Baby en Peuter Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

Review | My First Tractor Set van SmartMax

Review | My First Tractor Set van SmartMax 16 oktober 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

My First Tractor Set

Zoals jullie weten is de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 in volle gang. Je kunt nog steeds stemmen. Ook genomineerd is My First Tractor Set van SmartMax. Dit speelgoed is genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar. En wij mochten het testen voor je!

My First Tractor Set

My First Tractor Set maakt onderdeel uit van de My First-serie van SmartMax. Deze lijn is bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Bij SmartMax draait alles om magneten. Het is constructiespeelgoed waarmee je dus bouwt met magneten. Zo ook deze lijn. Door de My First-lijn kunnen kinderen op een veilige manier magnetisme ontdekken. En met deze set wordt dat gecombineerd met paarden en een stoere tractor. De tractor- en paardenonderdelen zijn extra groot zodat ze makkelijk op elkaar zijn te klikken voor kleine kinderen. Je kunt je eigen tractor bouwen, de paarden in elkaar zetten en ermee spelen. En dat uiteraard eindeloos combineren. Ook krijg je er allerlei hekjes bij. Deze kun je op of naast de aanhangwagen zetten. Alle onderdelen zijn 100% compatibel met alle andere SmartMax-producten.

My First Tractor Set

SmartMax

Zoals gezegd is SmartMax constructiespeelgoed met allemaal magneten. Het is onderdeel van hetzelfde bedrijf als SmartGames, waar wij al eerder over schreven. SmartMax speelgoed is superveilig! Alle SmartMax-onderdelen zijn dubbel gelijmd en definitief ultrasonisch gelast. Zo kan een peuter ze onmogelijk uit elkaar halen. Ook hoef je je geen zorgen te maken als je peuter of kleuter SmartMax in zijn of haar mond zou stoppen. Alle stukken zijn groter dan 3 centimeter. Het constructiespeelgoed stimuleert de hand-oogcoördinatie en fantasie van kinderen en kinderen leren er logisch door denken.

Ons oordeel

My First Tractor Set

Wij hebben het speelgoed getest met onze twee kinderen, Jasmijn (1,5) en Spencer (3,5). Onze dochter is gek op bouwen en op alles met wielen, dus dit lag helemaal in haar straatje. Het bleek inderdaad een hit. Ze begon gelijk te spelen en alles aan elkaar te maken. We hebben de eerste keer de set voor haar in elkaar gezet en daarna is ze lekker haar eigen gang gegaan. Vooral het in en uit elkaar halen vindt ze superleuk om te doen. Überhaupt dat alles magneten zijn en aan elkaar vast kan, is al een hele belevenis.

De paarden moeten het veel ontgelden, ze trekt ze continu los van elkaar of doet bijvoorbeeld de benen aan elkaar of onthoofd de arme dieren 😉 Maar goed, ze is er maar druk mee dus! Het is echt mooi speelgoed waar flink mee geëxperimenteerd kan worden. Het materiaal voelt ook mooi zachtjes aan. De magneten blijven boeien. Wij hebben tafels met metalen poten en we zien geregeld een SmartMax-onderdeel aan de tafel hangen!

My First Tractor Set

Ons zoontje van 3,5 speelt ook graag met de set, maar weer om andere redenen. Grappig om te zien hoe twee verschillende leeftijden anders met een stuk speelgoed omgaan. Spencer is vooral druk met de set in elkaar zetten zoals het hoort en er vervolgens dan mee door de kamer te rijden. Hij zit al veel meer in het rollenspel dan onze kleine meid.

Kortom: echt een superleuke set. Geschikt voor meerdere leeftijden en het is mooi stevig speelgoed!

Meer lezen over SmartMax? Lees hier meer over My First Farm Animals

My First Tractor Set

9.2

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

9.5/10

Pros

  • Makkelijk te begrijpen
  • Veel variatie
  • Goede kwaliteit
  • Leuk voor meerdere leeftijden

Cons

  • Best prijzig

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.