Bouw en Constructie Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

GraviTrax Pro Starterset Vertical | Review

GraviTrax Pro Starterset Vertical | Review 13 november 20206 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

GraviTrax Pro Starterset Vertical

Ben jij al bekend met Gravitrax? Deze populaire knikkerbaan, ook wel kogelbaan, van Ravensburger is al jaren heel populair. In 2018 kwam de Gravitrax starterset op de markt, gevolgd door vele uitbreidingen. Dit jaar is het de beurt aan de GraviTrax Pro Starterset Vertical waarmee je verticaal kunt bouwen!

Wat is Gravitrax?

Gravitrax is een uniek systeem waarbij je een toffe kogelbaan kunt bouwen. Door creatief gebruik te maken van zwaartekracht bouw je een eigen kogelbaan. Bouwstenen, vloerplaten, rails en allemaal speciale kogelelementen maken het mogelijk om de tofste banen te bouwen. Bouw aan de hand van een schema of laat je fantasie de vrije loop. Gravitrax behoort tot het bouw- en constructie speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar.

GraviTrax review

Alles over de eerste Gravitrax starterset lees je hier! Vanaf nu gaan wij het alleen nog hebben over de nieuwste set: GraviTrax Pro Starterset Vertical.

GraviTrax Pro Starterset Vertical

De nieuwe GraviTrax Pro Starterset Vertical bestaat uit pijlers waarmee je bouwstenen bespaart. Deze manier van bouwen zorgt ervoor dat je sneller de hoogte in kan bouwen en hoogteverschillen kunt creƫren. Bouw een baan op verschillende niveaus boven en onder elkaar. Doorzichtige muren maken het mogelijk om onderdelen te bevestigen tussen de pijlers. En deze nieuwe set bevat ook toffe elementen zoals een magnetisch kanon!

GraviTrax Pro Starterset Vertical

Je kan je er nog geen beeld bij vormen? Geen probleem, wij mochten de set testen en laten het aan je zien!

De inhoud

De GraviTrax Pro Starterset Vertical doos is groot! Er zitten namelijk maar liefst 153 onderdelen in deze set:

De inhoud
De inhoud
De inhoud

12 pijlers (8 dichte, 4 tunnels), 2 doorzichtige muren long, 3 doorzichtige muren medium, 1 doorzichtige muur klein, 16 klassieke balkons, 4 dubbele balkons, 4 basisplaten, 2 doorzichtige verdiepingen, 6 kogels, 20 grote verticale stukken, 6 kleine verticale stukken, 28 bochten, 3 kruisingen, 2 wissels, 1 3-in-1 blok, 1 werveling, 1 startblokje, 1 actieblokje magnetisch kanon, 1 finishladder, 4 basisblokjes, inzetstukken voor de basisblokjes: 2 vangers, 1 vrije val, 1 splash, 1 finish, 3 lange kunststof rails, 9 korte kunststof rails, 8 Bernoulli kunststof rails kort: 3 linker bochten, 3 rechter bochten, 2 rechte stukken, handleiding (D, F, EN, NL, E) en een boekje met bouwschema’s.

Hoe werkt bouwen met Gravitrax?

Hoe werkt bouwen met de GraviTrax Pro Starterset Vertical dan? Dat kan op verschillende manier. Hierbij kan je gebruik maken van het bijgeleverde bouwschema’s of je gaat lekker zelf aan de slag. Wij besloten om te gaan bouwen met de bijgeleverde bouwschema’s.

Bouwtekeningen

In dit geval begon dit met het opbouwen van de zogenaamde pijlers. Deze vind je in de eerdere (witte) Gravitrax starterset niet. Hiermee ga je in dit geval de hoogte in!

De pijlers

Er zitten pijlers tussen waar je doorheen kunt bouwen, hoe leuk is dat! Ook dit zorgt weer voor net iets extra’s in vergelijking met de andere set. En wat ook helemaal nieuw is zijn de doorzichtige muren. Hierin kan je kleine plateaus bevestigen om de baan nog uitdagender te maken.

Doorzichtige muren

Uiteindelijk konden we aan de slag met het testen van de eerste gebouwde baan. En zeg eerlijk, die ziet er wel tof uit toch!

GraviTrax Pro Starterset Vertical
GraviTrax Pro Starterset Vertical

Wat vinden wij van de GraviTrax Pro Starterset Vertical?

Wij zijn (nog steeds) fan! Al sinds we de eerste Gravitrax set in huis hebben zijn we fan. Dit speelgoed is kwalitatief gewoon erg goed en daarnaast ook heel uitdagend. Door de vele uitbreidingen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht blijft het bouwen uitdagend.

GraviTrax Pro Starterset Vertical

De pijlers en de doorzichtige muren voegen een nieuwe dimensie toe waardoor ruimtelijk inzicht steeds meer wordt getraind. De GraviTrax Pro Starterset Vertical is ook te combineren met alle eerdere Gravitrax sets, wat een baan natuurlijk nog spectaculairder kan maken. Wat dacht je van trampolines in combinatie met hoogteverschillen, supertof!

Waar koop je de nieuwste set?

De GraviTrax Pro Starterset Vertical is te herkennen aan de zwarte doos, de eerder uitgebrachte sets zitten in witte dozen. En deze sets zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar. Maar het blijft niet alleen bij de starterset ook bij de nieuwste set zijn direct een aantal uitbreidingen verkrijgbaar. Zo heb je de GraviTrax PRO Extension Vertical uitbreiding met nog meer pijlers en doorzichtige muren, de GraviTrax PRO Splitter uitbreiding waarbij je de richting van de kogel kunt splitsen en de GraviTrax PRO Mixer uitbreiding waarbij maar liefst 3 kogels van baan kunnen wisselen.

Wat ons betreft is en blijft Gravitrax een aanrader voor verjaardagen en de feestdagen!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

6 comments

 1. Hoi!

  Mijn zoontje wordt bijna 6 jaar. Hij is al heel handig met technisch lego van 7+ en ander constructie materiaal. Vooral het bouwen adhv handleidingen vind ie fantastisch. Zou jij adviseren om eerst de gewone GraviTrax aan te schaffen en later de Pro versie of zou jij gelijk voor de PRO gaan? Twijfel, twijfel…

  1. Hoi! Leuk dat je zoontje zo graag bezig is met constructiemateriaal. De handleidingen/tekeningen van Gravitrax kunnen wel pittig zijn’, maar dat geldt voor zowel de ‘normale’ set als de PRO versie. De PRO versie gaat de hoogte in, dat geeft wel extra mogelijkheden!

  2. Hallo,

   Is een gravitrax pro-uitbreiding (zwarte doos – naam: splitter) te combineren met een gewone (witte doos) starterset?

   1. Hi Sjoukje, voor zover wij weten zijn alle sets van Gravitrax compatibel. Wij hebben echter nog geen PRO uitbreiding in huis, dus hebben het niet kunnen testen. De uitbreidingen van de witte set zijn in ieder geval wel te combineren met de zwarte starterset. Voor de zekerheid zou je vraag kunnen neerleggen bij Ravensburger. Groet, Channa

 2. Daar ben ik ook benieuwd naar. Wij hebben de witte startersset en diverse witte uitbreidingen en zouden nu graag de hoogte ingaan met zwarte PRO uitbreidingen. Moet je voor de pro uitbreidingen ook de pro startersset hebben, of kun je de witte startersset gebruiken?

  1. Hi Esther, voor zover wij weten zijn alle sets van Gravitrax compatibel. Wij hebben echter nog geen PRO uitbreiding in huis, dus hebben het niet kunnen testen. De uitbreidingen van de witte set zijn in ieder geval wel te combineren met de zwarte starterset. Voor de zekerheid zou je vraag kunnen neerleggen bij Ravensburger. Groet, Channa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.