Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Gravitrax Power, het interactieve kogelbaan-systeem | Review

Gravitrax Power, het interactieve kogelbaan-systeem | Review 31 december 2022Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Gravitrax Power

Hier in huis zijn wij al fan vanaf de eerste Gravitrax set, waar ik in 2018 al over schreef! Vervolgens kwamen er nog verschillende uitbreidingen en accessoires. En we mochten al genieten van Gravitrax Vertical, maar de nieuwste set is wat ons betreft ook echt een topper. Lees je mee? Ik vertel je alles over Gravitrax Power!

Alles over de Gravitrax sets!

Mocht je denken, wat is Gravitrax precies? Ik kan het in één simpele zin uitleggen. Gravitrax is een kogelbaan-systeem waarmee je je eigen kogelbaan kunt maken door creatief gebruik te maken van de wetten van zwaartekracht. Toch ziet het er leuker uit, dan dat die zin klinkt. Dus bekijk vooral even deze trailer van de eerste starterset, dan vertel ik je daarna alles over de upgrades.

Benieuwd naar de allereerste set? Je leest onze review over de Gravitrax starter set hier. En ook de opvolger Gravitrax Vertical hebben we getest. En ook de uitbreidingen hebben we getest. En in dit blog lees je alles over de nieuwste versie, de interactieve versie!

Gravitrax Power en de slimme Switch

En het interactieve aan de nieuwste set komt allemaal door de slimme switch. Met de nieuwe Gravitrax Power-elementen Switch kan je via de controller (afstandsbediening) interactief het kogelbaan-systeem besturen. Je bouwt de Switch in de baan en met de afstandsbediening heb je de controle over de baan!

Gravitrax Power

De inhoud

Zoals alle Gravitrax Starter pakketten bevat ook de nieuwste set een groot aantal onderdelen. Denk hierbij aan een instructie- en bouwboekje, vloerplaten, transparante verdiepingen, kruisingen, bochten, kunstof rails, en ga maar door. Maar nieuw in deze set zijn de POWER-Switch, POWER-controller en 3 POWER-Doel-arena’s.

De inhoud

Hoe werkt Gravitrax Power?

De nieuwe Gravixtrax Power set werkt eigenlijk hetzelfde als alle voorgaande sets. Je kan zelf je eigen kogelbaan-systeem bouwen of je kan er voor kiezen om de voorbeelden uit het instructieboekje te volgen. En hierbij gebruik je de bijgeleverde onderdelen.

Dit keer dus drie interactieve onderdelen, die de set dus net even anders maken. Voor deze onderdelen heb je wel AAA-batterijen nodig, deze worden niet bij de set geleverd.

Gravitrax Power Starter Set

Wij begonnen dan ook met het plaatsen van de batterijen. Je hebt er 4 nodig en een kleine schroevendraaier om de batterijen te plaatsen.

Vervolgens ging ik samen met Fenna (8) aan de slag met het bouwen van de baan. Wij beginnen altijd met de banen uit het instructieboekje. Gewoon om even feeling te krijgen met de nieuwe set. En zoals we gewend zijn is het bouwen heel eenvoudig. Stap voor stap kan je nabouwen wat er in het boekje staat.

Instructieboekje volgen
Gravitrax Power Starter

En na een klein kwartiertje hadden we de baan staan! En toen konden we de POWER gaan testen. De Power-elementen hebben we toegevoegd en de afstandsbediening had Fenna al even in de hand. Het was nog een kwestie van deze goed afstellen. Op de afstandsbediening zie je drie verschillende knoppen met drie verschillende kleuren. En ook de onderdelen in de baan kan je bepaalde kleuren geven door deze in te schakelen. Brandt het lampje bij een onderdeel rood, dan bestuur je deze met de rode knop. En zo kan je verschillende onderdelen instellen in de kleuren rood, blauw en groen.

Gravitrax Power
Gravitrax Power Starter Set

Wij kwamen al snel tot de conclusie dat wij Gravitrax Power echt een upgrade vinden! Waar je voorheen nog met de hand de balleltjes moest laten rollen kan dit nu met de afstandsbediening. Echt heel handig! En we kregen er ook de elevator bij (een uitbreiding), waarbij de balletjes automatisch via een trap naar boven gaan. Zo kan je een hele baan creëren waarbij je niet meer handmatig onderdelen hoeft te bedienen. Superleuk!

Ben je al fan van Gravitrax? Dan is Gravitrax Power wat ons betreft een aanrader. Je kan bij aankoop kiezen voor de starter set, maar als je die al in huis hebt kan je ook kiezen voor de Gravitrax Power Extension Set. In deze set zitten alle POWER-elementen die op dit moment beschikbaar zijn. Daarmee maak je helemaal de tofste interactieve banen.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.