Asmodee Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Pandemic Rapid Response, red de wereld!

Pandemic Rapid Response, red de wereld! 27 oktober 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Pandemic Rapid Response

Help jij de wereld redden? In het spel Pandemic Rapid Response is jouw hulp hard nodig! De tijd dringt, lukt het jouw team om op tijd de juiste levensreddende middelen te leveren? Het spel heeft een nominatie voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing op zak. Of dat terecht is hebben wij voor jullie getest!

Pandemic Rapid Response bordspel

De wereld redden is waar het spel Pandemic Rapid Response om draait! Samen met jouw team ga je allerlei rampen bestrijden. En dit doe je door te dobbelen! Het is een bordspel in combinatie met heel veel dobbelstenen. En als je denkt dat je rustig de tijd hebt, dan heb je het mis. Onder tijdsdruk moeten de rampen bestreden worden en er komen steeds meer rampen bij.

De inhoud

We zeiden het al Pandemic Rapid Response is een bordspel met dobbelstenen. Het spel bevat een speelbord, 24 dobbelstenen, 1 vliegtuig, 4 pionnen, 20 voorraadkratten, 1 zandloper, 24 stadskaarten, 7 karakterkaarten, 4 overzichtskaarten, 15 crisiskaarten, 9 tijdfiches en 1 afvalfiche. Genoeg onderdelen dus, maar deze kunnen eenvoudig worden opgeborgen in de doos van het spel.

De inhoud van het spel

Hoe werkt Pandemic Rapid Response?

Het spel bevat heel veel onderdelen die voor aanvang van het spel op de juiste plek moeten worden geplaatst. De handleiding van het spel legt dit gelukkig heel duidelijk uit. Na het treffen van de voorbereidingen ziet het spel voor aanvang er zo uit:

Pandemic Rapid Response - start van het spel (

Elke speler krijgt een rol toegewezen, een overzichtskaart en de bijbehorende dobbelstenen. Samen vormen jullie een team van specialisten die in een speciaal uitgerust vliegtuig voedsel, water, vaccins en andere hulpmiddelen voorbereiden tijdens de vlucht. Zo kunnen jullie snel hulp bieden bij rampen. Maar wat voor rol speel je dan? Het spel Pandemic Rapid Response bevat verschillende rollen en allemaal hebben ze een eigen specialiteit.

Voorbeeld rollen in het spel

Zo kan je bijvoorbeeld de directrice zijn of een recycler. Op de afbeelding hierboven zie je dat ze beide een ander voordeel hebben in het spel. Het is de bedoeling dat je hier tijdens het spelen rekening mee houdt om zo slim mogelijk te spelen.

Wat moet je doen?

Aan het begin van het spel worden er twee stadskaarten getrokken. Zo kan het zijn dat je een ramp gaat bestrijden in Tokio of in Madrid. Op de kaarten staat welke voorraden zij nodig hebben. Door te gooien met de dobbelstenen verzamel je de juiste voorraden en verplaats je het vliegtuig naar de rampgebieden. Maar de tijd dringt, raakt de tijd op dan krijg je te maken met nog een ramp. Het is dus belangrijk dat je tactisch speelt en vooruit denkt. Daarbij komt uiteraard wat geluk, want je moet ook de juiste symbolen op de dobbelstenen gooien.

De dobbelstenen

Wanneer win je Pandemic Rapid Response?

Je wint het spel als je binnen de tijd de rampen weet te bestrijden met het team. Je verliest dus ook automatisch wanneer dit niet binnen de tijd lukt of wanneer je teveel afval hebt geproduceerd. Want ongeacht dat er rampen bestreden moeten worden, ook aan het milieu moet worden gedacht.

Pandemic Rapid Response

Speelgoed van het Jaar 2019

Het spel Pandemic Rapid Response is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van Asmodee zegt de jury het volgende:

De materialen zijn mooi vorm gegeven. Het spel is dynamisch en spannend door de tijdsdruk en vereist planning en strategisch inzicht, niet alleen ten aanzien van de eigen acties, maar ook om anderen te helpen het doel te bereiken. Een spannend en uitdagend spel om in samenwerking met vrienden te winnen of verliezen.

Jury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij van het spel?

Eigenlijk spelen wij hier in huis maar weinig spellen waarbij je moet samenwerken. Vaak gaat onze voorkeur toch uit naar de strijd tegen elkaar. Maar tijdens het spel Pandemic Rapid Response gingen wij in teamverband de strijd aan. En het was ontzettend leuk! De tijdsdruk maakt het spel spannend en laat je geen andere keuze, je moet samenwerken en tactisch nadenken. En dat is in het begin nog best lastig! Maar oefening baart kunst en bij dit spel heb je tijd genoeg om te oefenen. Door de stadskaarten en verschillende rollen is elk spel weer anders.

De stadskaarten

Verder zijn wij absoluut fan van dobbelspelletjes (bijv. Qwixx, Qwantum en Clever zijn favoriet), dus de combinatie van een bordspel met dobbelstenen viel hier goed in de smaak. Het maakt het spel ook lekker actief.

Pandemic Rapid Response

Het spel is door de verschillende rollen te gebruiken ook op verschillende niveaus te spelen. Zo kan je als beginner aan de slag, maar als ervaren speler blijft het ook leuk. Wij zijn in ieder geval nog lang niet uitgeoefend en hebben nog genoeg rampen te bestrijden. Of Pandemic Rapid Response de nominatie Speelgoed van het Jaar 2019 verdiend? Wat ons betreft zeker!

Hebben jullie het spel Pandemic Rapid Response al eens gespeeld?

Pandemic Rapid Response

€32,99
9

Kwaliteit

9.2/10

Prijs

8.7/10

Speelplezier

9.2/10

Pros

  • Spannend spel door de tijdsdruk

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.