Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | Cube Puzzler Pro van Smart Games

Review | Cube Puzzler Pro van Smart Games 30 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Cube Puzzler Pro van Smart Games

Met de Cube Puzzler Pro van Smart Games kun je even lekker gaan puzzelen! Kan jij een kubus maken met de zes balvormige puzzelstukken? Het lijkt soms een stuk makkelijker dan dat het is! Maar het is niet voor niets genomineerd voor de verkiezing ‘Speelgoed van het Jaar’ 2018. Wil je meer weten over de Cube Puzzler Pro van Smart Games? Lees dan snel verder!

Wat is de Cube Puzzler Pro?

De Cube Puzzler Pro is een kubus bestaande uit zes balvormige puzzelstukken. Deze puzzelstukken passen op een bepaalde manier in elkaar en in de kubus. Lukt het jou of de puzzels op te lossen? Bij het spel zitten maar liefst 80 echte 3D-opdrachten (en de oplossingen).

De inhoud

De Cube Puzzler Pro van SmartGames is klein en compact. Ideaal om mee te nemen of even makkelijk op te bergen. De Cube Puzzler Pro bestaat uit een doorzichtige kubus, zes balvormige puzzelstukken en een boekje met opdrachten.

Cube Puzzler Pro van Smart Games

Hoe werkt het?

Deze puzzel wijst zich eigenlijk al vanzelf. Je hebt in het boekje met opdrachten een zijaanzicht van de kubus staan. Het is de bedoeling dat jij deze na gaat bouwen in de doorzichtig bijgeleverde kubus. De bijgeleverde kubus kan je zo neerzetten dat het plaatsten van de puzzelstukken  redelijk makkelijk gaat. Wanneer je de opdracht juist uitvoert dan passen de gekleurde puzzelstukken in de bijgeleverde doorzichtige kubus.

Cube Puzzler Pro van SmartGames

De 80 opdrachten zijn verdeeld in verschillende categorieën. De eerste opdrachten zijn nog redelijk eenvoudig en goed te doen voor kinderen vanaf 10 jaar oud, maar later worden ze een stuk ingewikkelder en zijn ze ook zeker leuk voor volwassenen. In de moeilijke opdrachten zie je namelijk niet meer alle kleuren, dus dat maakt de puzzels een stuk ingewikkelder.

Cube Puzzler Pro van SmartGames review

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

De Cube Puzzler Pro van Smart Games is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over Cube Puzzler Pro van Smart Games zegt de jury het volgende:

Cube Puzzler pro is een uitdagende 3D puzzel met zowel makkelijke als moeilijke opdrachten. Ideaal voor onderweg.

Wat vinden wij van de Cube Puzzler Pro?

Wij hebben de Cube Puzzler Pro van SmartGames getest met onze 6-jarige. Eigenlijk is hij dus nog te jong, maar het is heel leuk om te zien dat de eerste opdrachten tot goed uit te voeren zijn. Na een korte uitleg was het Jamie meteen duidelijk wat de bedoeling was en hij begon te puzzelen.

Cube Puzzler Pro

Hij begon te stapelen op de tafel, maar het is makkelijk om deze meteen in de bijgeleverde kubus te plaatsen. Je zag hem nadenken en puzzelstukken draaien. Hij is er heel geconcentreerd een hele tijd mee bezig geweest, Spelenderwijs leren kinderen met deze puzzel logisch denken en hun ruimtelijk inzicht vergroten. De kubus wordt er hier nog regelmatig bij gepakt om te oefenen, want het voelt toch wel goed wanneer je een puzzel weet op te lossen. Overigens ook niet onbelangrijk, zowel de puzzelstukken als de cubus zijn van goede kwaliteit. Deze puzzel is compact en makkelijk mee te nemen!

Hebben jullie de Cube Puzzler Pro van Smart Games al eens geprobeerd?

Cube Puzzler Pro van Smart Games

€15,95
9

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

10.0/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Goede kwaliteit
  • 80 opdrachten, verschillende niveaus
  • Kinderen leren logisch denken en ontwikkelen het ruimtelijk inzicht.

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.