Overige

Sensory Tools: Helpt kinderen bij het verwerken van prikkels

Sensory Tools: Helpt kinderen bij het verwerken van prikkels 10 november 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Sensory Tools

Onlangs werd bekend dat tot 35% van de basisschoolkinderen problemen heeft met de verwerking van prikkels. Zij ervaren concentratieproblemen, zijn dromerig of vertonen juist druk gedrag. De vraag naar speciale producten en middelen om kinderen te helpen stijgt. Sensory Tools komt tegemoet aan deze vraag, met een scala aan sensorische producten en hulpmiddelen. Een andere vorm van speelgoed dus, waar we jullie graag meer over vertellen.

Senseez

Sensory ToolsRustig aan tafel zitten, huiswerk maken of een boek lezen is lang niet voor elk kind vanzelfsprekend. Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels of juist prikkels opzoeken ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale vibrerende kussens. Het trilmechanisme helpt kinderen tot rust te komen en zich te concentreren. Ideaal voor thuis, maar ook prima te gebruiken op school of onderweg. De kussens zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke vormen voor zowel jonge kids als pubers.

Chewigem

Sensory ToolsVeel kinderen hebben de behoefte om ergens op te kauwen of bijten. Dit vermindert spanning en helpt om beter te concentreren. Maar fijn is het niet: natte mouwen, kapotte koordjes en stukgebeten pennen. Om discreet tegemoet te komen aan de kauwbehoefte heeft Chewigem een leuke sieradenlijn ontworpen waar kinderen vanaf 3 jaar veilig op kunnen kauwen. Ze zijn verkrijgbaar als armband of ketting, maar ook in allerlei leuke vormen, zoals een afstandsbediening, telefoon of handige potlood doppen. De Chewigem producten worden ook veel gebruikt door volwassenen en kinderen met autisme of ADHD.

Mohdoh

Sensory ToolsOok geuren kunnen een rustgevend effect hebben op zowel kinderen als volwassenen. Mohdoh combineert de eigenschappen van essentiële oliën met putty. Door het kneden van de kleurrijke klei komt de geur vrij, die vervolgens een positieve werking heeft op lichaam en geest. De aromatheraputty van Mohdoh is puur natuur en compleet recyclebaar.

Over Sensory Tools

Sensory Tools is distributeur van Senseez, Chewigem en Mohdoh in de Benelux. Daarnaast wordt het assortiment geleidelijk aan uitgebreid met meer producten die de zintuiglijke ontwikkeling van kinderen stimuleren. Sensory Tools is een groothandel die gespecialiseerd is in sensorische producten en hulpmiddelen.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.