Een origineel spel vinden is niet makkelijk. Toch kregen we een spel thuis gestuurd met een concept dat we nog niet kenden: omgekeerde memory. In Flip-A-Zoo werkt alles net een beetje anders. Lees mee wat wij ervan vonden!
Flip-A-Zoo
Flip-A-Zoo is een spel van Jumping Turtle Games dat we onder meer kennen van De Reuzendans. Het spel is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder en je kunt het met twee tot vier spelers spelen. Een potje duurt ongeveer 15 minuten. Het principe is zoals gezegd: omgekeerde memory.
Hoe gaat het spel in z’n werk?
Alles draait om een dierentuin. Maar helaas; alle dieren zijn ontsnapt. Het bleek een grapje van aapjes die de kooien hebben open gezet. De dieren hebben zich verstopt en nu is het aan jou om ze terug te zoeken. In Flip-A-Zoo draai je om de beurt een tegel om. Je mag zo lang doorgaan tot je besluit te stoppen óf tot je jezelf kapot hebt gespeeld. Dat gebeurt als je twee keer hetzelfde dier hebt omgedraaid.
Er zijn overigens verschillende versies van het spel. Wij hebben de 4+ variant gespeeld (ons zoontje is vijf jaar), dus dat is de meest simpele versie. Je kunt het later moeilijker maken door een andere variant te spelen. Dan speel je jezelf ook kapot als je drie keer dezelfde kleur omdraait in je beurt. Verder verloopt het spel nog altijd hetzelfde.
Als je jezelf kapot speelt, moet je de tegels terug gedekt neerleggen waardoor de tegenstanders kunnen (proberen te) onthouden waar welke tegel ligt. Als je tijdig stopt, mag je alle verzamelde tegels nemen en voor je bewaren. Wie het meeste tegels verzamelt, wint het spel.
Ga je nog een stapje verder? Dan komen de aapjes in het spel. Elke speler ontvangt twee aapjes die je nadat je jezelf kapot hebt gespeeld op een tegel kan plaatsen. Die tegel wordt voor je beschermt en andere spelers mogen deze niet omdraaien tot je terug aan de beurt komt.
Dan is er nog een moeilijkere variant. Hierbij wordt de puntendeling aangepast.
Wat vonden wij van het spel?
Wij vinden het superleuk! Allereerst is de vormgeving erg mooi van Flip-A-Zoo. De beestjes hebben mooie kleuren en ons zoontje herkende alle dieren. Ook het hele concept van omgekeerde memory vinden we erg leuk. Zelfs het aloude Memory gaat wel eens vervelen, dus hoe leuk is het om dan een variant te hebben. Zelf vind ik het gok gedeelte leuk. Ga je nog een keer proberen twee verschillende te vinden of stop je? Zeker een aanrader voor jonge kinderen. En ik kan me voorstellen ook voor oudere kinderen omdat er dus meerdere variaties zijn. Deze houden we in de spellenkast!