Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review | Pie Face Cannon

Review | Pie Face Cannon 12 februari 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pie Face Cannon review

Schieten met slagroom, dat klinkt fantastisch! Of toch niet? Met de Pie Face Cannon beschik je in ieder geval over de juiste middelen. Haal snel een bus slagroom in huis en je bent klaar om het slagroomgevecht aan te gaan.

Wat is Pie Face Canon?

Pie Face Canon van Hasbro is een spel waarbij spelers kunnen schieten naar hun tegenstanders. Waar je mee schiet? Met echte slagroom! Raak jij je tegenstander met slagroom of ontwijk jij juist de slagroom? Dan scoor je punten en ben jij misschien wel de winnaar van het spel Pie Face Cannon.

Hasbro Pie Face Cannon
Pie Face Cannon van Hasbro Gaming

De inhoud

Het spel wordt geleverd in een vrije grote doos, maar dat is ook niet raar. Er zit een kanon in, een soort ‘kin-houder’, draaiwijzer en een hand om de slagroom mee af te weren. Je klikt alle onderdelen eenvoudig in elkaar. En dan ben je klaar om het spel te beginnen!

De inhoud
Pie Face Cannon – de inhoud

Ook van Hasbro: Monopoly de valsspelers editie!

Hoe werkt het spel Pie Face Cannon?

Allereerst moet het kanon gevuld worden met slagroom. Hier liepen wij eigenlijk al vast. Je hebt namelijk verschillende soorten bussen met slagroom en niet alle spuitbussen passen in het kanon. Wij hadden een spuitbus met brede hals, dat werkt dus niet! Je hebt de volgende spuitbus nodig:

Pie Face Cannon

Met een lepeltje probeerden wij het kanon te vullen, dat is dus geen aanrader. In ieder geval, wanneer het kanon gevuld is met slagroom kan het spel beginnen! De speler achter het kanon draait aan de draaiwijzer om de schietrichting te bepalen. De andere speler neemt plaats en legt zijn kin op de kinsteun achter het masker.

Pie Face kanon

Wanneer de richting is bepaald mag er geschoten worden. Het is aan de andere speler om zichzelf te verdedigen. Dit doe je door gebruik te maken van de twee knoppen die de hand in beweging brengen. Raak jij je tegenstander of houd jij met de hand alle slagroom tegen? Dan scoor je een punt! De eerste speler met vijf punten wint het spel Pie Face Cannon!

Wat vinden wij van Pie Face Cannon?

Het in elkaar zetten van het spel is eenvoudig, evenals het vullen van het kanon met de juiste spuitbus. En het spel zelf vinden kinderen echt hilarisch! Onze kinderen (4 en 6 jaar oud) hadden de grootste lol.

Pie Face Canon ervaring

Zelf vond ik het allemaal iets minder geslaagd. De slagroom zat werkelijk overal (ook op de muur) en het schoonmaken van het kanon is nogal een klus! Je bergt het spel niet even snel weer op. Het ligt voor nu boven in de kast en zal er waarschijnlijk in de zomer pas weer uit gehaald worden. Dan kunnen ze het spel lekker buiten in de tuin spelen!

Ook leuk om te lezen: Allemaal speelgoed met poep!

Hebben jullie Pie Face Cannon van Hasbro al in huis?

Pie Face Cannon van Hasbro

€26,99
7.3

Prijs

7.0/10

Speelplezier

8.0/10

Kwaliteit

7.0/10

Pros

  • Kinderen vinden het spel hilarisch

Cons

  • Nadeel: alle slagroom uit het kanon verwijderen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.