DIY

DIY – Sensory bottles maken

DIY – Sensory bottles maken 12 april 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Sensory bottles maken

Sensory Bottles zijn erg veelzijdig en staan garant voor veel speelplezier. Je kunt heel simpel zelf sensory bottles maken, in ontelbaar veel varianten. Tik ‘sensory bottles’ in op Pinterest en je ziet de meest prachtige verschijningen voorbij komen. Ideaal voor (kleine) kinderen op mee te spelen.

Sensory bottles maken

Zoals gezegd, zijn er dus talloze manieren om een sensory bottle te vullen. Je kunt er gewoon wat knoopjes in doen, of sat├ęprikkers, of bijvoorbeeld macaroni. Maar vandaag laten we jullie zien hoe je sensory bottles maakt met gekleurde rijst. De beschrijving van hoe je rijst kleurt, is een apart artikel. Lees dus snel hoe je dat doet!

Wat heb je nodig?

  • Lege flesjes. Ik heb een leeg flesje cola light van de Lidl gebruikt en een flesje Tropicana appelsap. Vooral die laatste zijn echt een leuke tip! De bovenste helft van het flesje heeft namelijk een hele andere textuur aan de buitenkant. De onderkant is gewoon glad plastic. Dit geeft een extra dimensie aan de sensory bottle.
  • Witte rijst.
  • Verf. Ik heb hier acrylverf van de Action gebruikt. Deze verf is bedoeld om de rijst te kleuren.
  • Pailletten van de Action. Deze vond ik leuk omdat het allerlei figuurtjes heeft zoals zonnetjes, sterren en vlinders.
  • Zelfklevende linten van Action. Een setje is slechts 69 cent.
  • Lijm om de dop aan het einde goed vast te lijmen.

En dan?

Dan ga je vullen! Bouw je sensory bottle zo op zoals jij dat wilt. Ik heb twee verschillende gemaakt. In de ene heb ik een blauw, witte en een groene laag gemaakt. Overal tussendoor steeds de pailletten. Ik heb aan de bovenkant wat ruimte opengelaten zodat er lekker mee geschud kan worden en de kinderen de pailletten goed kunnen bekijken. Het kleinere flesje heb ik alleen blauw en wit in gebruikt. Bovenop heb ik een aantal pailletten in de vorm van zonnetjes gedaan. Aan de buitenkant van het flesje heb ik twee zelfklevende linten gedaan. Deze geven het flesje nog een extra structuur waar het kindje aan kan voelen.

Vergeet als je klaar bent niet om de dop goed vast te lijmen!

Vond je dit artikel interessant? Lees ook: DIY – Hoe maak je slijm?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.