Spellen en Puzzels

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2018

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs 2018 9 november 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nederlandse Spellenprijs 2018

Wisten jullie dat er sinds 2001 jaarlijks de Nederlandse Spellenprijs wordt uitgereikt? De jury van de Nederlandse spellenprijs heeft vrijdag 9 november 2018 op de vooravond van het Spellenspektakel in Eindhoven de winnaars bekend gemaakt. Benieuwd wat de Nederlandse Spellenprijs inhoud en wie er heeft gewonnen? Lees dan snel verder!

Wat is de Nederlandse spellenprijs?

De Nederlandse Spellenprijs is een kwaliteitsprijs voor de in Nederland uitgegeven gezelschapsspellen. De Nederlandse Spellenprijs is bedoeld om de consument te informeren en een keurmerk aan te reiken. Vanaf 2013 wordt de spel in twee categorieën uitgereikt, een prijs voor familiespellen en een prijs voor expertspellen. Een speciaal samengestelde jury, bestaande uit negen onafhankelijke spellenkenners (winkeliers, speljournalisten en leden van spelverenigingen), beoordeelt de spellen op kwaliteit, speelplezier en originaliteit.

Winnaars  van de Nederlandse Spellenprijs 2018

De winnaars zijn bekend gemaakt in de twee categorieën. Familiespellen voor iedereen vanaf 8 jaar oud. En de expertspellen voor spelers met meer speelervaring!

Het beste familiespel: Azul

AzulHet spel Azul van uitgeverij Asmodee is het beste familiespel! Azul is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar oud. De spelers worden uitgedaagd om de muren van het koninklijk paleis zo goed mogelijk te decoreren. De jury zegt het volgende over het spel:

De kleurrijke tegels nodigen direct uit om te spelen. De regels heb je snel geleerd, maar om de beste decoratie te maken, moet je toch goed plannen. Als geoefende speler kun je tevens je medespelers actief dwarszitten. Ook voor geslepen tegelzetters is dit een verslavend spel.

De andere genomineerde spellen in deze categorie waren Luxor (Queen Games) en The Mind (White Goblin Games).

Het beste expertspel: Gaia Project

Gaia ProjectHet spel Gaia Project van spellen uitgeverij White Goblin Games is het beste expertspel! Gaia Project is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar oud. De spelers moeten technologie ontwikkelen en planeten bevolken. De jury zegt het volgende over het spel:

Dankzij een prachtige mix van spelmechanismen biedt dit spel de speler veel diepgang. Een variabel speelbord, veertien mogelijke buitenaardse rassen en een veelheid aan tactische en strategische keuzes zorgen samen voor een immense herspeelbaarheid. De strijd om de overwinning vindt plaats op zoveel fronten, dat dit spel telkens weer uitdagend is.

De andere genomineerden in deze categorie waren Chimera Station (Game Brewer) en Paco Ŝako (Paco Ŝako).

Het Spellenspektakel 2018

We hebben jullie eerder al verteld over het Spellenspektakel! Op 10 en 11 november 2018 kun je een bezoek brengen aan het Spellenspektakel in Beursgebouw Eindhoven. Tijdens het tweedaagse evenement worden de nieuwste spellen gepresenteerd, waaronder de winaars (en genomineerden) van het Nederlandse Spellenspektakel. Dus wil je de spellen testen, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het Spellenspektakel!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.