Baby en Peuter Informatief & Tips Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Spellen en Puzzels

Dit zijn de leukste taalspelletjes voor peuters!

Dit zijn de leukste taalspelletjes voor peuters! 1 mei 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Magnetische letterdoos Maan Roos Vis

Peuters zijn zich volop aan het ontwikkelen en dat is spelenderwijs te stimuleren! Denk hierbij aan bijvoorbeeld het bouwen met blokken of het leren kleuren. Maar wist je ook dat er speelgoed bestaat dat taalspelletjes voor peuters bevat? Zo maakt een peuter spelenderwijs kennis met taal!

Taalspelletjes voor peuters

Bij taalspelletjes voor peuters denk je al snel aan spelletjes, maar er is meer speelgoed dat spelenderwijs kinderen kennis laat maken met de Nederlandse taal. We hebben het leukste speelgoed voor je op een rij gezet!

Ik Leer Letters van Jumbo

Ik Leer Letters

Wat leer je als eerst wanneer je denkt aan taal? Juist, het alfabet! Met het taalspelletje Ik Leer Letters van Jumbo leer je met behulp van zes leuke spelletjes de letters van het alfabet. Zoek de letters bij de afbeeldingen of leg de letters op volgorde van A tot Z. Met deze simpele taalspelletjes voor peuters leer je spelenderwijs de letters kennen.

Woezel & Pip – Op weg naar de Basisschool

Woezel & Pip Ik leer Op weg naar de Basisschool

Het spel Woezel & Pip – Op weg naar de Basisschool is van meerdere markten thuis. Bij dit spel leer je vormen en kleuren kennen, ga je tellen en leer je meer over letters. Het is dus meer dan alleen een taalspelletje voor peuters. Een ideaal cadeau voor kinderen vanaf 3 jaar oud en ter voorbereiding op de basisschool.

Loco Mini – Mijn eerste letters

Loco mini Taal - Mijn eerste letters

Kunnen peuters al spelen met de Locodoos? Jazeker! Speciaal voor peuters is er Loco Mini. En ook Loco heeft taalspelletjes voor peuters op de markt gebracht. Zo heb je Loco Mini – Mijn eerste letters waarbij kinderen letters leren herkennen en leren rijmen. Deze set is geschikt voor kinderen van 4 tot 5 jaar oud. Let op, je hebt bij dit boekje wel de Mini Locodoos nodig!

Ik Leer Woordjes van Jumbo

Taalspelletjes voor peuters

Kent jouw peuter het alfabet al en wil je een stap verder gaan? Dan is het Ik Leer Woordjes spel van Jumbo een goede keuze. Het spel bevat zes verschillende spelletjes en leren kinderen om letters te herkennen, woordjes te spelen en de woordenschat te vergroten. Het spel heeft 6 dubbelzijdige kaarten en 112 letterkaartjes en kent verschillende moeilijkheidsniveaus.

Rompompom – Magnetische letterdoos

Rompompom - Magnetische letterdoos

Eindeloos oefenen en spelen met letters, het kan met de Magnetische letterdoos van Rompompom! De doos bevat 77 magnetische letterblokjes en 16 werkbladen op verschillende niveaus. Door de magneetjes is dit een taalspelletje dat ook makkelijk mee genomen kan worden in bijvoorbeeld de auto. Wij hebben de letterdoos getest, lees hier onze ervaring met de Magnetische letterdoos!

VTech Preschool PJ Masks Tablet

Taalspelletjes voor peuters

Van de old school taalspelletjes gaan we naar de moderne taalspelletjes voor peuters. Met het Vtech PJ Mask tablet gaan peuters op avontuur met Carboy, Owlette en Gekko. Tijdens dit avontuur leren peuters het alfabet, letterklanten, woorden, rijmen, rekenen en logica! Naast taal leren kinderen dus ook alvast rekenen!

Ik Leer Letters Schrijven van Jumbo

Taalspelletjes voor peuters

En tot slot nog een tandje moeilijker als het gaat om taalspelletjes voor peuters! Ik Leer Letters Schrijven van Jumbo. Het klinkt misschien wat moeilijk, maar de insteek is eenvoudig. Ook dit spel bevat 6 spelletjes waarbij peuters leren schrijven door o.a. letters over te trekken. Leuk voor wat extra uitdaging!

Leestip: Thuis leren met Woezel & Pip

Kennen jullie nog meer leuke taalspelletjes voor peuters? Plaats ze in de reacties onder dit artikel!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.