Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Dobbelspel Qwixx het Duel | Review

Dobbelspel Qwixx het Duel | Review 7 januari 2021Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Qwixx - Het Duel - Dobbelspel

Het dobbelspel Qwixx van White Goblin Games is ontzettend populair. Hier in huis wordt het regelmatig gespeeld. Ook Jamie (8 jaar) heeft het helemaal ontdekt. Toen wij tot de ontdekking kwamen dat er ook het Qwixx het Duel dobbelspel bestaat besloten we deze te testen!

Wat is Qwixx?

Qwixx is een dobbelspel waarbij je te maken hebt met witte en gekleurde dobbelstenen en een scoreblad. Door te dobbelen is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk hokjes aankruist om zoveel mogelijk punten te scoren. Uiteraard komt daar meer bij kijken dan je denkt! De exacte spelregels die het dobbelspel Qwixx zo leuk en uitdagend maken lees je hier! Ken je de regels al lees dan verder om meer te weten te komen over het Duel!

Qwixx het dobbelspel

Qwixx het Duel

Ben je al bekend met de spelregels van het dobbelspel Qwixx dan kan je aan de slag met Qwixx het Duel van White Goblin Games!

Qwixx het Duel

De inhoud

De inhoud van het spel komt grotendeels overeen met het originele spel. Het bevat de witte en gekleurde dobbelstenen en een scorebord. In dit geval dus geen blad om kruisjes op te zetten maar een blad waar je werkt met houten fiches in twee kleuren.

Dobbelspel Qwixx het Duel - White Goblin Games

Hoe werkt Qwixx het Duel?

Je speelt deze variant van het spel net als de originele variant qua regels. Je kruist hier alleen geen vakjes weg, maar legt fiches neer. Verder werk je van links naar rechts. Mag je pas afsluiten bij minimaal 5 fiches in een rij, etc. Het verschil zit hem hier echt in het plaatsen van de fiches en het spelen van het duel. Want in tegenstelling tot het originele spel kan je hier je tegenspeler dwarsbomen!

Qwixx Het Duel

Bij elke worp mag je een fiche van je eigen kleur op een vakje plaatsen. Is jouw fiche het laatste fiche in de rij, dan kan jouw tegenstander deze wegspelen. Door de juiste combinatie van een kleur en getal te gooien mag een fiche verwisseld worden.

Wisselen van fiche

Zo verliest jouw tegenspeler een extra ‘kruisje’ en scoort hij of zij waarschijnlijk minder punten. Maar dit kan je dan ook weer proberen te voorkomen. Zodra jij een getal en kleur gooit waar al een eigen fiche ligt, dan mag je er nog een fiche bovenop plaatsen. Een toren van minimaal twee fiches mag niet van het bord gespeeld worden!

Ook in deze variant van het spel eindigt het spel wanneer een speler twee rijen heeft gesloten of wanneer de houten fiches op zijn!

Wat vinden wij van Qwixx het Duel?

De naam Qwixx het Duel verklapt het natuurlijk al. Het is een duel dat in dit geval ook maar met zijn tweeën te spelen is. Vind je de standaard editie met twee spelers te saai? Dan is dit de oplossing! Je tegenstander kunnen dwarsbomen maakt het spel wat ons betreft met zijn tweeën absoluut een stuk leuker. Het zorgt ervoor dat je nog net wat beter na moet denken. Vooral Jamie werd ontzettend fanatiek om al mijn fiches van het scorebord te spelen. Dus dit leverde een hoop hilariteit op!

Het Duel

Met meerdere spelers blijft overigens het originele Qwixx dobbelspel zeker een aanrader. Dan zit er net wat meer spanning in, zeker als je ook nog eens aan de slag gaat met de uitbreidingen zoals Qwixx Bonus of Qwixx Mix & Big Points!

Heb jij Qwixx het Duel al eens gespeeld?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.