DIY

DIY: Gekleurde rijst maken

DIY: Gekleurde rijst maken 11 april 20182 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Gekleurde rijst maken is erg simpel, maar de rijst kan voor veel dingen gebruikt worden. Gekleurde rijst kun je bijvoorbeeld gebruiken in sensory bottles of bags. Het is supersimpel, maar soms zijn de simpele dingen hetgeen waar het meeste plezier van beleefd wordt! Let op! De rijst is daarna dus niet meer geschikt om op te eten. Het is puur om mee te spelen. 

Gekleurde rijst maken

Wat heb je nodig?

Gekleurde rijst

  • Verf. Ik heb Acrylverf van Action gebruikt. Zes tubes voor 2,95.
  • Plastic zakjes die goed sluiten. Ik heb Zip & Store zakjes gebruikt van Action voor 65 cent.
  • Een pak witte rijst.

 

Wat moet je doen?

Gekleurde rijstHet is echt supersimpel! Neem de hoeveelheid rijst die je nodig hebt. Doe deze in een zakje. Doe daar een flinke klodder van de kleur verf bij die je wilt. Sluit het zakje goed af, en kneden maar! Als je de verf helemaal hebt verdeeld door de rijst, ziet het er als het goed is ongeveer zo uit zoals op de foto links. Ik heb blauw, groen en wit gebruikt. Uiteraard ben ik me bewust van het feit dat witte rijst al wit is, maar ik wilde een mooiere heldere witte kleur voor in de sensory bottles die ik wilde gaan maken. Vandaar dat ik voor deze kleuren heb gekozen.

Tip! Zorg ervoor dat je ruim op tijd begint aan het kleuren van de rijst. Je moet namelijk wachten tot de verf droog is, voor je het kunt gebruiken. Gelukkig duurde het niet lang. Ik heb de zakjes open ongeveer een uurtje laten drogen. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de sensory bottles. Deze verfmethode is overigens ook te gebruiken als je gekleurde pasta wilt maken.

Er is ook nog een andere methode om rijst te kleuren. Die werkt hetzelfde als boven staat beschreven, alleen dan gebruik je voedingskleurstoffen en een scheutje azijn. Deze kleurstoffen zijn onder meer verkrijgbaar bij Xenos of van Dr. Oetker.

Ook leuk om te lezen: DIY  – Hoe maak je slijm?

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.