Overige Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Speelgoed van het Jaar België – de winnaars!

Speelgoed van het Jaar België – de winnaars! 16 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Speelgoed van het Jaar België

De verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar 2018’ is in Nederland in volle gang. Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen, heeft artikelen in diverse leeftijdscategorieën beoordeelt aan de hand van verschillende criteria. En stemmen kan in Nederland van 5 september t/m 4 november 2018! Maar deze verkiezing wordt niet alleen in Nederland gehouden, maar ook in België. En de winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar België zijn bekend! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Speelgoed van het Jaar België

In België worden de winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar België gekozen door een jury bestaande uit 9 journalisten en pedagogen en 16 kleinhandelaars en kopers van spel en speelgoed. Samen beoordeelden zij 55 speelgoedartikelen verdeeld over dertien categorieën. En dit zijn de winnaars:

Eerste leeftijd speelgoed: SmartMax – My first Tractor set

SmartMax - My first Tractor set - SmartDe SmartMax My first Tractor set is een set om jonge kinderen (vanaf 18 maanden) op een veilige manier kennis te laten maken met magneten. Alle onderdelen uit de set klikken eenvoudig op elkaar. Bouw je eigen tractor en rijdt lekker rond met alle dieren. Alle onderdelen uit deze set zijn ook compativel met alle andere SmartMax producten.

Poppen: Luvabella van Spinmaster

Luvabella SpinmasterLuvabella, de interactieve pop van Spinmaster gaat er met de titel vandoor in de categorie poppen! Al eerder schreven ook wij over deze bijzondere pop. Luvabella heeft namelijk levensechte gezichtsuitdrukkingen en een eigen persoonlijkheid. Ze beweegt, praat en speelt net als een echte baby. Lees hier meer over de interactieve Luvabella pop!

Creatief speelgoed: Wenspotten – Nebulous Stars (JPM Toys)

Wenspotten - Nebulous StarsDe wenspotten van Nebulous Stars, wij kenden ze nog niet! Met de Nebulous Stars wenspotten laat je wensen uitkomen. Hier heb je geen vallende sterren voor nodig, want je ontwerpt met deze potten je eigen sterrenstelsel. Breng ‘s nachts je kamer tot leven met het mysterieuze glow in the dark effect uit deze potten!

Spellen voor kinderen: Resto Presto – Megableu (MGBI)

Resto PrestoResto Presto van Megablue is het ideale spel voor als je later graag over wilt worden. Resto Presto helpt je bij het testen van de vaardigheden die je hiervoor nodig hebt! Stippel je eigen parcours uit en leg het vervolgens af tegen de tijd. Het elektronische dienblad geeft aan hoeveel glazen je moet meenemen en hoe lang je de tijd hebt om deze bij de juiste persoon af te leveren. Wiebel niet teveel met het dienblad want dan gaat de tijd sneller!

Gezelschapsspellen voor het hele gezin: When I Dream – Repos Production (Asmodee)

When I Dream - BordspelIn het bordspel ‘When I Dream’ van Repos Production zijn de spelers om de beurt de dromer. Deze dromer draagt een slaapmasker. De overige spelers zijn droomgeesten die telkens één woord mogen gebruiken om een begrip op een kaart te beschrijven. Het is aan de dromer om dit begrip te raden. Maar pas op voor de zandmannetjes en boemannen, zij willen je op een dwaalspoor zetten.

Denk- en logica spellen: Doornroosje van SmartGames

SmartGames Doornroosje DeluxeDoornroosje van SmartGames is een denkspel voor jonge kinderen. Kan jij de ridder helpen om het kasteel van Doornroosje te bereiken? Het spel is extra uitdagend door de vier verschillende delen van het spelbord. Door deze delen ontstaat er telkens weer een nieuw doolhof! Wil je Doornroosje niet bereiken? Speel het spel dan met de draak en zorg dat deze de wegen naar het kasteel blokkeert!

Constructiespeelgoed: Starterset Gravitrax® – Ravensburger

GravitraxDe Starterset Gravitrax van Ravensburger heeft in ieder geval in België de titel al veroverd. Misschien ook wel in Nederland, want ook hier is Gravitrax genomineerd. Wij hebben het onlangs voor jullie getest en dit nieuwe kogelbaan systeem is absoluut het bekijken waard. Bouw de leukste banen met of zonder hulp van de Gravitrax app. Lees hier onze review!

Speelwereld: Mobiele aanvalstoren van de dwergen – Playmobil

PLAYMOBIL Mobiele aanvalstoren van de dwergenDe Mobiele aanvalstoren van de dwergen van Playmobil is ook in Nederland genomineerd. Het spelen met Playmobil is bij veel kinderen al heel populair en dat wordt het met deze mobiele aanvalstoren nog meer! Wanneer de reuzentrol begint te lopen rijdt de mobiele aanvalstoren van de dwergen mee. Voer een strijd met een stormram en echt schietende ballista’s!

Collectibles: Poopsie Slime Surprise-Poop Pack – MGA

Poopsie Slime Surprise PackDe Poopsie Slime Surprise-Poop Packs van MGA Entertainment zijn de nieuwste rages als het gaat om slijm en unboxing. Het Poopsie Slime Surprise! pakket bevat alles wat je nodig hebt om magische eenhoornpoep en slijm te maken. Gebruik eenhoornmagie en sprankels om je eenhoornpoep te versieren. In deze verpakking zitten ook nog eens tien magische verrassingen. De Poopsie Slime Surprise is ook in Nederland genomineerd voor de titel Speelgoed van het Jaar.

High Tech producten: Robo Kameleon – Silverlit (Spectron)

Robo Kameleon - Silverlit (Spectron)De Robo Kameleon van Silverlit is een coole op afstand bestuurdbare robot in de vorm van een kameleon. Het lichaam van Robo is voorzien van LED licht dat steeds van kleur verandert. Je kunt de Robo Kameleon alle kanen op sturen en zijn ogen en staart bewegen als hij loopt. Uniek aan deze robot is de uitrolbare tong waarmee hij ‘voedsel’ kan vangen!

Buitenspeelgoed: Recoil Starterset – Goliath

Recoil Starterset - GoliathDe Recoil Starterset van Goliath is het lasergame spel voor als je graag buiten bent. Met je mobiel maak je verbinding met de Wifi-Hub, waarop tot wel 16 personen aangesloten kunnen zijn. Je mobiel plaats je in je pistool en spelen maar! Ook in Nederland is de Recoil starterset genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018.

Educatief en wetenschappelijk speelgoed: Mind Robot Designer – Clementoni

Mind Robot Designer - ClementoniDe Mind Robot Designer van Clementoni is ook in Nederland genomineerd en hier in huis inmiddels favoriet! De Mind robot is een intelligente robot die kinderen leert coderen en tekenen. Op een simpele manier begeleidt de robot kinderen op het gebied van reken- en meetkunde. Je kunt Mind ook sturen door middel van spraakherkenning, zo voert Mind opdrachten uit die jij hem kunt geven!

Educatief en wetenschappelijk speelgoed: Mijn Verhalenfabriek – LUNII (Macovi)

Mijn verhalenfabriekMijn verhalenfabriek van LUNII  is een speels en origineel object dat kinderen een nieuwe vorm van entertainment biedt. Deze verhalendoos stelt de jongste kinderen in staat om een held, een universum, een metgezel en een object te kiezen dat vanaf het begin in het middelepunt zal staan van een verhaal. De verhaaltjes variëren van 3 tot 6 minuten.

Dit waren de winaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar België! Mocht je benieuwd zijn naar al het speelgoed dat in Nederland is genomineerd? Neem dan even een kijkje op de volgende pagina: Speelgoed van het Jaar 2018 Nederland.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.