Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Verlopen winacties

Hubelino Sudoku | Leerzaam en leuk

Hubelino Sudoku | Leerzaam en leuk 20 maart 20209 Comments

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

Hubelino Sudoku

Vayèn (6) ziet vaak hoe ik de puzzels uit kranten maak. Dan kijkt ze over mijn schouder mee en probeert op haar manier te helpen. Ook als ik de sudoku maak. Dus hoe leuk was het dat wij de kindervariant van deze puzzel mochten testen. Hubelino Sudoku; een leerzaam spel voor kinderen vanaf vier jaar.

Wat zit er in de doos van Hubelino Sudoku?

Het is vrij simpel. In de doos zitten 33 blokken in de kleuren blauw, groen, rood en geel. Sommige blokken zijn wit aan de zijkant, de anderen groen. Er zit een grondplaat en een boekje met opdrachten bij. In het opdrachtenboekje zie je hoe je begint en waar je de groene gekleurde blokjes moet neerleggen. En dan gelden de algemeen bekende regels van Sudoku. In de resterende vakjes mag elke kleur worden neergelegd, maar dan wel op zo’n manier dat in elke horizontale lijn én in elke verticale lijn elke kleur maar één keer voorkomt.

Spelletjes met veel spelregels, vind ik vaak irritant. Mijn ervaring is, dat als een spel mega veel regels heeft en het lang duurt voordat je het spelletje hebt uitgelegd aan de kinderen, de lol er voor hen al snel vanaf is.

Daarom viel Hubelino Sudoku hier in de smaak. Het spel was binnen een minuut uitgelegd en daarna kon Vayèn er zelf mee aan de slag. Als ze hem af had, controleerden we samen of ze het goed had gedaan.

Wat vinden we van het spel?

Hierboven kijkt ze nog blij. Maar als het niet meteen goed ging; was er ook wel eens een gefrustreerde grom te horen. Uithalen en opnieuw beginnen, dat hoort er ook bij!

Wij zijn heel enthousiast over het spel. Omdat het simpel uit te leggen is, en Vayèn het Hubelino Sudoku grotendeels zelfstandig kan spelen. Daarnaast vind ik het altijd fijn dat een spel naast leuk ook leerzaam is. Door Hubelino Sudoku leren kinderen logisch nadenken en kleuren herkennen. Dat laatste heeft Vayèn al wel een tijdje door de knie. Maar….. dat is voor Laurie, die vier jaar jonger is, wel weer een uitdaging. Daarom valt Hubelino Sudoku bij beiden in de smaak.

Karlijn is gastblogger bij Alles Over Speelgoed. Zij is 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters: Laurie (4) en Vayen (8).

9 comments

  1. Dat ziet er leuk en uitdagend uit! Hier gaan mijn twee kinderen vast graag mee aan de slag. Dat het makkelijk uit te leggen is dat is zeker fijn want anders haken ze snel af vermoed ik. In deze tijden van het thuisleren zou dit een leuk spel erbij zijn.

  2. Dit is leuk en leerzaam spelen voor mijn kleinkinderen.
    Heel graag doe ik mee voor hen om de verveling te verdrijven sinds ze binnen moeten blijven.
    Ik heb geen Soc.Media om privéredenen, maar volg op Bloglovin.
    Hoop dat ik ze mag verrassen.
    Ik wens iedereen sterkte en gezondheid in deze barre tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.