Buitenspeelgoed Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar

Buitenspelen | Leuke buitenspeel spelletjes op een rij

Buitenspelen | Leuke buitenspeel spelletjes op een rij 11 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Buitenspeel spelletjes

Met het weer van de afgelopen tijd kon ik het niet vaak genoeg roepen. Ga maar lekker buitenspelen! En dat deed mij meteen denken aan vroeger, als klein meisje speelde ik ontzettend graag buiten. We vermaakten ons prima met veel verschillende buitenspeel spelletjes. En dit geef ik mijn kinderen maar al te graag mee. Grappig genoeg zie je speelgoed en spelletjes van vroeger ook steeds weer terug komen. Zo kennen jullie vast de Ztringz wel, speelden wij vroeger ook mee!

De leukste buitenspeel spelletjes op een rij

Terug naar het buitenspelen! Gevoelsmatig heb ik het idee dat de televisie en tablets het tegenwoordig nog wel eens winnen, maar wij waren vroeger ontzettend veel buiten te vinden. We speelden verstoppertje, tikkertje, maar ook de volgende buitenspeel spelletjes:

Lummelen

Een spelletje dat bij ons 6-jarig zoontje favoriet is: lummelen. Afgelopen week nog in het buitenzwembad, maar het kan ook heel eenvoudig buiten op straat. Dit spel kan alleen gespeeld worden met minimaal drie spelers. Een van de spelers is de zogenaamde lummel. De overige spelers gooien met de bal over en de lummel moet deze afpakken. Lukt dit, dan is de speler die de bal het laatste vast had de nieuwe lummel. Benodigdheden: één bal.

Hinkelen

Dan gaan we door met de favoriet van onze 4-jarige dochter. Zij vind het prachtig om te hinkelen, wij hebben een hinkelpad van foam in huis, welke binnenshuis gebruikt kan worden. Maar buiten maak je ook eenvoudig een hinkelbaan van bijvoorbeeld stoepkrijt. Maak een hinkelpad en hinkelen maar! Benodigdheden: stoepkrijt of tape.

Buitenspeel spelletjes

Elastieken

Erin, eruit, erin, erop! Het rijmpje dat ontzettend vaak voorbij kwam. Twee personen binden een elastiek om de benen en de overige spelers kunnen springen. Er zijn ontzettend veel spelletjes mee te verzinnen. Benodigdheden: springelastiek.

Touwtje springen

Touwtje springen kan alleen, maar met meerdere spelers is het nog veel leuker! Twee spelers draaien met het elastiek en de overige spelers zingen en spelen verschillende spelletjes. In spin de bocht gaat in, uit spuit de bocht gaat uit! Of:

Beertje beertje draai je eens om
Beertje beertje raak de grond
Beertje beertje was je handjes
Beertje beertje poets je tandjes
Beertje beertje pluim op je hoed
Beertje beertje sta je goed?

En wat dacht je van ‘Tringelingeling de schoolbel gaat, waar kom jij zo laat vandaan…’? Ze blijven leuk! Benodigdheden: springtouw.

Knikkeren

Buitenspeel spelletjes

Oud, maar zo leuk! Volgens mij blijft dit iets wat kinderen altijd leuk blijven vinden. Wij liepen rond met een volle knikkerzak en de bekende knikkerpotjes! Benodigdheden: knikkers en een knikkerpotje.

Flippo’s & Pokemon kaarten

Jamie kreeg ze vorige maand nog voor zijn verjaardag: Pokemon kaarten. En ook daar speelden wij vroeger mee op straat, evenals met de flippo’s. Wie gooit zijn kaart of Flippo het dichtste bij de muur? Simpele spelletjes waar we uren lang mee bezig konden zijn.Benodigdheden: flippo’s en/of Pokemon kaarten.

Vergeet met het mooie weer trouwens ook de water spelletjes niet! Flessen voetbal, flessen vullen met water en voetballen maar! Is jouw fles als eerste leeg, dan heb je verloren! Of de altijd leuke waterballon gevechten. Heerlijk!

Ben je op zoek naar een leuke speeltuin? Breng dan eens een bezoek aan het Linnaeushof!

Spelen jullie kinderen graag buiten? En wat spelen zij tijdens het buitenspelen?

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.