Favoriete speelgoed

Het favoriete speelgoed van Aimy (2 jaar)

Het favoriete speelgoed van Aimy (2 jaar) 25 april 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Speelgoed 2 jaar

Vandaag vertelt Marieke jullie meer over het favoriete speelgoed van haar dochter van (bijna) 2 jaar! Ze stelt zich eerst even aan jullie voor.

Vertel, wie ben je?

Ik, Marieke (31), ben de mama van twee dochters. Tirza is ruim vijf en Aimy wordt in mei alweer twee jaar. We zijn het liefst buiten te vinden, maar op de minder mooie dagen wordt er ook veel binnen gespeeld en vind je ons vaak in de keuken. Zelf blog ik op de website Momentje van geluk. Hier vind je veel artikelen over het ouderschap, maar ook hoe je een momentje voor jezelf kunt nemen en kunt ontspannen.

Speelgoed voor kinderen van 2 jaar

Vandaag vertellen we jullie graag meer over het favoriete speelgoed van onze bijna 2-jarige Aimy. 

1. LEGO DUPLO

LEGO DUPLO Dieren

Iedere ochtend opnieuw gaat de kast open en wordt de roze bak op wieltjes naar de woonkamer gereden. Het duurt niet lang voor de bak op de kop ligt en Aimy te midden van al het DUPLO lekker zit te spelen. Hele verhalen heeft ze al op haar manier. Maakte ze in het begin alleen hoge torens om vervolgens om te gooien, maakt ze nu ze wat ouder is ook huisjes voor de DUPLO diertjes.

Ook leuk om te lezen: LEGO DUPLO bestaat 50 jaar!

2. Ikea keuken

Ikea kinderkeuken

Na jaren te hebben gezeurd stond hij dan afgelopen kerstvakantie ook in onze woonkamer: de Ikea keuken. Ideaal speelgoed voor kinderen van 2 jaar. Aimy staat met de pannen te schudden, maakt op haar manier thee en koffie voor ons en kan zich hier prima mee vermaken. Ze is helemaal in haar rol wanneer ze haar keukenschort voor heeft en lekker staat te kokerellen. Het feest is helemaal compleet als we soepstengels in stukjes breken en in de pannetjes doen.

3. Pop met kinderwagen

Speelgoed 2 jaar

Dit heeft ze vast van haar grote zus, dat was ook zo een poppenmoedertje. Aimy geeft de pop vaak wat te drinken, troost het zoals wij haar troosten en loopt rondjes met de kinderwagen. Die kinderwagen moet ook mee naar buiten en zo sjouwt ze heel wat af. Dit speelgoed is dus voor kinderen vanaf 2 jaar en gaat jaren mee.

4. Fisher-Price pratende theepot

Fisher-Price pratende theepot

De pratende theepot van Fisher-Price is ook een groot succes. Deze heeft ze voor sinterklaas gekregen en zingt vrolijke liedjes. Ze schenkt de plastic bekertjes vol en danst op de liedjes. Het herkennen van de vormpjes gaat wat moeilijk, hier is ze nog echt wel wat te klein voor. Maar des te leuker, zo raakt ze er voorlopig nog niet op uitgekeken.

5. Kleuren met de krijtjes van Bruynzeel

Krijtjes Bruynzeel

Kleuren en knutselen vindt ze ook erg leuk om te doen. Ze zit dan lekker op haar stoeltje en krast met de krijtjes hele kleurboeken vol. Ze vermaakt zich hier nog niet zo lang mee, maar het is wel grappig om te zien hoe goed ze de krijtjes al vast kan houden. Ook probeert ze echt wel haar best te doen op het kleuren. Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

De speelgoedtip van Marieke

Bij mijn oudste dochter zagen we vaak familie aankomen met allemaal kleine cadeautjes. Hartstikke lief, maar vaak was het zo kapot, snel kwijt of zijn ze er snel op uitgekeken. Ik vraag daarom vaak of mensen samen een cadeautje willen kopen en geven. Zo krijgen ze misschien een cadeautje minder, maar wel iets waar ze wat langer mee vooruit kunnen en kwalitatief goed is.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.