Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Verlopen winacties

Review | Hubelino Pi knikkerbaan XL

Review | Hubelino Pi knikkerbaan XL 15 november 201973 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Hubelino Pi XL knikkerbaan

Wij schrijven met alle liefde over speelgoed en wanneer wij een toffe aanvraag krijgen zijn wij dan op voorhand eigenlijk al heel enthousiast. Ook in dit geval, want wij mochten de Hubelino Pi knikkerbaan XL testen. Al eerder schreven wij over de Hubelino Pi knikkerbaan en de mogelijkheden om dit te combineren met LEGO!

Wat is Hubelino Pi?

Maar wat is Hubelino Pi eigenlijk? We hebben het natuurlijk al verklapt het is een knikkerbaan. En deze is op de markt gebracht door het merk Hubelino. De meeste mensen kennen de Hubelino knikkerbanen die je kunt combineren met DUPLO, maar Hubelino Pi is juist te combineren met LEGO! Zie het verschil hieronder:

Met de toevoeging van Hubelino Pi is Hubelino niet alleen meer geschikt voor de allerkleinsten, maar ook voor oudere kinderen. De Hubelino die te combineren is met DUPLO is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. En Hubelino Pi is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Hubelino Pi knikkerbaan XL

De Hubelino Pi serie bestaat uit meerdere knikkerbanen. Zo heb je de Hubelino Pi M knikkerbaan (99 onderdelen) en de Hubelino Pi knikkerbaan XL (246 onderdelen). Daarnaast heb je nog een uitbreidingsset en een kanon! Wij mochten de Hubelino Pi knikkerbaan XL testen!

De inhoud

Zoals gezegd bestaat deze knikkerbaan uit maar liefst 246 onderdelen. Tussen deze onderdelen vind je grondplaten, rechte stukken, bochten en ander constructiemateriaal. En natuurlijk een handleiding om in ieder geval één Hubelino Pi knikkerbaan XL te kunnen bouwen. Uiteraard zijn er nog veel meer opties, want het is te combineren met LEGO.

Hubelino Pi knikkerbaan - de inhoud

Hoe werkt het?

Wij besloten Hubelino Pi te leren kennen door de handleiding te gebruiken en de knikkerbaan volgens de afbeeldingen op te bouwen.

Hubelino Pi XL knikkerbaan

Op elke pagina staan de onderdelen die je nodig hebt om te gaan bouwen. Deze werden uitgezocht door Fenna (5 jaar) en papa en Jamie (7 jaar) begonnen met bouwen. Hierbij is het belangrijk dat je heel goed naar de afbeelding kijkt om de onderdelen op de juiste positie te plaatsen.

Bouwen met Hubelino Pi
Bouwen met Hubelino Pi
Ook onze kat vindt het reuze interessant!

Tijdens het bouwen waren de kinderen al zo enthousiast dat ze even wilden testen of de bijgeleverde kogeltjes ook daadwerkelijk goed over de baan rolden. En geeft ze eens ongelijk, bouwen is leuk maar spelen nog leuker!

Hubelino Pi XL knikkerbaan bouwen
Hubelino Pi XL knikkerbaan bouwen

En langzaam aan begint de baan vorm te krijgen. Tot de Hubelino Pi knikkerbaan XL helemaal in elkaar stond. Eindelijk tijd om te spelen, want ja het bouwen van deze baan met 246 onderdelen neemt wel even wat tijd in beslag! En uiteindelijk was het papa die de knikkerbaan heeft afgebouwd.

Hubelino Pi XL knikkerbaan

Jamie en Fenna waren uiteraard wel weer van de partij toen er getest moest worden. Zouden de kogeltjes het hele parcours afleggen of is er iets niet goed gegaan? En dat bleek lastiger te zijn dan verwacht. De Hubelino Pi knikkerbaan werkt namelijk met een aantal onderdelen die een kogeltje verder vooruit schieten. Het eerste kogeltje lanceert als het ware het tweede kogeltje en zo door!

Kogeltje lanceren

Elke keer als je een kogeltje van de baan wilt laten rollen, moeten deze onderdelen goed geplaatst worden, dus dat was even oefenen.

Wat vinden wij van Hubelino Pi?

Oefening baart kunst zeggen ze en dat is zeker waar als je bezig gaat met de Hubelino Pi knikkerbaan XL! Als je begint met bouwen is het even goed opletten waar je alle onderdelen plaatst, mits je natuurlijk gaat bouwen aan de hand van de bouwtekening. Als dit niet het geval is, dan is het een kwestie van goed kijken en de mooiste banen bouwen.

Hubelino knikkerbaan

Hierbij kan je ook je eigen LEGO gebruiken, want Hublino Pi is 100% compatible met LEGO. Dus met een beetje fantasie bouw je de spannendste banen. Gebruik je voor jouw knikkerbaan de elementen waarbij de kogeltjes worden afgeschoten, dan is het passen en meten om deze juist te positioneren. Creativiteit, handigheid en inzicht zijn dus zeker nodig als je aan de slag gaat met de Hubelino Pi knikkerbaan XL.

Mocht je bij het zien van de prijs nu denken, jeetje dat is wel veel geld. Dan kunnen wij je vertellen dat de set dit zeker wel waard is. De knikkerbaan lijkt in eerste instantie wat klein, maar wordt groter dan je denkt. En deze knikkerbaan gaat zeker jaren mee. Het heeft wat dat betreft de kwaliteit van LEGO een zal niet snel breken of op een andere manier kapot gaan. Het is een investering, maar je haalt er wel heel veel speelplezier mee in huis. Zeker voor kinderen die van bouwen (met LEGO) houden is dit een aanrader.

Hebben jullie al een Hubelino Pi knikkerbaan in huis?

Hubelino Pi XL knikkerbaan

€156,99
8.8

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

7.5/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

 • Veel onderdelen om prachtige banen mee te bouwen
 • Te combineren met LEGO

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

73 comments

 1. Wow dit is gaaf! Niet alleen onze Lucas en Mika zullen hier graag mee willen spelen…. Deze papa ook!! En hoe leuk dat dit te combineren is met Lego! Daar hebben we zo veel van dat dit echt een topper gaat zijn!! Duimen!

 2. ik doe heel graag mee voor mijn 2 jongens die dit te gek zullen vinden want ze houden van bouwen en spelen dit kan een prachtig kerst kado zijn voor hun ,zelf zou ik het niet kunnen kopen wij vieren de feestdagen met kleine dingetjes maar met deze knikkerbaan zal papa zelf weeg gaan de kamer in om met de jongens te spelen

  1. Heel gaaf! Die willen wij wel! Mijn zoontje is gek op knikkerbanen. Samen met zijn zus. Die dan wel mee mag doen. Bouwt hij can alles. Met deze zal hij uren zoet zijn. Ook papa als hij thuis is.
   Heeft hij wel verdiend na 2 jaar ellende in het Zkh. Echt gaaf

   1. Deze baan gaat onze zoon helemaal te gek vinden. Hij heeft nu nog de duplo versie. Maarja die is toch voor kleine kinderen? met zijn lego probeert hij nu wel de Hubelino te gebruiken maar dan rollen de knikkers niet goed en de creaties storten in elkaar. Wij hebben deze set beloofd aan Kevin als hij zijn zwemdiploma haalt. En nu gaat hij wel heel snel met zijn badjas. Wat zou dit een mooi kado zijn!!!

 3. Dit is zo gaaf voor onze fanatieke Lego bouwer! Wat zal hij het fantastisch vinden en zijn vrienden waarschijnlijk ook! Zeker ook leuk voor meer uitdaging met Lego nu hij 10 wordt

  1. Wat een super gave win actie!
   Mijn zoon en dochter zouden hier super gave banen mee kunnen bouwen. Heerlijk om ze dit samen te laten doen en te leren samenwerken.

   Duimen duimen….

 4. Deze staat hoog op Quinten zijn verlanglijstje voor zijn verjaardag op 5 december ?, ik doe dus graag voor hem mee, en bij de extra kansen allemaal check ✅.

 5. Wow wat een super coole knikkerbaan. Mijn meiden houden van het bouwen van constructies en zouden dit echt geweldig vinden. Ze hadden de jubelino van duplo maar dat bied nu te weinig uitdaging. Dit is een vette upgrade en ik doe graag mee voor luci en yara.

  1. Wauw deze is super gaaf. Zal mijn zoontje super leuk vinden. Vandaag ook een knikkerbaan gekregen voor zijn verjaardag van Ali. Waar hij al super blij mee is. Deze zou hij ook echt super te gek vinden, om te krijgen. Kwaliteit is ook veel beter, dan wat hij nu heeft.

 6. Goedenmorgen
  Wat een leuke actie ?. Mn meisje heeft deze hoog op der verlanglijstje staan. Ze is na de sint jarig en ze is pas een trotse grote zus geworden en ze doet het allemaal zo goed,dit zou wel een leuke verrassing zijn? en zelfs papa vind dit stiekem ook nog wel leuk??

  1. Super leuk! Ik werk met kinderen en dit zou heel leuk zijn om mee te spelen voor hen. Voor de jongsten heb ik genoeg in huis maar voor de oudsten is het altijd een uitdaging om geschikt speelgoed te vinden.

  2. Ohhhhj wat een prachtig cadeau voor onze jongste twee van 7 en 9. Die gek zijn op lego!! Kan geen speciale reden bedenken behalve dat ze dit super tof zouden vinden!

 7. Goedenmorgen
  Wat een leuke actie ?. Mn meisje heeft deze hoog op der verlanglijstje staan. Ze is na de sint jarig en ze is pas een trotse grote zus geworden en ze doet het allemaal zo goed,dit zou wel een leuke verrassing zijn? en zelfs papa vind dit stiekem ook nog wel leuk??

 8. Heel erg gaaf, doe graag mee voor onze 2 dochters en mijn gastkinderen
  De oudsten zullen het bouwen van de baan samen erg leuk vinden denk ik

 9. Zo hey! Wat een baan. Eindelijk inspiratie voor mijn middelste. Vond het dit jaar voor hem erg lastig om iets te bedenken, maar dit past perfect bij hem. Ontdekken, bouwen, Lego… Allemaal dingen waar hij blij van wordt.
  Mocht ik winnen dan ging deze zeker naar hem. Vrees is wel een beetje voor jaloezie bij papa en grote broer haha.

 10. Wat een ontzettend gave actie! Mijn oudste is helemaal legofan en zal dit geweldig gaan vinden. Zijn jongere broertje is nog net een beetje te jong maar hoe leuk is dit om 1 op 1 met de oudste te doen. Krijgt hij ook gelijk wat extra aandacht nu de allerjongste over een paar weekjes geboren gaat worden. Ik ga duimen.

 11. Ik zou dit wel willen winnen voor mijn meiden. Ze hebben goeddunken oefenen met de Duplo Hubelino en zijn helemaal klaar voor het grotere werk. Heerlijk nog meer speel en bouwplezier.

 12. Wat een leuke knikkerbaan! Leuk dat je deze ook compatible is met Lego. Ik maak dan ook graag kans voor mijn zoon. Dat zou voor urenlang spelplezier kunnen zorgen.

 13. wat een geweldig gebaar verras kleinzoon tije maar met dit prachtige exemplaar
  hij gaat vast helemaal uit zijn plaat als de naam van oma hier als winnaar staat #duimenmaar

 14. Supergaaf! Mijn dochter en zoon willen al langer graag een knikkerbaan om lekker met de Lego en Duplo te kunnen combineren, dus ja heel graag!

 15. Jaaa dit zou onze stoere dochter heel gaaf vinden. Lekker bouwen samen met papa. Heerlijk quality time tijdens de wintermaanden. In januari wordt ze grote zus en door wat zwangerschaps complicatie’s kan mama niet heel veel en moet ze nu al wat aandacht inleveren. Dit kunnen we heerlijk aan tafel doen

 16. Hoi Channa,
  Wij hebben al een kleine set van Hubelino en zou deze graag willen uitbreiden! Mijn zoons zijn er echt uren mee zoet! İk doe dus graag mee voor mijn zoons maar ook een beetje voor mijzelf want ik help hen altijd heel graag mee ?

 17. Dit zullen mijn jongens “vet cool” vinden. Ze zijn al helemaal weg van de gekende bouwblokken EN daarbij nu een knikkerbaan? WoW!!

 18. Wouw wat een super gave winactie! Wij doen ook super graag mee, hier zouden mijn kinderen zonder twijfel echt heel erg blij van worden ??

 19. Onze zoon is echt een bouwer. HIj vindt het fantatisch om met Lego van alles in elkaar te zeten, maar als het klaar is haalt hij het gelijk weer uit elkaar om weer wat nieuws te bouwen. Hiermee kan hij eindeloos bouwen…!

  (doe ook mee via fb (Joavdb) en insta (joahaloa)

  1. Geweldig!!! Daar zouden de kinderen uit mijn klas echt superblij mee zijn. Uren speelplezier, waar ze heel veel van leren!

 20. Dit is echt te gaaf. Leuk voor mijn dochter. Echt een onderneming om samen met papa te bouwen en te spelen. Zij is helemaal dol hiervan. Dus doe graag mee.

 21. Wat een gave set! Hier ga je iemand zeker heel blij mee maken! Mijn zoontje zou dit heel gaaf vinden, hij is bij opa en oma ook altijd bezig met het bouwen van een (oude) knikkerbaan. LEGO vindt hij ook super, dit is de perfecte combinatie! Hier zal hij (en papa stiekem ook) uren zoet mee zijn. Het grote duimen is begonnen!

 22. Wat een heerlijk interactieve bouwbaan voor knikkers is dit! De kinderen kunnen zelf bekijken hoe ze de baan vorm willen geven en wat zullen ze genieten met deze prachtige knikkerbaan en ik loot graag mee!

 23. Wauw wauw wauw! Wat is deze baan gaaf. Cas (7 jaar) zou hier dolgraag mee willen spelen, samen met zijn vriendjes. Ook papa (38) en mama (38) willen hier heel graag mee spelen. Missy (8) de kat speelt hier ook graag met knikkers (fijn middenin de nacht), dus het hele gezin zou hier uren plezier mee hebben, wat zeg ik, jaren!

  Ik volg alle media kanalen en nieuwsbrief, alles voor die extra kans én jullie leuke berichten.
  Alle extra kansen gegrepen, want oh wat wil ik cas hier graag mee verrassen!!

 24. Wowww wat een leuke actie! Ik zou deze dolgraag willen winnen voor en tweeling! Lekker samen spelen en genieten van een prachtige knikkerbaan wat zullen ze samen lol hiermee hebben

 25. Och, wat zou ik deze knikkerbaan graag winnen voor mijn kleinzoon Niek. De (gewone) Hubolino knikkerbaan heeft hij al 2 jaartjes en die kan dan worden doorgeschoven naar Niek zijn jongere zusje en broertje. Ik weet zeker dat hij dolgelukkig zal zijn wanneer hij deze nieuwe Hubelino Pi knikkerbaan met zijn LEGO kan gaan combineren. Een nieuwe uitdaging waar hij zeker weten veel plezier aan zal beleven.

 26. Mijn oudste meisje is dol op constructiespeelgoed.
  Na een dag vol prikkels, kan ze hier heerlijk mee ontladen. Zo mooi om te zien hoe ze hier helemaal in op kan gaan! Dit zou ze echt geweldig vinden en zo blij mee zijn! ?❤

 27. Wat een geweldig mooi speelgoed, echt voor alle leeftijden.
  En wat een leuke foto met de kat met die stralend mooie blauwe ogen, geweldig!!
  Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen, die ook nog veel Duplo hebben liggen.
  Kunnen ze mooi combineren met deze knukkerbaan.

  Alleen jammer, ik heb geen Social Media ( om privéredenen ) maar volg alleen op Bloglovin.
  Hoop dat dat ook mag om mee te doen.

  1. Super gaaf voor onze zoon Thom. Hij houdt erg van knikkerbanen, maar door een beperking lukt dat niet. Dit zou erg helpen om een gave knikkerbaan te maken.

 28. Ik doe heel graag mee voor mijn zoon, die niks anders doet dan Lego bouwen, elke dag weer. Alles uit elkaar en alles weer in elkaar, hij heeft zelfs het boekje soms niet eens meer nodig. Dit zou een aanvulling zijn die hem de uitdaging biedt die hij nodig heeft

 29. Ik had hem perongeluk als reactie onder iemand zijn antwoord gezet dus hier nogmaals.

  Wat leuk! Dit vind mijn oudste zoon ( en manlief) echt geweldig. Hier zou ik ze zeker mee verrassen

 30. Mijn meiden hebben al heel wat uurtjes plezier beleefd aan de “gewone” Hubelino en zijn inm wel toe aan wat meer uitdaging dmv Hubelino Pi. Wij doen dus zeker mee met deze actie want dit is een prachtige set om te winnen!

  Ps. We volgen jullie via alle kanalen, zijn lid vd nieuwsbrief en hebben gedeeld en geliked?

 31. Wow gaaf zeg!!! Daar zullen onze kinderen heel blij mee zijn en lang zoet mee zijn. Stiekem vinden papa en.mama het ook super leuk. Een extra uitdaging naast de hubelino knikkerbaan die we al hebben…

 32. Onze zoontjes spelen al ruim 2 jaar heel veel met de hubelino sets die compatibel zijjn met lego duplo. Deze nieuwe versie zou een mooie upgrade zijn naar een hoger niveau van bouwen. Ik weet zeker dat ze hier heel veel plezier aan gaan hebben (mochten ze die baan winnen ?).

 33. Hier nog een heel enthousiast gezin?, we zouden heel graag met het hele gezin mooie banen willen bouwen?. Zo komen wij de winter wel door?. Echt heel leuk, wij doen dan ook graag mee met de loting, we gaan duimen???.

 34. ?
  dit vind mn meisje helemaal geweldig ???? ze heeft er pas volop mee gespeeld bij haar vriendinnetje en staat nu natuurlijk op nr 1 op haar lijstje?? zezou er dolblij mee zijn ??? 18-12 is ze jarig dit zou ze het allermooiste kadootje vinden?

 35. Ooh wat gaaf, het is er dus toch. Dat terwijl ik vorig jaar hubolino heb gekocht, maar al snel waren ze fan van lego. Zoon had er ook over of ze dit niet in lego knikkerbaan konden maken. Maar het bestaat dus al. We doen graag mee… Sinds kort lid geworden op allesoverspeelgoed.nl. Blij dat ik het heb gevonden, zo maakt mijn keuzes op speelgoed nog duidelijker. Ga zo door..

 36. Ik zou het graag winnen voor onze oudste zoon Koen. Hij is gek op Lego, maar ook op de Hubelino knikkerbaan. Alleen die is toch écht van zijn 3-jarige broertje met een eigen wil. Ik gun het mijn oudste zodat hij ook een knikkerbaan heeft voor zijn eigen ideeën.

 37. Wauw hier thuis zijn we allemaal dol op de hubelino! Maar in de pi xl knikkerbaan zie ik een compleet nieuwe uitdaging nu de kinderen wat ouder zijn!!! Stiekem… verheug ik me er ook al op?

 38. O wauw!! Wat een mega prijs!!
  Ik zou deze dolgraag willen winnen voor de twee jongens (broertjes) die ik wekelijks hier over de vloer krijg. Zij hebben een persoonsgebonden budget en om ouders wat te ontlasten vang ik ze op op de donderdag en vrijdagmiddag.
  Zij zijn 5 en 8 en ze vinden het speelgoed hier in huis iets te kinderachtig worden. En dat kan ik mij voorstellen, want mijn eigen kinderen zijn 1 en 3 jaar. Dus deze te gekke knikkerbaan winnen zou zooooooo’n gaaf decembercadeau zijn!!

  Dan maken we een mooi plekje boven op zolder, zodat hij na het bouwen mooi kan blijven staan zonder dat mijn kleine dreumes hem sloopt haha.

 39. Wat een super gave knikkerbaan!!? Hier worden Jelle en Iesbrand zeker weten heel erg blij van!! Leuk voor sinterklaas of verjaardag 13/12. Kunnen ze heerlijk bouwen en hun creativiteit in kwijt! Ben nu al benieuwd welke toffe banen er gebouwd kunnen worden door de beide jongens ☺️

 40. Dit winnen is toch vreselijk bijzonder, WOW. hier staan een tweeling j/m vast en zeker te trappelen van ongeduld om dit te mogen bouwen, en papa en Opa doen zeker mee en stiekem ook wel Mama en Oma .
  Wat zal deze knikkerbaan heel veel pret en speelplezier geven. echt en super familie gebeuren en daarna de knikkers erop. oh gewoon super. het geluid alleen al van een knikker over de baan schieten, spannend

 41. Ha Channa, (grappig, onze dochter van 4 heet ook zo, precies dezelfde schrijfwijze, zie je niet vaak 🙂 !)

  Eerder vandaag zat ik op bol.com de reviews te bekijken van deze Hubelino pi knikkerbaan. De ene zegt dat het ‘heel degelijk’ is en goed te combineren met lego, de ander zegt ‘waardeloos’, want het zit niet goed vast en valt zo uit elkaar… Wat is nu waar? Zijn die ‘zwarte poten’ goed stabiel en blijft het goed op elkaar vastzitten? Ik heb namelijk wel eens een setje ‘nep-lego’ gehad, dat was erg frustrerend voor de kids, want dat zit zo los dat er constant onderdelen los gaan/ er van af vallen. Kunnen de zwarte constructiedelen het hebben als iemand per ongeluk met z’n elleboog of wat er stevig tegenaan stoot?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.