Favoriete speelgoed Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Het favoriete speelgoed van Luke (1,5 jaar)

Het favoriete speelgoed van Luke (1,5 jaar) 2 mei 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Favoriete speelgoed van Luke (1,5 jaar)

Ben je op zoek naar een cadeau voor een jongen van 1 jaar? Dan helpt het favoriete speelgoed van Luke je misschien wel verder. Vandaag vertelt Francis over het favoriete speelgoed van haar zoontje Luke!

Het favoriete speelgoed van Luke

Hallo. Ik ben Francis, 32 jaar, getrouwd met Jeffrey mama van Ize (4) en Luke (1,5). Ik blog op mamazetkoers.nl over mijn leven als mama, vrouw, echtgenoot, levensgenieter en sportfietsliefhebster. Elke dag probeer ik samen met mijn gezin te genieten van het leven. We zijn dol op buiten zijn en bewegen. In dit artikel vertel ik jullie meer over het favoriete speelgoed van mijn jongste: Luke.

1. Little Tikes kleine glijbaan

Cadeau jongen 1 jaar

Het is mooi weer, de achterdeur gaat weer open. In de zomer van 2016 hebben we voor Ize een kleine glijbaan gekocht. Ondertussen is ze er te groot voor maar sinds een week heeft onze kleinste de glijbaan ontdekt. Sindsdien staat dit speelgoed bij hem op nummer 1. Hij kan het ook al helemaal zelf. Trots dat hij (en ik natuurlijk) is! We vinden buiten spelen erg belangrijk, daarom vinden we de glijbaan ook prima speelgoed. Mijn dochter en nu ook Luke gebruiken hem ongeveer vanaf 1,5 tot een jaar of 3,5. Al speelt Ize er soms ook nog op maar eigenlijk is ze al te groot. De reden dat de glijbaan nu Luke zijn favoriet is? Hij kan er nu ook vanaf, net als zijn grote zus!

2. Houten auto’s van Little Dutch

Auto Little Dutch

We hebben ze allemaal, de auto’s van Little Dutch. Er er zijn vier soorten (zie de foto boven aan deze pagina). Ze zijn groot, gemakkelijk vast te houden en je kunt er binnen en buiten mee spelen. Daarnaast passen ze ook gemakkelijk in de tas bij een dagje weg of wanneer je op visite gaat. Je hoort hem ook toet-toet en vroem geluiden maken. Dat is zo schattig. Ik denk dat dit speelgoed voor elke leeftijd wel kan. Het busje heeft bij in de kraamweek gekregen. Die stond toen mooi te pronken op zijn kamer maar Ize speelt ook nog leuk met de auto’s. Ze kunnen trouwens ook tegen een stootje, niet heel onbelangrijk. Wij zijn erg fan van houten speelgoed, lekker duurzaam. Absoluut een leuk cadeau voor een jongen van 1 jaar (of ouder!).

3. Zandbak

Roze zandbak

Onze roze schelp zandbak, die zowel als zandbak als zwembad dient. De glijbaan is trouwens ook roze, dat heb je een beetje als de eerste een meisje is én mama verliefd is op roze haha. Luke vindt het heerlijk om met een hark het zand weg te harken en emmers tot de nok toe met zand te vullen. Om er naar te kijken word ik er al helemaal zen van. Omdat deze zandbak niet al te groot is denk ik dat hij tot een leeftijd van een jaar of 6 wel kan. Het merk weet ik eigenlijk niet, maar het is de standaard schelp die je werkelijk overal wel ziet.

4. Little Tikes Piratenboot

Cadeau jongen 1 jaar

Afgelopen zomer had ik het geluk dat ik een sterk afgeprijsde Little Tikes Piratenboot kon kopen. Het is een watertafel alleen dan in de vorm van een boot met allerlei toebehoren. Sinds Luke 1 jaar is en kan staan speelt hij hier volop mee. Ik zet niet snel een zwembad wanneer het een dag mooi weer is maar vul wel de boot met water. Zo kunnen ze toch afkoelen en heerlijk kliederen. Mijn dochter vindt hem ook geweldig, net als de zandbak denk ik dat deze ook leuk is tot een jaar of zes. Het is niet vreemd dat zijn favoriete speelgoed allemaal buiten staat, het liefste staat meneer ook bij de achterdeur om naar buiten te gaan.

5. Houten treinbaan

De laatste, al vond ik dat wel een lastige keuze omdat hij ook het liefste het speelgoed van zijn zus afpakt, is de houten treinbaan. Regulier merk, niets spannends maar hij kan hem samen met zijn zus goed in elkaar zetten. De treinbaan is denk ik pas echt leuk vanaf 2 jaar omdat hij hem dan ook echt zelf in elkaar kan zetten, maar hij geniet nu al enorm veel om het samen met Ize te doen. Het uit elkaar halen is natuurlijk ook geweldig om te doen, net zoals het treintje rondrijden en er zijn ontzettend veel leuke houten treinbanen te koop!

Little Dutch treinbaan
Voorbeeld van een leuke treinbaan. Cadeautip voor een jongen van 1 jaar!

Tip! Betrouwbaar speelgoed

Wat ik belangrijk vind aan speelgoed is dat het lang mee gaat, dus dat het niet van het prul-spul is. Daar is overigens niets mis mee, maar ik heb helaas weleens een huilend kind gehad omdat iets snel kapot ging. Het zijn kinderen en die moeten er onbezonnen mee kunnen spelen. Zoals ik al eerder zei: ik vind het ook belangrijk dat je het buiten kunt gebruiken. Ik leef ook het liefste buiten, niet in de winter overigens maar zodra de temperatuur een beetje lekker is gaan wij naar buiten. Als laatste: speelgoed wat kinderen laat bewegen is hier ook een pré. Daar slapen ze lekker goed van 😉 .

Bedankt Francis voor het delen van het favoriete speelgoed van Luke! Een leuke inspiratiebron als je op zoek bent naar een cadeau voor een jongen van 1 jaar oud!

Ook leuk om te lezen: Het favoriete speelgoed van Aimy (2 jaar)

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.