DIY Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Zelf slijm maken (DIY pakket)

Review | Zelf slijm maken (DIY pakket) 6 september 20183 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Zelf slijm maken stap 2

Zelf slijm maken is hier in huis nog steeds helemaal hot! We hebben al eens slijm gemaakt met allemaal producten van de Action, maar dit keer kozen we voor een zelf slijm maken pakket van de Intertoys. Je hoeft zelf niet op zoek naar de juiste ingrediënten, ze worden allemaal geleverd in een klein bakje. Hoe dit doe-het-zelf is bevallen lees je hier!

Zelf slijm maken (DIY pakket)

Je hebt verschillende pakketten waarmee je zelf slijm kunt maken. Wij kochten dit pakket bij de Intertoys en het is van het merk Toi-Toys. De originele naam is dan ook ‘Make your own slime (golden glitter)’.

Hoe werkt het?

Zelf slijm makenHet werkt heel eenvoudig. Je doorloopt een aantal stappen die staan beschreven in een bijgeleverde handleiding. Deze handleiding was wat mij betreft net een puzzel, een eenvoudig stappenplan was handiger geweest! Maar uiteindelijk zijn we eruit gekomen. Je treft in het pakket een flesje lijm, een flesje katalysator, een flesje kleurstof, een zakje gouden glitters en een roerstokje.

Stap 1 – Lijm, water en katalysator

Zelf slijm maken stap 1Alle benodigdheden worden geleverd in een vierkant bakje, dit bakje gebruik je om slijm in te maken. Allereerst moet er 5 ml water worden toegevoegd, vervolgens de lijm en katalysator. Dit roer je met het roerstokje door elkaar totdat er slijm ontstaat. So far, so good!

Stap 2 – Kleurstof

Zelf slijm maken stap 2Vervolgens moet er kleurstof worden toegevoegd. Geadviseerd wordt om het halve flesje toe te voegen en vervolgens naar eigen smaak nog meer. Pas hiermee goed op, want de kleurstof trekt direct in je vingers! Even goed roeren en het slijm begint groen te kleuren.

Stap 3 – Glitter

Zelf slijm maken stap 3De laatste stap betreft het toevoegen van het zakje golden glitter. Het spreekt voor zich dat dit een bende kan worden, doe dit dus heel voorzichtig. Roer ook de glitters door het slijm heen en je bent klaar. Nou, dat was goed te doen toch?

Hot or not?

Zelf slijm maken kliederboelToch geven wij deze DIY set een absolute NOT! Hoewel je alle ingrediënten geleverd krijgt in de juiste hoeveelheid werkt het toch niet fijn. De handleiding is niet direct duidelijk en de kleurstof trekt in je handen. De stappen die je moet volgen zijn heel simpel, maar het resultaat is een klein beetje vies plakkerige slijm die niet van je vingers af gaat. Jamie wilde een dag na het maken met zijn slijm spelen, zat helemaal onder en had uiteindelijk groene handen. Na flink boenen bleef hij Shrek, was zijn halve slijm bakje leeg en hadden we een teleurgesteld kind in huis. Al eerder schreven wij een artikel ‘Hoe maak je slijm?‘, waarbij we enkel gebruik maakte van producten van de Action. Dit leverde voor ongeveer dezelfde prijs toch zeker 20x zoveel slijm op, waar weken lang mee gespeeld is!

Wil je ons ‘DIY – Hoe maak ik slijm’ recept proberen? Klik dan hier! 

Make your own SLIME - Toi-Toys

€4,99
4

Prijs

5.0/10

Kwaliteit

4.0/10

Speelplezier

3.0/10

Pros

  • Je hebt meteen alle ingrediënten bij de hand

Cons

  • Kleurstof gaat niet van je handen
  • Slijm wordt een plekkerige bende
  • Weinig slijm, valt amper mee te spelen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

3 comments

  1. Hebben net alle ingrediënten bij de Action gekocht voor het maken van slijm. Hoge verwachtingen van de kleinkinderen. Half uurtje verder en we zaten nog te roeren in een pretje wat niet stijf wilde worden. Teleurgesteld hebben we uiteindelijk de hele boel in de prullenbak gegooid.
    Misschien een volgende keer dan toch maar kant en klaar slijm kopen, wel iets duurder maar altijd goedkoper dan alles kopen en weggooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.