle letters uit het alfabet. Zoek de juiste stukken bij elkaar en leer het alfabet en vergroot de woordenschat van jonge kinderen.

4. Halli Galli Junior

Halli Galli Junior

Halli Galli Junior is onder veel jonge kinderen een hit! Dit spectaculaire reactiespel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Op elke kaart staat een vrolijke of verdrietige clown. Om de beurt draaien spelers een kaart om, liggen er twee dezelfde clowns op tafel druk dan zo snel mogelijk op de bel. De winnaar krijgt alle kaarten die open op tafel liggen. De speler die als eerst zijn kaarten kwijt is heeft verloren. Een leuk snelheids- en observatiespel voor kleuters!

5. De Tiptoi spellen

Tiptoi Startersset - Spelletjes voor kleuters

Ook Tiptoi kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken! De Tiptoi startersset van Ravensburger en alle bijbehorende boeken (voor verschillende leeftijden vanaf 3 jaar) zijn ideaal om interactief aan de slag te gaan met de leukste onderwerpen. Tellen, lezen, dieren en dino’s. Allemaal onderwerpen die kleuters ontzettend interessant vinden. Om te beginnen met Tiptoi heb je de startersset nodig en daarna zijn er ontzettend veel uitbreidingen.

Leestip: Onze ervaring met Tiptoi – de Hongerige getallenrobot

6. Rummikub Junior

Rummikub Junior

Rummikub is niet alleen voor volwassenen! Wist je dat Rummikub Junior heel geschikt is voor kleuters? Deze versie maakt het voor kinderen extra leuk om spelenderwijs met cijfers en cijferreeksen bezig te zijn. Het is niet alleen het herkennen van cijfers maar ook het in de juiste volgorde plaatsen. Favoriet onder de spelletjes voor kleuters.

7. SmartGames Roodkapje Deluxe

Smart Games Roodkapje Deluxe

En dan nog de spellen van SmartGames, wij zijn groot fan! Als je op zoek bent naar educatieve spelletjes voor kinderen dan ben je bij SmartGames aan het goede adres. Voor de kleuters is Roodkapje van SmartGames een aanrader. Dit spel bevat het welbekende sprookje maar is tegelijkertijd een heel leuk denkspel. Lukt het jullie om Roodkapje te helpen en de weg naar grootmoeders huis te vinden? Het spel bevat maar liefst 48 opdrachten.

8. Monopoly Junior

Monopoly Junior - cadeau kind 4 jaar

Voor de oudere kleuters vanaf 5 jaar oud is het bordspel Monopoly Junior een aanrader. Dit spel leert kinderen tellen en omgaan met ‘geld’. Op een eenvoudige manier leren kleuters geld verdienen en maken ze kennis met Monopoly. Hier in huis is het nog steeds één van de favoriete bordspellen. Lees hier onze review over Monopoly Junior Elektronisch bankieren .

9. Ik Leer Schrijven

Ik Leer Schrijven

Wanneer kleuters interesse krijgen in schrijven is het heel leuk om hier spelenderwijs mee te starten. Dit kan met Ik Leer Schrijven van Jumbo. Ik Leer Schrijven sluit aan bij de lesstof van kinderen van 4 en 5 jaar oud. Een lichtbak met speciaal schrijfsysteem laten kinderen zelfstandig oefenen. De oefenkaarten zijn uitwisbaar dus kunnen keer op keer worden gebruikt!

10. Dobble Classic

Dobble kaartspel

Dobble Classic is een dobbelspel dat wat meer uitdaging biedt aan kleuters van 5 jaar die dit nodig hebben. Het is een observatie- en snelheidsspel waarbij alle spelers tegelijkertijd spelen. Het doel van het spel is als eerste twee identieke symbolen op de speelkaarten te vinden en zo de kaarten te verzamelen. Het is één van de favoriete spellen van Fenna (net 6 jaar ).

Leestip: De leukste taalspelletjes voor peuters

Hebben jullie nog aanvullingen op dit artikel? Vertel ons dan in de reacties hieronder wat het favoriete spelletje van jullie kleuter(s) is!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.