Reviews Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Review | Eendjesdans – vind de juiste eendjes

Review | Eendjesdans – vind de juiste eendjes 10 augustus 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Review Eendjesdans

Eendjesdans, het nieuwste kinderspel dat wij aan onze collectie hebben toegevoegd. Een spelletje vol vrolijke gele eendjes die samen dansen! Het is een eenvoudig spel, maar heel leuk om te spelen. In 2015 werd het zelfs genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Hier in huis valt het spel in ieder geval goed in de smaak bij onze 4-jarige dochter.

Wat is Eendjesdans?

Eendjesdans is een spel voor kinderen van 3 t/m 6 jaar oud. Het spel bestaat uit een vijver en 12 eendjes. Het is de bedoeling dat je als eerste de drie eendjes verzamelt uit jouw eendjes familie. Elk eendje heeft een figuur met een bepaalde kleur op zich (aan de onderkant), zo is het voor iedereen duidelijk welk eendje bij welke familie hoort.

Hoe werkt het spel?

Eendjesdans inhoudHet spelletje werkt heel eenvoudig, maar voordat je Eendjesdans voor de eerste keer kunt spelen moeten er wel even een aantal stickertjes worden geplakt. De eendjes moeten voorzien worden van oogjes en de juiste symbolen aan de onderkant. Dit kan even wat tijd in beslag nemen! Wanneer je alle eendjes hebt voorzien van de juiste sticker plaats je de batterijen (niet inbegrepen) onder in de vijver. Je plaatst de eendjes op de vijver en het spel kan beginnen! Door op de rode knop te drukken beginnen de eendjes te zwemmen. Om de beurt pak je een eendje en bekijk je aan de onderkant of deze eend bij jouw familie hoort. Verzamel jij als eerste alle eendjes van jouw eenden familie, dan ben je de winnaar!

Ook leuk om te spelen: het Vlotte Geesten spel

Wat vinden wij van het spel?

Het is een ontzettend vrolijk spel! Twaalf kwakende eendjes die lekker rond dobberen maken het een gezellig spel. Eigenlijk is het een soort memory en dat is hier bij de kinderen favoriet. Elke rond gaan ze heel enthousiast op zoek naar de juiste eendjes. Dat ze rond zwemmen maakt het net iets lastiger dan bij een normaal memory spel, maar dat houdt tevens de spanning in het spel. Als je goed op let zie je misschien jouw eendje wel in de handen van je tegenstander, het is dan nog een kwestie van goed opletten waar dit eendje vervolgens heen zwemt!

Eendjesdans review

 

Het spel is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar oud. Allebei onze kinderen, 4 en 6 jaar oud, vinden het ontzettend leuk. Maar wij denken wel dat onze 6-jarige hier langzaam aan te groot voor aan het worden is. Onze 4-jarige daarentegen gaat hier nog wel even plezier aan beleven!

Eendjesdans

€16,95
8.7

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Vrolijk spel
  • Leuk voor peuters & kleuters
  • Leerzaam
  • Eenvoudig

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.