Boeken, School en Vrije tijd Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar

PLAYMOBIL STORIES: interactieve luisterverhalen

PLAYMOBIL STORIES: interactieve luisterverhalen 23 november 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

PLAYMOBIL STORIES

PLAYMOBIL introduceert iets heel tofs: PLAYMOBIL STORIES! Interactieve luisterverhalen om de creativiteit en taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen genieten van zes doldwaze luisteravonturen, waarbij zij zelf het einde mogen bepalen.

PLAYMOBIL STORIES

Koptelefoon op, speelfiguren erbij en het fantaseren kan beginnen… Het was een zonnige ochtend in ridderland…De valkenridders aten -nog wat slaperig- een lekker boterhammetje met chocopasta in hun kasteel. Heerlijk rustig… tot… PLOP!…PLOP! Oeps! Wat was dat? Iemand een windje gelaten? Plop Plop Plop Plop… Wat is dat toch? Waar komt dat gekke geluid vandaan? Dwerg stormde de ontbijtzaal in. Draak! Het is jullie huisdraak! Er is een draak ontsnapt en in mijn maïsveld geland! En met zijn vlammen ploft hij mijn hele maïsveld tot popcorn…

En dan komt het moment dat de karakters in de handen van de kinderen terecht komen. Kinderen zijn van nature geïnteresseerd in stemmen, geluiden en beweging. PLAYMOBIL heeft daarom luisterverhalen met interactieve elementen gecreëerd. Door te swipen, emoji’s aan te tikken en te scrollen kunnen kinderen het verhaal spelenderwijs besturen en een eigen afloop kiezen.

PLAYMOBIL STORIES

Zes luisterverhalen

In de zes verschillende interactieve PLAYMOBIL STORIES komen er verschillende speelwerelden aan bod. Deze ontvouwen zich tot grappige, absurde maar vooral fantasie stimulerende scenario’s. Van popcorn producerende draken tot astronauten die limonade ontdekken op Mars. Wanneer kinderen aan het spelen zijn ontstaan er spontaan nieuwe interacties tussen speelfiguren. Want een prinses hoeft niet per se verliefd te worden op de prins, ze kan ook vallen voor een Yeti! Elk verhaal duurt vijf minuten en heeft een open einde.

De Vlaamse kinderauteur Thaïs Vanderheyden bedacht de verschillende scenario’s. De Nederlandse acteur Stephan Mooijman leent zijn stem aan de verhalenreeks. “Niet alleen de kinderen zullen ervan smullen, je zal jezelf erop betrappen dat je stiekem mee begint te gniffelen,” vertelt Leen Van Reeth, marketing manager PLAYMOBIL Northern Europe.

Slimme pedagogische trucjes

Speelgoed kan een belangrijke bijdrage leveren aan de bevordering van creativiteit en het aanmoedigen van leren. “Bij PLAYMOBIL zit experimenteren en het stimuleren van creativiteit en fantasie in het DNA. Wat is er nu leuker dan je kind een verhaal te laten verzinnen?,” aldus Leen Van Reeth.

“Met de luisterverhalen prikkelen we de creativiteit van kinderen en geven we hun waanzinnige fantasie de ruimte.”

De luisterverhalen stimuleren de vindingrijkheid van kinderen door voor open eindes te kiezen. Hiermee krijgen zij tools om de hoofdrol te pakken, terwijl ze in het dagelijkse leven vaker situaties ondergaan. Op deze manier dragen de verhalen bij aan de cognitieve ontwikkeling van kinderen. En zo zijn er nog enkele slimme pedagogische trucjes in de PLAYMOBIL STORIES verwerkt. Ouders kunnen bijvoorbeeld via de tekstballonnen meelezen en er worden emoji’s ingezet als visuele link naar wat de kinderen horen.

PLAYMOBIL STORIES

Over PLAYMOBIL

Sinds 1974 is PLAYMOBIL een klassieker in vele speelkamers van kinderen. PLAYMOBIL inspireert kinderen hun eigen avonturen te creëren en hun fantasie de vrije loop te laten. De speelsets zijn vermakelijk, stimuleren de oog-handcoördinatie en dragen bij tot de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden. Er werden inmiddels 3 miljard van de populaire en kenmerkende speelfiguren en talloze speelwerelden geproduceerd, om kinderen in meer dan 100 landen wereldwijd speelplezier te bezorgen.

Vond je dit leuk om te lezen? Lees hier alles over PLAYMOBIL 123

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.