Baby en Peuter Cadeau Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

Dit is het leukste houten speelgoed voor kindjes van 1 jaar!

Dit is het leukste houten speelgoed voor kindjes van 1 jaar! 25 maart 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Houten speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud

Ben je geen fan van speelgoed dat heel veel herrie maakt? Speelgoed waar je het liefst de batterijen uittrekt of hoopt dat het zo snel mogelijk leeg gaat? Kijk dan eens naar houten speelgoed! Houten speelgoed maakt over het algemeen een stuk minder lawaai en is vaak duurzamer. Wij hebben het leukste houten speelgoed voor kindjes van 1 jaar op een rijtje gezet!

Houten speelgoed voor 1-jarige

Nu denk je misschien speelgoed voor een kindje van 1, waar spelen zij dan mee? Spelen ze überhaupt al met speelgoed? En het antwoord daarop is ja! Kinderen van 1 jaar oud zitten volop in hun ontwikkeling en gaan daarbij op ontdekkingsreis. Speelgoed stimuleert kinderen om o.a. hun motoriek te ontwikkelen. Dit kan met het volgende speelgoed:

1. De blokkenton van Little Dutch

Als het gaat om houtenspeelgoed voor kinderen van 1 jaar oud dan ben je bij Little Dutch aan het juiste adres. De blokkenton is één van hun populairste producten en de ton is beschikbaar in het blauw of roze. Met de blokjes in de ton kunnen kinderen torens en andere bouwwerken maken. De blokken zijn van hout en vrolijk gekleurd. De blokken stimuleren de verbeelding, verbeteren de motoriek en zorgen voor de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie.

Little Dutch Blokkenton

2. De Little Dutch blokkenkar

Leren lopen is iets waar een kindje van 1 jaar zich ook mee bezig kan houden. In dat geval is de Little Dutch blokkenkar ook heel leuk. Kinderen kunnen met de kar aan de wandel, daarnaast kunnen ze ook bouwen met de blokken die in de blokkenkar liggen! De blokkenkar is geschikt voor kinderen die zelf al wat kunnen lopen, kan een kindje zijn of haar evenwicht nog niet houden dan kunnen ze voorover vallen en zich bezeren.

Little Dutch Blokkenkar

3. Grimm’s regenboog

Ook heel bekend, maar niet een cadeau dat je zomaar even geeft, is Grimm’s regenboog. Dit is een houten stapeltoren in de vorm van een regenboog. De regenboog bestaat uit 12 bogen die op elkaar passen. De regenboog is ideaal als het gaat om het stimuleren van fantasierijk bouwen en spelen. De bogen zijn gemaakt van lindhout en gekleurd met (veilig) non-toxic beits op waterbasis.

Houten speelgoed voor kinderen van1 jaar

4. Janod Magneten

Heb je bijvoorbeeld een koelkast waar kinderen goed bij kunnen? Dan zijn de houten magneten van Janod ook erg leuk! Deze houten magneten kunnen door kinderen vanaf 1 jaar oud ergens opgeplakt worden. Er staan herkenbare dieren en voorwerpen op!

Janod Magneten

5. Jouéco houten doolhof puzzel

Met de Jouéco houten doolhof puzzel leer je kinderen logisch nadenken en help je bij het ontwikkelen van hun ruimtelijk inzicht. Naast dat houten speelgoed duurzaam is, is het ook nog eens erg leuk. De puzzel is uitdagend en zo ook geschikt voor kinderen ouder dan 1 jaar oud.

Jouéco Doolhof puzzel

6. Houten bakfiets van Bandits & Angels

Hoe tof is deze bakfiets! De houten bakfiets van Bandits & Angels is een heerlijk vervoersmiddel voor jonge kinderen. En naast zichzelf kunnen zij ook bijvoorbeeld hun favoriete knuffel of speelgoed vervoeren. Het gebruiken van een loopfiets helpt kinderen om hun evenwicht te bewaren en zichzelf voor te bewegen! De bakfiets is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Houten speelgoed 1 jaar

7. KidKraft kubus met kralenspiraal

Ook behendigheidsspelletjes zijn er al voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit houten speelgoed van Kidkraft noem je ook wel het Kubusvormige Kralendoolhof! Elke kant van de kubus heeft een kleurrijk en leuk behendigheidsspelletje. Kinderen leren zo over vormen en kleuren en ontwikkelen hun motoriek. Het bovenste paneel kan van de kubus afgehaald worden om apart mee te spelen.

8. Little Dutch Hamertje Tik

Verder mag natuurlijk het bekende hamertje tik niet ontbreken. Met de stoere hamerbank van Little Dutch kunnen kinderen de staafjes één voor één met een hamer naar beneden tikken. Hamtertje Tik van Little Dutch is verkrijgbaar in het blauw en roze!

Little Dutch Hamerbankje Adventure Pink

9. Houten puzzels

Ook de simpele houten inlegpuzzels zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud. Bijvoorbeeld deze leuke dierenpuzzel van het merk Goki. Pak een puzzelstuk bij de noppen en plaats hem op de juiste plek terug! Dit soort puzzels zijn in allerlei varianten verkrijgbaar van dieren tot auto’s.

Houten kinderpuzzels

10. De houten autobaan

En dan hebben we ook nog de houten racebaan die menig kind zich vast nog kan herinneren. Urenlang speelplezier met bijvoorbeeld de Jouéco Helling racebaan. Plaats een auto bovenaan de baan en ze racen naar beneden. Speelplezier gegarandeerd!

Houten speelgoed 1 jaar

Hopelijk hebben we je voorzien van genoeg speelgoed inspiratie als het gaat om houten speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar oud! Heb je nog aanvullingen? Plaats ze dan onder dit artikel in een reactie!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een verjaardag? Lees dan eens ons artikel ‘10x De leukste cadeaus voor kinderen van 1 jaar!‘.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.