Baby en Peuter Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Playmobil 123 – Playmobil voor de allerkleinsten!

Playmobil 123 – Playmobil voor de allerkleinsten! 28 maart 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

playmobil 123

Met twee jonge kinderen van 3 en 1 jaar in huis, is gewone Playmobil helaas nog geen optie. Ik vind het prachtig speelgoed, maar het heeft zoveel kleine onderdelen, dat ik het nog niet veilig genoeg vind. Gelukkig heeft het bekende Duitse merk daar een oplossing voor bedacht: Playmobil 123.

Playmobil 123, voor de jongste fans!

Sinds 1974 is Playmobil niet meer weg te denken uit de speelgoedcollectie van de meeste kinderen. Er zijn inmiddels bijna 3 miljard van de populaire speelfiguren geproduceerd. Meer dan 30 verschillende speelwerelden zijn er geproduceerd die verkocht zijn in meer dan 100 landen over de hele wereld. Playmobil stimuleert de fantasie en creativiteit. Playmobil 123 is dus bedoeld voor de jongste fans van Playmobil. De onderdelen van deze reeks zijn veel minder klein en daardoor is het al geschikt voor kinderen van 1,5 jaar oud. De Playmobil 123 reeks bestaat voornamelijk uit voertuigen en kleine gebouwen, dit kan later aangevuld worden met de gewone Playmobil producten als het kindje al wat ouder is. En ons zoontje van 3 is helemaal fan. Via Marktplaats heb ik vorig jaar heel goedkoop een flinke set op de kop kunnen tikken die er nog als nieuw uit ziet. Omdat ik merk dat hij er zoveel plezier van heeft, wil ik graag wat leuke sets met jullie delen.

Piratenschip

Playmobil 123

Dit piratenschip hebben wij niet in huis, maar staat hier nog wel op het verlanglijstje. Het schip blijft namelijk echt drijven en het kanon ‘schiet’ met water. Door een ingebouwde luchtkamer in het schip zinkt de boot niet, zelfs niet als deze volledig met water is volgelopen. In het kraaiennest op de mast kan een poppetje worden neergezet. Ook is er plaats voor een poppetje achter het stuurwiel. Hier kun je het poppetje klem zetten, zodat het in ieder geval stabiel staat mocht er storm op zee zijn!

Pirateneiland

Playmobil 123

Bij een piratenschip mag een pirateneiland natuurlijk niet ontbreken. Met een schattengrot en een sorteermogelijkheid. De schildpad kan zwemmen. De puzzeldelen, de schildpad en de heuvel kunnen in de betreffende openingen in de bodemplaat worden gesorteerd.

Ziekenwagen

De achterdeuren van deze ziekenauto kunnen worden opengeklapt. Er zit zelfs een patiëntenbrancard bij. Wordt geleverd met twee poppetjes en een dokterstas.

Meeneemboerderij met dieren

Deze boerderij mag niet op het lijstje ontbreken. Deze boerderij is dus gelijk een koffertje en gemakkelijk overal mee naar toe te nemen! Inclusief een mannelijk speelfiguur en vijf boerderijdieren. Binnenin de boerderij kan gelijk geoefend worden met vormpjes.

Onderzoeker met babydino

Playmobil 123

Deze set is maar klein, maar toch de favoriet van ons zoontje. Het is een simpele set: een onderzoeker en een babydino in een ei. Ons zoontje vindt dinosaurussen sowieso fantastisch, dus deze is helemaal in zijn straatje. Dit is overigens ook één van de goedkoopste sets van Playmobil 123 die er verkrijgbaar zijn.

 

 

 

 

Dit is slechts een selectie van alles wat er te krijgen is. Onder meer bij bol.com is een grote selectie te koop. Leuk om eens doorheen te scrollen!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.