Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Memorinth – Ontsnap uit het betoverende bos

Memorinth – Ontsnap uit het betoverende bos 27 mei 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Memorinth bordspel - White Goblin Games

Het is een prachtige lentedag, ideaal voor een (coronaproof) wandeling in het bos! Trek je jas en wandelschoenen aan en begin aan een nieuw avontuur. Er staat een zacht briesje en je ruikt de heerlijke geur van het bos. Verzonken in je gedachten wandel je kilometers het bos in. Maar zie je dat nou goed? Zit daar een gans die praat met een goblin? En staan ineens je vrienden naast je? Welkom je bent belandt in het bordspel Memorinth van White Goblin Games!

Memorinth van White Goblin Games

Memorinth van White Goblin Games is een spel dat je meeneemt naar een sprookjeswereld. Samen met jouw vrienden belandt je in een bos vol rare wezens. Je voelt niet zo op je gemak en wilt snel weer naar huis, maar welke route heb je ook alweer genomen? Haastig ga je op zoek, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet!

Memorinth

De inhoud

Memorinth is een bordspel waarbij je het spelbord zelf gaat maken met de bijgeleverde kaarten. De inhoud van het spel bestaat uit 35 grote speelkaarten, 4 houten speelstukken, 6 klavertjes vier en de spelregels.

Memorinth - de inhoud
Memorinth speelkaarten

De 35 grote speelkaarten bestaan voornamelijk uit de paden in het bos (overdag en ‘s nachts). Maar daarnaast zie je ook een aantal sprookjesfiguren en een actiekaart. Het spel is op verschillende manieren te spelen en je hebt niet altijd alle kaarten nodig, we leggen het je uit!

Hoe werkt Memorinth?

Het Memorinth bordspel is geschikt voor spelers vanaf 6 jaar oud en is te spelen met 2 tot 4 spelers. Als je de doos en de kaarten bekijkt denk je misschien ook dit is echt iets voor kinderen, maar doordat het spel in twee versies te spelen is, is het ook absoluut leuker voor oudere spelers!

Het basisspel Memorinth (6+)

Voordat je met het Memorinth bordspel van White Goblin Games kan beginnen moet het speelbord eerst worden klaargelegd. Hiervoor gebruik je alle boskaarten met paden. In het midden leg je de startkaart en daar om heen leg je om en om dag en nacht kaarten totdat alle boskaarten zijn gebruikt. Zorgt ervoor dat de bomen (op de hoek van de kaarten) allemaal dezelfde richting uitwijzen. Vervolgens schud je alle sprookjeskaarten en leg je aan elke zijde van het bos twee sprookjesfiguren. De startopstelling ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Startopstelling Memorinth

Het is tijd om het spel te beginnen, de speler die als laatste een sprookje heeft gelezen mag beginnen en krijgt de startspelerkaart en legt deze met de lichte zijde naar boven naast zich. Tijdens een beurt voer je altijd 3 acties uit:

  1. Kies een boskaart (aan de hand van de kleur van de startspelerkaart).
  2. Draai de kaart om en leg deze terug met de bomen wijzend in dezelfde richting. Kijk welk sprookjesfiguur op de kaart staat en kijk aan welke kant van het bos dat sprookjesfiguur ligt.
  3. Je mag nu je poppetje die kant van het bos op verplaatsen, maar alleen als daar ook een weg naartoe loopt! Je verplaatst altijd maar één kaart de juiste richting op. Nu is de volgende speler aan de beurt!

Wie als eerste aan de rand van het bos terecht komt en een pad naar buiten ziet mag het bos verlaten en wint het spel!

Master Memorinth (8+)

Bij de Master variant van het Memorinth bordspel komen meer onderdelen kijken. Bij Versie A van Master Memorinth gebruik je de extra actiekaart die in de basisversie van het spel niet wordt gebruikt. En er ligt aan elke kant van het spelbord maar één sprookjesfiguur in plaats van twee. De overige sprookjesfiguren leg je om de actiekaart heen. Staat er een sprookjesfiguur op jouw boskaart die naast de actiekaart ligt, dan voer je die actie uit!

De acties zorgen ervoor dat de boskaarten regelmatig worden verschoven aan alle kanten van het spel, dit is dus extra moeilijk! Bij Versie B van Master Memorinth komen ook nog de klavertjes vier kijken. Deze heb je nodig om langs goblins heen te komen en je gebruikt nu de andere zijde van de actiekaart met nog moeilijkere opdrachten. Deze versies van het spel zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en bieden veel meer uitdaging!

Wat vinden wij van het Memorinth?

Wij hebben het Memorinth bordspel thuis met zijn drieën getest! Fenna (bijna 6 jaar) en Jamie (7 jaar) gingen er voor zitten en waren meteen enthousiast over de sprookjesfiguren en de boskaarten. ‘Dat ziet er leuk uit mama, wat moeten we doen?’. Enthousiast gingen we aan de slag en we begonnen uiteraard met het basisspel. En na een korte uitleg gingen we aan de slag. Het spel is eenvoudig opgezet en heel leuk voor jonge kinderen. Kaarten omdraaien, goed kijken en tactisch nadenken, het hoort er allemaal bij!

Memorinth bordspel - White Goblin Games

Ook leuk om te lezen: Zooloretto White Goblin Games

Jamie en Fenna hadden al snel de smaak te pakken en dachten in eerste instantie dat het heel makkelijk zou zijn. Totdat ze door hadden dat de kaarten die je omdraait de route bepalen en dat dit niet altijd gaat zoals je zou willen. En dat maakt het spel heel uitdagend en leuk!

Samen met Jamie heb ik ook nog even Memorinth Master versie A geprobeerd. En dan zie je het verschil in leeftijd terugkomen, de Master versies zijn een stuk lastiger, hier moet je even goed opletten en door de verschillende acties is het spel nog minder voorspelbaar. Tactisch spelen is nog moeilijker en deze versie maakt het spel nog spannender!

Wat ons betreft zeker een aanrader. Het spel zit ook niet in een al te grote doos en is makkelijk mee te nemen. Je legt het ook aan andere spelers snel uit en een gemiddeld spelletje duurt 10 tot 15 minuten, ideaal voor de meestal wat kortere concentratieboog van jonge kinderen. Houd voor meer informatie over Memorinth de website van White Goblin Games in de gaten, het spel komt later dit jaar uit!

Leestip: Baby Crews – voor jonge en oude piraten!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.