Reviews Spellen en Puzzels

Puzzelen met Escape Room The Game 2

Puzzelen met Escape Room The Game 2 19 november 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Escape Room The Game 2

Zin om een avondje te puzzelen en nieuwe escape rooms te ontdekken? Dan is Escape Room The Game 2 een goede tip voor je!

Escape Room The Game 2

Escape Room The Game 2 is natuurlijk de opvolger van het eerste deel en maakt deel uit van de bekende lijn escape room spellen van Identity Games. Zo is er ook een editie voor twee spelers en de Jumanji editie voor de hele familie. Allemaal leuke spellen om te spelen tijdens de aankomende feestdagen. Wij hebben dus deze nieuwe versie voor je getest! En we hebben flink moeten puzzelen!

Het introductiespel

Met Escape Room The Game 2 kun je de spanning van een echte Escape Room in jouw eigen huiskamer beleven met vier nieuwe avonturen: Panic on the Titanic, Alice in Wonderland, Dawn of the zombies en Another dimension. Je hebt 60 minuten om te ontsnappen. Behalve bij het introductiespel, daar heb je 15 minuten. Je krijgt een zogenoemde chrono decoder erbij. Hierop telt de tijd af, maar moet je ook de sleutels van de oplossingen stoppen.

Escape Room The Game 2
De chrono decoder

De verschillende escape rooms

Panic on the Titanic (gebaseerd op het waargebeurde verhaal)
Uit het niets hoor je een keiharde knal! Het schip is tegen een enorme ijsberg gebotst. Terwijl de golven tegen het schip klotsen, denk je bij jezelf “Dit schip kan toch niet zinken?” Als mensen beginnen te gillen en je ziet dat het water het schip binnenstroomt, weet je dat je moet wegwezen, snel!

Alice in Wonderland (gebaseerd op het gelijknamige sprookje)
Hey! Een wit konijn in uniform, vreemd! Hij kijkt naar zijn horloge en zegt dat er zo een theekransje gaat beginnen. Een pratend konijn?! Verbaasd loop je achter het konijn aan en voor je het weet, zakt de grond onder je vandaan! Het begin van een bizar avontuur…

Escape Room The Game 2

Dawn of the zombies
“We onderbreken deze uitzending wegens verontrustend nieuws. Er lopen zombies door de stad. Dit is geen grap! Haast je zo snel mogelijk naar een evacuatie helikopter, de stad zal compleet worden afgesloten, je hebt geen tijd te verliezen. Ik herhaal..”

Another dimension
Sinds de opening van het onderzoekscentrum gebeuren er vreemde dingen in het  anders zo rustige Lockholm. Wanneer jullie vriend Peter, die bij het centrum werkt, op mysterieuze wijze verdwijnt besluiten jullie zelf op onderzoek uit te gaan. Een onderzoek dat zich niet perse beperkt tot deze dimensie..

Ons oordeel

Wij vinden escape rooms erg leuk en spelen dit soort spellen geregeld. Nieuwe aanwas is dus altijd welkom! We zijn (na het introductiespel) begonnen met Alice in Wonderland, ondanks dat de Titanic escape eigenlijk de makkelijkste zou moeten zijn. En Alice in Wonderland was flink pittig! We moesten echt onze tanden erin zetten om het voor elkaar te krijgen. Gelukkig zijn er ook in Escape Room The Game 2 ook weer hints die je op weg kunnen helpen. En eerlijk is eerlijk, die hadden we nodig. Alice in Wonderland was wel mijn favoriet. Ik vond de hele setting en de graphics het mooiste. Ook de opdrachten hierbij vond ik het leukste.

Ik vind het knap hoe ze elke keer weer nieuwe escapes kunnen bedenken. Ik wil niet te veel over de escapes weggeven want dan verklappen we iets, maar bij één van de escapes komt er zelfs een ballon aan te pas. Grappig hoe steeds weer iets origineels voorbij komt.

Escape Room The Game 2

Na Alice in Wonderland zijn we verder gegaan met Panic on the Titanic. Deze was inderdaad iets gemakkelijker en dit lukte ons ruim binnen de tijd. Maar desondanks moesten we onze hersens ook hier flink laten kraken. Al met al is Escape Room The Game 2 wederom een aanrader en heel erg leuk om met een groepje te spelen om te zien of het lukt te ontsnappen!

Escape Room The Game 2

Escape Room The Game 2

€39
8.3

Speelplezier

9.5/10

Kwaliteit

8.5/10

Prijs

7.0/10

Pros

  • Urenlang speelplezier

Cons

  • Je kunt het maar één keer spelen

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.