Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Schapen Kapen | Zeeslag met schapen!

Schapen Kapen | Zeeslag met schapen! 27 maart 20201 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Schapen Kapen 2

Hubelino kennen we natuurlijk van de hele gave knikkerbanen, maar het bedrijf heeft ook de tofste (denk)spellen voor jonge kinderen. Ken je bijvoorbeeld het spel Schapen Kapen al?

Schapen Kapen

Schapen Kapen is zeeslag, maar dan met schapen. Het spel is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. Het is de bedoeling dat het logisch denken ermee wordt gestimuleerd en dat kinderen hun motoriek verbeteren ermee. Daarnaast leren ze om goed waar te nemen.

Schapen Kapen 2

De spelregels

Voor je kunt beginnen met het spel, moeten allebei de spelers een startopstelling op hun bord maken. Deze zijn bij beide spelers hetzelfde. Het gaat dan om de randen van het speelbord. Daarna plaats je jouw schapen op het bord en dit houd je geheim voor je tegenstander. Je mag dit uiteraard niet van elkaar zien. Zet het speelbord daarom rechtop of zet er iets tussen. Wij hebben bijvoorbeeld de doos van het spel ertussen gezet.

Schapen Kapen 2

Daarna kun je aan de slag! Je probeert te raden waar jouw tegenstander zijn of haar schapen heeft geplaatst. Dat doe je door dingen op te noemen die op de rand van het bord staan. Dus bijvoorbeeld rubberlaarzen en appel. Zit er niets? Dan plaats je een groen blokje op die plek. Zo kun je onthouden waar je al hebt geraden. Staat er wel een schaap op die plek die je hebt geraden? Dan krijg jij het schaap dat op die plek stond. Degene die als eerste alle schapen verzamelt, wint het spel.

Schapen Kapen 2

Wat vonden wij van het spel?

Onze kinderen zijn 5 en 3. Onze dochter is nog te jong, maar voor ons zoontje is het prima geschikt. We hebben wel eerst een paar keer het spel ‘open’ gespeeld zodat hij goed snapte wat de bedoeling is. Het is een erg leuk spel en goed te snappen. Overigens hebben onze kinderen met de blokjes ook allerlei eigen spelletjes bedacht hoor. Ze bouwen er een lange rij schapen mee of doen een soort memory. Heerlijk de vindingrijkheid van kinderen!

Leestip: Memorinth – Ontsnap uit het betoverende bos

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.