Games en Elektronica Reviews

Blijf fit tijdens de lockdown met Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Blijf fit tijdens de lockdown met Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise 14 januari 20211 Comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Voorlopig zitten we allemaal nog wel even thuis en kunnen we dus niet naar bijvoorbeeld de sportschool. Hoe blijf je dan toch in beweging? Dit kan bijvoorbeeld met Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise voor op de Nintendo Switch. Wij hebben dit spel voor je getest en hebben er spierpijn van!

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise voor de Nintendo Switch laat je bewegen op de beat van 23 instrumentale tophits. De Joy-Cons houd je vast en daarmee stoot je op het ritme. Ondertussen wordt er ook het nodige voetenwerk van je verwacht. Aan het einde van het liedje krijg je een overzicht van hoe je het hebt gedaan. Elke stoot die je maakt wordt namelijk beoordeeld. Uiteindelijk rolt daar een aantal sterren uit, met drie als max. Ook krijg je jouw fitnessleeftijd te zien en het geschatte aantal verbrande calorieën.

Heb je trouwens het eerste deel al gespeeld? Dan kun je zelfs je statistieken importeren en je trainingen voortzetten in Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise.

Het zijn uiteraard niet zomaar wat punches die je uitdeelt. Nee, je hebt allerlei soorten; een jab, een hook en een uppercut. Zo werk je een workout af. Je kunt kiezen om een dagelijkse workout te doen of zelf een liedje kiezen met een bepaalde punches die je wilt oefenen.

In Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise kun je ook een instructeur kiezen die jou door de workout heen sleept. Je hebt keuze uit negen instructeurs. Je kunt zelfs het uiterlijk van je instructeur aanpassen en kleding vrijspelen door het behalen van prestaties.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise is een goedkoper alternatief dan de Ring Fit. En het is zeker ook vermoeiend en je hebt na een tijdje sporten met dit spel echt het idee dat je wat gedaan hebt!

Wel zitten er uiteraard ook nadelen aan. Soms stoot je wel, maar registreert het spel het niet. Dan houd je blijkbaar de Joy-Con net niet goed zodat het spel het kan zien. En de (instrumentale) liedjes klinken best armoedig. Hier had wel wat meer aandacht voor mogen zijn.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Al met al is dit spel een prima optie om in beweging te blijven tijdens de lockdown. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt en uiteindelijk flink wat calorieën verbranden! En daarnaast; punches uitdelen is toch sowieso leuk?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

One comment

  1. Leuk een recensie hiervan te lezen! Duur grapje nog wel, het is maar iets goedkoper dan de ringfit (als de ringfit weer op zijn normale prijs is gezakt) en het was leuk geweest als er goede muziek zoals Just Dance op had gestaan. Voor een euro of 25 was dit wel iets geweest voor me, maar dit vind ik te gek qua bedrag. Helaas. Wachten maar tot het goedkoper wordt of een alternatief voor vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.