Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Baby Crews – voor jonge en oude piraten!

Baby Crews – voor jonge en oude piraten! 26 maart 20201 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Baby Crews Jumping Turtle Games review

Ben je op zoek naar een leuk kaartspel dat geschikt is voor jong en oud? Dan is het spel Baby Crews van Jumping Turtle Games een aanrader! Laat de kaarten met baby’s verkleed als piraat je niet afschrikken. Dit spel is voor volwassenen ook heel erg leuk!

Baby Crews voor jong & oud

Baby Crews is een spel dat je kunt spelen met jong en oud! Voor de oudere kinderen en volwassenen is het een snel biedspel. En voor jonge kinderen (vanaf 5 jaar) is er de simpele variant van het spel. Zo is dit spel geschikt voor het hele gezin!

Baby Crews kaartspel

De inhoud

Het Baby Crews kaartspel bestaat uit 55 kaarten, 80 gouden munten en de spelregels. Dit alles zit verpakt in een compact doosje dat eenvoudig is mee te nemen naar vrienden, familie of mee op reis!

De inhoud

Hoe werkt het?

Het Baby Crews kaartspel is in twee varianten te spelen en dat lichten we graag even kort toe. Zo zie je goed dat de spellen echt van elkaar verschillen en voor beide leeftijdscategorieën erg leuk zijn!

Voor kinderen vanaf 5 jaar oud

Voor dat de kinderen kunnen beginnen aan Baby Crews moeten eerst de schatkistkaarten worden verwijderd uit het spel. De overige kaarten worden geschud en alle spelers ontvangen drie kaarten. Leg de overige kaarten op een afdekstapel en draai de bovenste kaart open. Geef iedere speler drie muntjes en beginnen maar!

Baby Crews Jumping Turtle Games review

Het is de bedoeling dat je de kaarten uit je hand speelt! Dit doe je door in jouw beurt een kaart af te leggen. Je mag een kaart afleggen als jouw kaart overeenkomt met de kaart op tafel. Heb je dezelfde baby of heb je een kaart in dezelfde kleur dan mag je deze afleggen.

Baby Crews Jumping Turtle Games review

Lukt het je niet om een kaart af te leggen dan moet je één muntje betalen. Vervolgens leg je jouw drie kaarten op een aflegstapel en pak je drie nieuwe kaarten. Ben jij als eerst van je kaarten af? Dan heb je gewonnen? Zijn als eerste jouw gouden munten op? Dan heb je verloren! Je verdient overigens ook nog gouden munten wanneer je precies dezelfde kaart kan afleggen. Dit maakt Baby Crews naast leuk ook ontzettend spannend voor jonge kinderen!

Voor spelers vanaf 8 jaar oud

Spelers vanaf 8 jaar oud spelen een moeilijkere variant van het spel. Hierbij ontvangen alle spelers 4 kaarten, waarvan ze er twee mogen houden. Alle kaarten die niet op hand worden gehouden worden geschud en gedekt op tafel gelegd. Iedereen ontvangt 10 gouden munten, er worden drie kaarten open op tafel gelegd en het spel kan beginnen.

Baby Crews kaartspel

De jongste speler mag beginnen en wanneer je aan de beurt bent heb je de keuze uit twee acties:

  • Betaal een munt door deze in het midden van de tafel te plaatsen. Zo blijf je in het spel.
  • Pas en neem alle munten van tafel en leg ze bij jouw munten. Leg je kaarten gedekt voor je neer, je bent uit deze ronde gestapt.

Deze acties worden herhaald totdat de één na laatste speler heeft gepast. De speler die overblijft mag één van de drie kaarten van tafel pakken en de overige kaarten gaan op een afdekstapel.

Munten afleggen

Maar wanneer win je Baby Crews dan? Je wint dit spel als alle kaarten gespeeld zijn. Je kiest voor jezelf uit hoe je jouw punten wilt tellen. Je kan op verschillende manieren punten scoren:

  • Kies een specifiek type bemanningslid en scoor 1 punt voor elke verschillende kleur (max. 5 punten mogelijk)
  • Kies een specifieke kleur en scoor 1 punt voor elk type bemanningslid (max. 5 punten mogelijk)

Daarnaast scoor je ook nog één extra punt voor elke schatkist die je in je handen hebt en je krijgt een extra punt als je de meeste munten op hand hebt. De speler met de meeste punten wint!

Wat vinden wij van Baby Crews?

Allereerst waren wij onder de indruk van de leuke afbeeldingen op de kaarten. Vooral de kinderen vonden ze schattig, maar ook stoer! En Jamie (7 jaar) en Fenna (5 jaar) konden niet wachten om het spel te testen. Wij begonnen dan ook met het spel voor kinderen vanaf 5 jaar oud.

Baby Crews Jumping Turtle Games

En dat spel is uitermate geschikt voor jonge kinderen. Ze moeten goed naar de afbeeldingen en de kleuren kijken om vervolgens een slimme keuze te maken. Eén potje duurt ongeveer 10-15 minuten, wat voor kinderen goed vol te houden is. Het heeft een spanningselement, want je weet nooit of je kaarten kan afleggen of moet pakken. Red je het einde van het spel wel met drie gouden munten? Het is elk potje weer een verrassing! Jamie en Fenna zijn in ieder geval enthousiast, het spel is ondertussen al meerdere keren uit de kast gehaald!

Baby Crews Jumping Turtle Games review

Ook leuk om te spelen: Welcome to van Jumping Turtle Games

Zijn wij als volwassenen ook zo enthousiast over de Baby Crews voor spelers vanaf 8 jaar? Het antwoord is eenvoudig: ja! Ook in dit spel zijn het een aantal simpele handelingen die uitgevoerd moeten worden. Maar pas op, want je moet er goed over nadenken! Ga je voor de kaart of ga je voor de munten? Welke tactiek is handig en welke tactiek heeft je tegenstander? Het blijft elk spel weer spannend. Ook voor volwassenen duurt één potje niet te lang en het speelt lekker snel door. En voor de echte liefhebbers is er ook nog de gevorderden editie. Zo maak je het spel nog spannender!

Hebben jullie het Baby Crews kaartspel al eens gespeeld?

Leestip: Flip-A-Zoo: omgekeerde memory

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

  1. Hoi,

    Bedankt voor de review en ik ben blij dat jullie zowel het spel als de graphics leuk vonden – daar doen we het tenslotte voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.