Reviews Speelfiguren en Voertuigen

Review | Disney Doorables

Review | Disney Doorables 11 mei 20191 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Disney Doorables

Wij zijn thuis grote Disney-fans! Onlangs zijn we weer naar Disneyland Parijs geweest en sindsdien heeft ons zoontje (4) het geregeld over alle Disney-karakters. Onlangs kregen we van BOTI Disney Doorables toegestuurd voor een review.

Disney Doorables

Disney Doorables speelt helemaal in op de trend van verzamelen en unboxen. Het zijn kleine wereldjes, mini displaysets. Achter elke deur bevindt zich een verrassing. Er zijn acht huisjes die je kunt verzamelen: Beests Kasteel, Haaks Piratenschip, Lilo’s Hangplek, Alice’s Theekopje, Boe’s slaapkamer, Rapunzels Creatieve Hoek, Mickey’s huis en Jumbeaux’s Café. Er zijn ook twee grotere sets: Rapunzels toren en het ijskasteel uit Frozen. Een mini displayset wordt geleverd met 3 kleine accessoires, het huisje en natuurlijk een figuurtje dat bij het huisje hoort. En daarnaast zit er nog een los doosje bij met een figuurtje.

Mix & Match

Het leuke is dat alle Disney Doorables met elkaar gecombineerd kunnen worden. Je kunt ze namelijk op elkaar stapelen. Ook kun je de poppetjes op het dak zetten en dus weer in de verschillende huisjes terug laten komen. Je krijgt bij de sets ook kleine plastic rondjes. Een soort standaarden om de figuurtjes op te zetten. Daarnaast zijn er losse doosjes verkrijgbaar waar de figuurtjes inzitten. De verschillende figuurtjes zijn allemaal een bepaalde kleur toegekend. Dit heeft te maken met hoe zeldzaam ze zijn. Sommige karakters komen vaak voor en sommigen zijn limited edition.

Wij kregen Jumbeaux’s Café en een los doosje toegestuurd. Jumbeaux’s Café is natuurlijk uit de film Zootopia. Bij de Disney Doorables zitten ook figuurtjes uit andere films. Zo kregen wij bijvoorbeeld ook een monster uit Monsters & Co en Maurice uit Belle en het Beest. In totaal kun je 78 Disney poppetjes verzamelen.

De Disney Doorables worden aangeraden voor kinderen van 5 jaar en ouder. Een mini displayset kost 9.99.

Disney Doorables

Ons oordeel

Zoals gezegd is ook zoontje (4) een enorme Disney-fan dus ik wist zeker dat hij erg blij zou zijn met de Disney Doorables. Het hele concept van unboxen vindt hij ook fantastisch. Zodra hij de Doorables zag, was hij gelijk enthousiast. Helemaal toen in één van de verpakkingen een figuurtje uit Monsters & Co bleek te zitten. Bij de Disney Doorables krijg je een boekje met daarin alle 78 poppetjes die er te verzamelen zijn. Ook daar was hij erg druk mee en ging alle poppetjes die hij had gekregen, terug zoeken in het boekje. Enige nadeel vind ik dat de accessoires die je erbij krijgt echt héél erg klein zijn. Wij kregen bijvoorbeeld een ijsje erbij, dat was amper een centimeter groot. Je hebt dus wel kans om snel iets te verliezen. Ook oppassen met kleine kinderen dus. Al met al is Spencer heel erg blij met zijn nieuwste Disney-aanwinsten! Hij speelt er geregeld mee!

Gek op unboxen? Lees hier meer over Flush Force.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.