Speelgoed van het Jaar 2019 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Atlantis Escape van SmartGames

Atlantis Escape van SmartGames 2 november 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Spel van SmartGames

Ontsnap jij uit Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Dit is waar het om draait in het spel Atlantis Escape van SmartGames. Genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019!

Atlantis Escape van SmartGames

Dit spel draait om ontsnappen voordat het te laat is. Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven. Haal je de haven, spring dan zo snel mogelijk op het schip dat op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen! Atlantis Escape is een compact spel voor kinderen vanaf 7 jaar oud. En met de bijgeleverde 60 opdrachten ben je wel even zoet.

Atlantis Escape van SmartGames

De inhoud

Atlantis Escape is een compact spel, zoals we eigenlijk wel gewend zijn van SmartGames. Zo hebben we eerder al een artikel geschreven over Squirrels go Nuts, Jumpin’ en Cube Puzzler Pro. Allemaal in een handige en makkelijk op te bergen verpakking. In deze verpakking vind je de Atlantis Escape puzzel met een deksel om het op te bergen en de handleiding met maar liefst 60 verschillende opdrachten op verschillende niveaus.

Ontsnap uit Atlantis

Hoe werkt het?

Atlantis Escape werkt heel makkelijk. Je hebt altijd het boekje met opdrachten nodig, want hier staan ook de oplossingen in. Maar je begint natuurlijk gewoon met de startopstelling. Het boekje is opgedeeld in verschillende niveaus, van starter tot wizard. En elke opdracht bevat een plattegrond van Atlantis, welke je zo na moet bouwen. Vervolgens staat erbij welke puzzelstukken je nodig hebt en je kunt gaan puzzelen.

Atlantis Escape Puzzel

Het is de bedoeling dat je vanaf de toren (het hoogste punt met het blauwe dak), je verplaatst naar de haven (het laagste punt, waar het blauwe trappetje naar beneden loopt. Dit doe je door andere puzzelstukken op de juiste positie te plaatsen. Hierbij moet je altijd met een trappetje een niveau dalen en kan je niet van hogere platformen naar beneden springen. Dat is dan ook meteen het puzzelgedeelte van Atlantis Escape!

Puzzelen

Hoe plaats je de puzzelstukken op de juiste plek om een veilige looproute naar de haven te creëren? Dat is de vraag! Speel je voor het eerst dan is het aan te raden met de starter opdrachten te beginnen, zo leer je het spel beter kennen. Naarmate de niveaus moeilijker worden zal je ook merken dat puzzelstukken op elkaar gebouwd kunnen worden. Een uitdaging voor jong en oud!

Speelgoed van het Jaar 2019

Het spel Atlantis Escape is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2019’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over dit nieuwe product van SmartGames zegt de jury het volgende:

Het solitaire spel bevordert ruimtelijk denken, probleemoplossend vermogen, planning en flexibel denken, volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen. Kan ook helpen om kinderen te leren om zich in hun eentje te vermaken.

Jury – Speelgoed van het Jaar 2019

Wat vinden wij van Atlantis Escape?

Mocht je onze eerdere reviews hebben gelezen dan weet je wellicht dat wij fan zijn van de spellen van SmartGames. De nominatie voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing verbaasd ons dan ook niet. Ook Atlantis Escape is weer een superleuk logisch denkspel, want je alleen of met meerdere spelers kunt spelen. De opdrachten zijn over meerdere niveaus verdeeld zo is het voor iedereen interessant. Jamie en Fenna begonnen bij het makkelijkste niveau, zelf heb ik mij gewaagd aan de moeilijkere niveaus. En ik kwam tot de conclusie dat ze best pittig zijn (of ik ben slecht in puzzelen)!

Spel van SmartGames

Atlantis Escape valt wat ons betreft onder de educatieve spellen. Het helpt je om het ruimtelijk inzicht te vergroten en probleemoplossend te denken. Daarnaast zijn de spellen van SmartGames compact en dus makkelijk mee te nemen en op te bergen, ideaal. Ook Jamie en Fenna zijn hier heel blij mee, de spellen zijn namelijk ook onderweg in de auto goed te spelen.

Kennen jullie Altlantis Escape van SmartGames al?

Atlantis Escape van SmartGames

€16,99
9.6

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

9.2/10

Speelplezier

9.7/10

Pros

  • Compacte verpakking
  • Alleen of met anderen te spelen
  • Vergroot het ruimtelijk inzicht
  • Helpt je probleemoplossend te denken

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.