Baby en Peuter Cadeau Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar

10x de leukste cadeaus voor kinderen van 1 jaar!

10x de leukste cadeaus voor kinderen van 1 jaar! 19 februari 2020Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cadeau kind 1 jaar speelgoed

De eerste verjaardag van een kindje is heel bijzonder en wordt dan ook vaak grootst gevierd! Een cakesmash, ballonnen en slingers en natuurlijk cadeaus! Maar wat geef je een kind van 1 jaar cadeau? Dit kan natuurlijk van alles zijn, van kleding tot speelgoed! Gezien onze website focussen wij ons op speelgoed cadeaus voor kinderen die 1 jaar worden!

Cadeau voor een kind van 1 jaar

Wist je dat je een kindje van 1 jaar ook wel een dreumes noemt? En hoewel het kindje geen baby meer is, is het ook nog geen peuter. Je krijgt eerst te maken met de zogenaamde dreumes die nog volop aan het ontwikkelen is. En welk speelgoed is dan geschikt als cadeau voor een dreumes?

1. Een knuffel

Het kan zijn dat het kindje allang is voorzien van heel veel knuffels, want het is ook een cadeau dat vaak als kraamcadeau voorbij komt. Maar heeft het kindje nog niet veel knuffels, dan is dit zeker een leuk cadeau! Knuffels ondersteunen kinderen op momenten van angst en bieden een veilig gevoel.

2. Nijntje Verstoppertje spelen

Cadeau kind 1 jaar - Nijntje Verstoppertje Spelen

Een dreumes staat op het punt om de wereld te ontdekken en zal zijn ouders goed in de gaten houden. Verstoppertje spelen is dan ook favoriet. Waar zijn papa en mama? En het is nog leuker wanneer papa en mama op zoek gaan naar de dreumes? Het spelletje Nijntje Verstoppertje spelen sluit daar goed bij aan! Verstop Nijntje en ga samen op zoek wanneer Nijntje roept ‘Ik ben hier!’. Absoluut een leuk cadeau voor een kind van 1 jaar!

3. SmartMax My First Safari Animals

Fijne en grove motoriek, oftewel het vermogen om te bewegen, is volop in ontwikkeling. En met de SmartMax My First Safari dieren leren kinderen de magie van het magnetisme ontdekken. De extra grote en zachte onderdelen klikken eenvoudig op de staven, ideaal om motorisch sterker te worden.

Lees hier onze ervaring met de SmartMax My First Animals!

4. Little Dutch Houten Blokkenton

En ook blokken zijn uitermate geschikt om kinderen motorisch sterker te laten worden. Wat dacht je van deze blokkenton van Little Dutch? Dit cadeau is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar oud. De blokken zijn vrolijk gekleurd en stimuleren kinderen hun verbeelding te verbeteren en de hand-oog coördinatie nog beter te ontwikkelen. De blokkenton is te koop in in het blauw en roze!

Little Dutch Blokkenton

5. Nûby – Badspeelgoed

Spelen kan ook in bad! Neem nou de Nuby Drijvende Octopus, deze zorgt voor heel veel speelplezier in bad. Kinderen kunnen de drie gekleurde ringen werpen rond de tentakels van de octopus. Ook dit speelgoed helpt de hand-oog coördinatie ontwikkelen. Helemaal officieel is dit speelgoed pas geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar, maar dat mag voor een 1-jarige vast de pret niet drukken!

6. Ballenbakballen, het cadeau voor een kindje van 1 jaar!

Cadeau kind 1 jaar speelgoed

Oké, voor kinderen van 1 jaar oud misschien wel hét cadeau! Ouders vinden het over het algemeen iets minder geslaagd. Maar het draait om het kindje toch? Denk jij er net zo over? Haal dan gewoon een tas met ballenbakballen en pak het mooi in. Naast het plezier van het uitpakken, zal het kindje ook veel plezier beleven aan het gooien met de ballen.

7. VTech Baby Swing & Speel Aap

De VTech Baby Swing & Speel Aap stimuleert kinderen om het ‘pak me dan’ spelletje te spelen. En dit spelletje kan op drie manieren gespeeld worden: kruip achter de aap aan, dans met de aap of probeer hem te pakken. Dit is dus geschikt voor kindjes die nog niet lopen, maar ook voor kindjes die al wel lopen. En ook dit cadeau voor een kind van 1 jaar stimuleert het kindje om zich te ontwikkelen, op welk niveau dan ook!

8. SES My first- Vormen plakken

Cadeau 1-jarige

Knutselen met een 1-jarige? Dat kan! Bijvoorbeeld met de SES My First – Vormen plakken knutselset. Smeer met de vingers wat lijm op de open plekken van de kaarten en plak hier het juiste vormpje op. Zo leren kinderen op een speelse manier vormen (her)kennen en wordt ook de fijne motoriek getraind. Bang voor de lijm? Niet nodig, de lijm is uitwasbaar!

9. Fisher-Price Little People Loopauto

Lopen achter een loopwagen of achter de Vtech Baby Swing & Speel Aap aan? Een 1-jarige steelt pas echt de show met de Fisher-Price Little People Loopauto! Onderweg maakt het kindje muziek door te drukken op het toetsenbord om 5 liedjes te beluisteren. Daarnaast bevat de loopauto ook start- en motorgeluiden. De brede wielen en de zithoogte van 19cm maken dit een ideaal cadeau voor een kind van 1 jaar. Ook verkrijgbaar in het roze!

10. Houten kinderpuzzels

Houten kinderpuzzels

En tot slot nog een cadeau om de motoriek te stimuleren, maar o zo leuk! De houten kinderpuzzels, wie kent ze niet. De kans is groot dat je er zelf vroeger ook mee gepuzzeld hebt! Je hebt verschillende varianten en de keuze is dan ook groot. Wat dacht je van deze houten dierenpuzzel? Wat ons betreft een aanrader!

Cadeau voor een kind van 1 jaar, nog meer inspiratie!

Heb jij het geschikte cadeau nog niet gevonden in dit artikel? Doe dan meer inspiratie op en lees over het favoriete speelgoed van Morris (1 jaar) of het favoriete speelgoed van Luke (1,5 jaar)! Mocht je nog aanvullende tips hebben, laat deze dan achter in de reacties onder dit artikel!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.