Speelgoed van het Jaar 2018 Spellen en Puzzels Trends

De Monopoly Valsspelers Editie – Hoe vals speel jij?

De Monopoly Valsspelers Editie – Hoe vals speel jij? 19 maart 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Monopoly Valsspelers Editie

Het is vandaag Wereld Monopoly Dag! En als fan van het Monopoly bordspel besteden wij daar graag wat aandacht aan. Ook spellenproducent Hasbro dacht daar zo over! Zij hebben een onderzoek uitgevoerd om het valsspeelgedrag van Nederlanders in kaart te brengen. Benieuwd met wie wij het liefste in de gevangenis zouden zitten? Lees dan snel verder!

De Monopoly Valsspelers Editie

Hasbro deed dit onderzoek niet zo maar. Dit najaar brengt Hasbro namelijk de Monopoly Valsspelers Editie uit (in Nederland en België), waarin valsspelen een must is om te winnen. In de Verenigde Staten speelt bijna de helft van de Monopoly-spelers vals. Maar hoe zit dat hier in Nederland? Spelen wij ook zoveel vals? Hasbro zocht het uit aan de hand van een onderzoek onder Nederlanders en Belgen van 18 tot 65 jaar. Hoe spelen we vals? Hebben onze mede-spelers het door? En hoe willen we worden gestraft?

Spelen wij braaf volgens de regels?

Monopoly Valsspelers EditieUit het onderzoek is gebleken dat wij Nederlands op zich best braaf zijn. Slechts 25% geeft eerlijk toe wel eens vals te spelen. In ons buurland België wordt er meer valsgespeeld, hier geeft 30% aan wel eens vals te spelen. Of zijn ze wellicht eerlijker met het invullen van enquêtes?  Maar worden de valsspelers eigenlijk wel eens betrapt? 62% van de Nederlanders geeft aan dat ze wel eens iemand hebben betrapt, dus pas op!

Wie spelen er het meest vals?

Mannen zijn de grootste valsspelers, 28% van de mannen speelt wel eens vals tegenover 21% van de vrouwen. Ze spelen het ook minder slim, want ze worden vaker betrapt dan vrouwen. Zorgt het valsspelen voor een schuldgevoel? Bij 4 op de 10 valsspelers is dit zeker het geval! En de grap? Bijna een kwart van de Nederlanders geeft aan dat het valsspelen niet eens helpt.

Hoe spelen we vals?

Monopoly Valsspelers EditieDe meest favoriete manier om vals te spelen is geld stelen van de bank. En wonder boven wonder worden de meeste valsspelers bijna nooit betrapt. Naast het stelen van de bank wordt er ook veel vals gespeeld bij het betalen of door het verzetten van een pion. Dit alles om zo snel mogelijk als eerste de dure straten te bezitten om zo medespelers dwars te zitten.

Ook leuk om te lezen: Review | Monopoly Junior Elektronisch Bankieren

Door wie willen de valsspelers gestraft worden?

Monopoly Valsspelers EditieValsspelen kan natuurlijk niet zonder een gepaste straf. Dus vroeg Hasbro met wie de valsspelers in de gevangenis gezet zouden willen worden. Chantal Janzen is verreweg de populairste BN’er, 30% van de ondervraagden willen wel met Chantal Janzen een cel delen. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen! Gordon is de runner-up, 8% wil met hem in de boeien geslagen worden. Gordon wordt op de voet gevolgd door voetbalster Lieke Martens, cabaretier Jochem Myjer en ‘Mol’ Jan Versteegh.

Spelen jullie wel eens vals bij het spelen van Monopoly?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.