Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Review | Tiptoi – De hongerige getallenrobot

Review | Tiptoi – De hongerige getallenrobot 29 april 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Tiptoi - De hongerige getallenrobot

Robby heeft honger! Mocht je nu denken wie is Robby? Robby is een hongerige getallenrobot die graag getallen en vormen te eten krijgt. En tijdens het voeren van Robby leren kinderen ook nog eens heel veel. We vertellen je vandaag meer over De Hongerige Getallenrobot van Tiptoi!

Tiptoi van Ravensburger

Voordat we je meer vertellen over Robby de Hongerige Getallenrobot eerst iets meer over de Tiptoi van Ravensburger. Je hebt namelijk de Tiptoi stift nodig. De Tiptoi stift is nodig om de boeken/spellen uit het Tiptoi assortiment te bedienen. Je kan de stift aanschaffen via een starterset of los. Je leest hier onze ervaring met de Tiptoi startersset – Bij ons thuis. De stift wordt niet geleverd bij de Tiptoi de Hongerige Getallenrobot.

De Hongerige Getallenrobot

Heb je de Tiptoi stift in huis dan kan je aan de slag met de Hongerige Getallenrobot Robby. Zoals de naam van de robot al zegt, dit heeft alles te maken met getallen. De set is geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar oud en helpt bij het leren herkennen van getallen en vormen. Je kan verschillende spellen spelen of de robot gebruiken als rekenmachine!

De hongerige getallenrobot

Onze ervaring met Tiptoi

Wij hebben meerdere Tiptoi sets in huis waar Fenna graag mee speelt. En de getallenrobot is dan ook een hele leuke en vooral leerzame aanvulling. Fenna zit in groep 2 en is graag bezig met educatieve spelletjes, daar sluit de Tiptoi Hongerige Getallenrobot mooi bij aan. Veel van de Tiptoi spellen speel je in boeken, in dit geval haal je een grotere doos in huis, waar de robot in zit. Zie de inhoud op de foto hieronder:

Tiptoi - De hongerige getallenrobot - de inhoud

Voordat je kan beginnen met spelen moeten er twee dingen worden gedaan. Allereerst moeten de fiches uit het karton worden gedrukt en de robot moet in elkaar gezet worden. Dit staat allemaal heel duidelijk in de handleiding en wijst zichzelf. Als je al bekend bent met de Tiptoi spellen dan weet je ongetwijfeld dat je ook nog met de stift aan de slag moet. Voordat je kan starten moet je de juiste informatie op de stift downloaden via de Tiptoi Manager. Dit werkt via een laptop of desktop en kost je een paar minuten.

Tiptoi - De hongerige getallenrobot

Wanneer de juiste informatie op de TipToi stift staat wijs het spel zich vanzelf. De stift vertelt je wat je met doen. Dit maakt het spelen heel eenvoudig voor jonge kinderen. Het spel kent vier verschillende niveaus, waardoor het voor iedereen in de leeftijdscategorie 4 t/m 7 jaar erg leuk is. Fenna is op dit moment bijna 6 jaar en speelt wel al het moeilijkste niveau. De spelletjes vindt ze prachtig en ook de robot als rekenmachine gebruiken is heel leerzaam.

Wat maakt de Tiptoi Hongerige Getallenrobot zo leuk?

Robby de Hongerige Getallenrobot is anders dan de boeken. In dit geval speel je met de bijgeleverde fiches. En deze fiches mag je gedurende de spellen voeren aan de robot! Open de mond van de robot, plaats het fiche en sluit de mond. Dit alles doe je met de stift!

De hongerige getallenrobot

Een absolute hit, want Robby voeren is natuurlijk prachtig. En de stift controleert ook of je het wel goed doet. Zo leren kinderen op een eenvoudige manier meer over vormen en getallen t/m 20. Wat ons betreft zeker een aanrader voor kleuters!

Andere educatieve Tiptoi sets

Wij zijn fan van Tiptoi en stiekem kijk ik alweer uit naar de volgende set(s) die we in huis kunnen halen. Er zijn nog veel meer leuke en educatieve speelsets. Wat dacht je van een stukje biologie met de startersset Mijn Lichaam (deze set bevat ook direct de stift) of een lesje aardrijkskunde met de Tiptoi Interactieve Globe. Ze staan hier op het verlanglijstje!

Hebben jullie de Tiptoi stift en bijbehorende spellen al in huis?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.