Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Hubelino Regenboogdomino & Vier op een Rij

Hubelino Regenboogdomino & Vier op een Rij 28 april 2020Leave a comment

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Hubelino Regenboogdomino

Een tijd geleden hebben wij al eens een spel van Hubelino uitgeprobeerd. Daar waren we super enthousiast over. Eigenlijk nog steeds, want het blijkt een ideaal spel voor tijdens quarantaine. Dat komt omdat Vayèn (6) het zelf kan spelen – zonder hulp – en er dan ook nog een hele tijd zoet mee is. Vandaar dat we blij waren dat we ook Hubelino Regenboogdomino & Vier op een Rij mochten uitproberen.

Hubelino Regenboogdomino

Wat is het voor spel?

In de doos van Hubelino Regenboogdomino & Vier op een Rij zitten tientallen blokjes met daarop twee stippen in zes verschillende kleuren; geel, rood, blauw, groen, grijs en zwart. Je kunt het spel – volgens de beschrijving – alleen, met zijn tweeën, drieën of vieren spelen. Er zijn verschillende spelvarianten.

 • Hubelino Vier op een Rij – makkelijke versie
  Dit is de Vier op een Rij zoals je het kent, alleen dan niet met munten maar met dominoblokjes. Om de beurt leg je er één op het speelbord. Als één van de stippen op jouw blokje hetzelfde is als die op het bord ligt, leg je hem aan. Anders moet je het ergens anders op het bord plaatsen. Zo ga je door tot iemand vier dezelfde kleur stippen op een rij heeft, dan verdient die speler een punt. Zo gaat het door tot de blokjes op zijn of het bord vol is. Oh, en er zitten ook jokers tussen.
 • Hubelino Vier op een Rij – moeilijke versie
  Dit spel is in grote lijnen hetzelfde spel als de makkelijke versie. Alleen als je een blokje pakt en je kan hem niet aanleggen, moet je de domino bij je houden. Bij de volgende beurt krijgt je nog een kans om het blokje aan te leggen. Lukt dat niet, moet je een nieuwe van de stapel trekken.
 • Hubelino Vier op een Rij – geavanceerde versie
  Is in grote lijnen ook hetzelfde spel, als de makkelijke variant. Alleen heb je pas Vier op een Rij als er vier dezelfde stippen diagonaal op een rij staan.
 • Hubelino Regenboogdomino – makkelijke versie
  Je schudt alle blokjes en legt ze met de bovenkant naar beneden op tafel. Elke speler trekt zeven blokjes. Het is de bedoeling dat je al je blokjes kwijtspeelt; dat kan als er een blokje tussenzit die een stip heeft met dezelfde kleur als een van de blokjes op het bord. Kan je niet aanleggen? Dan moet je van de stapel trekken, net zolang tot je eentje vindt die je wel kunt aanleggen (tot een maximum van drie).
 • Hubelino Regenboogdomino – moeilijke versie
  Hier heb je een tweede Hubelinobord bij nodig. Die wordt niet bij het spel geleverd. Er worden weer zeven blokjes getrokken. Dit keer mag je alleen aanleggen aan de smalle kant van het blokje.

Wat vinden wij ervan?

We hebben het inmiddels al een aantal keer gespeeld en we zijn nog steeds niet toegekomen aan alle spelvarianten. Het is dus een veelzijdig spel. Ik zie alleen nog niet helemaal voor me hoe je het spel alleen zou moeten spelen. En met sommige spelvarianten ben je ook met zijn tweeën zo klaar en is het pas echt leuk als je het met drie of meer speelt. Als laatste wil ik nog aanmerken dat je voor het echte grote dominospel een extra speelbord bij moet bestellen. Dat vind ik jammer, wan het spel is namelijk best prijzig en dus incompleet.

Het positieve aan het spel vind ik dat door het spelen ervan, het ‘analytisch en het logisch denken vergroot’ wordt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het altijd een fijn idee dat de kinderen ook wat opsteken als je een spelletje speelt. Daarnaast vind ik het ideaal, dat je het zo kan spelen en je niet eerst veel tijd kwijt bent met het klaarzetten. Dat staat me altijd tegen als de kinderen Monopoly of Levensweg willen spelen, dat vergt altijd geduld omdat je wel even bezig bent met het opzetten van het spel.

Hubelino Regenboogdomino & Vier op een Rij haal je zo uit de kast en je kunt bijna meteen beginnen. Nu de weersvoorspellingen minder worden, denk ik dat dat de komende tijd vaker gaat gebeuren.

Ook leuk om te lezen: Hubelino leren tellen!

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.