Bouw en Constructie Games en Elektronica LEGO Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Augmented reality met LEGO

Augmented reality met LEGO 21 februari 2019Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Augmented reality met LEGO

Augmented reality met LEGO! Hoe cool is dat? De speelgoedfabrikant introduceert een manier van spelen, waarbij kinderen in twee werelden tegelijk kunnen spelen. Het heet Hidden Side.

Augmented reality met LEGO

LEGO introduceert eind van de zomer een LEGO-thema waarbij een virtuele laag aan de werkelijkheid wordt toegevoegd via augmented reality. Binnen deze speelomgeving moeten kinderen een behekste wereld weer normaal maken, spook voor spook. Het is tot op heden de enige speelervaring die augmented reality (AR) volledig en naadloos integreert met het fysieke bouwen en zo een verborgen interactieve wereld ontsluit. LEGO Hidden Side werd ontwikkeld voor kinderen vanaf zeven jaar.

Augmented reality met LEGO

Hidden Side

LEGO Hidden Side bestaat uit acht “behekste” bouwsets met verschillende functionaliteiten en geheime verrassingen. Als je de app activeert, komen de schaalmodellen tot leven. Er verschijnt een verborgen wereld met interactieve mysteries en uitdagingen. In combinatie maken deze twee werelden elkaar nog aantrekkelijker en leuker, aldus LEGO.

“We hebben intussen al jaren ervaring in het samenbrengen van technologie en fysiek spel. Zo hebben we geleerd dat kinderen spannende speelervaringen verwachten die naadloos overvloeien van de fysieke naar de digitale wereld. Dat noemen we fluid play,” vertelt Tom Donaldson, senior vice president, Creative Play Lab van de LEGO Group.

Augmented reality met LEGO

LEGO-pakketten

De bouwpakketten van LEGO Hidden Side bezorgen kinderen alles wat ze verwachten en waar ze van houden: de uitdaging van het bouwen, een gedetailleerd schaalmodel met flink wat functionaliteiten en figuurtjes in een universum vol verhalen. Elk model kan worden gebouwd zoals het er normaal zou uitzien – een school, een bus, of een kerkhof bijvoorbeeld – en kan worden omgetoverd tot de behekste versie van zichzelf.

Gek op LEGO? Lees hier onze ervaringen over LEGOLAND Billund in Denemarken

App

Via de app verkennen kinderen het stadje Newbury vanuit het perspectief van een van de twee personages, Jack of Parker. Met behulp van de smartphone ontdekken ze de paranormale mysteries die zich als het ware verbergen in de omgeving. Die kunnen ze daarna uiteraard proberen op te lossen. Doordat ze hun telefoon bij de fysieke LEGO-modellen houden en in interactie gaan met de verschillende elementen of “behekste plaatsen”, toveren ze virtuele spoken tevoorschijn. Die moeten ze vervolgens in de AR-spelomgeving zien te vangen.

Augmented reality met LEGO

LEGO Hidden Side zal wereldwijd beschikbaar zijn tegen het eind van de zomer van 2019. De bouwpakketten zullen variëren in prijs van 19,99 euro tot 119,99 euro. De LEGO Hidden Side-app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.