Reviews Speelgoed van het Jaar 2018 Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar Spellen en Puzzels

Review | iKNOW Hit list van Tactic

Review | iKNOW Hit list van Tactic 28 oktober 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

iKnow Hit List van Tactic

Speel je graag spelletjes met vrienden en/of familie? Dan is het spel iKNOW Hit List van Tactic een spel dat bij jullie in de spellenkast moet liggen. Dit spel is uitermate geschikt en staat garant voor een gezellige avond. iKNOW Hit List is ook nog eens genomineerd voor de titel Speelgoed van het Jaar 2018! We vertellen je er graag meer over.

iKNOW Hit List van Tactic

Het spel iKNOW Hit List van Tactic draait om één onderwerp met daarbij acht antwoorden. Kun jij ze allemaal noemen binnen de gestelde tijd? En misschien nog belangrijker voor de medespelers, kunnen zij goed inschatten hoe goed jij het gaat doen? Een spel waarbij algemene kennis van belang is.

De inhoud

Het spel bevat de volgende elementen: een speelbord, 6 iKNOW speelstukken, 300 kaarten (met onderwerp en antwoorden), 1 Hit List kaarthouder, 1 zandloper en de spelregels.

iKnow Hit List van Tactic - de inhoud

Alle elementen worden geleverd in een stevige doos. Zo is het opbergen van dit spel een fluitje van een cent.

Hoe werkt het spel?

Het spel is te spelen met maximaal 6 spelers, waarbij het spel begint met het verdelen van de speelstukken. Je klapt het speelbord open, kiest een kleur en zet hem om het juiste startvlak. Alle spelers starten op een andere positie, maar moeten een even lange weg afleggen. Je startpunt is ook tevens het eindpunt. Hoe je op het eindpunt gaat komen? Door punten te scoren!

Hoe scoor je punten?

Er wordt een startspeler gekozen, bijvoorbeeld de jongste speler. De speler links van deze speler wordt deze rond de leider van het spel. De leider stopt één van de 300 kaarten in de speciale kaarthouder. Het is hierbij belangrijk dat niemand de antwoorden ziet (ook de leider nog niet). Alle spelers, behalve de speler die aan de beurt is mogen op de achterzijde het onderwerp van de te spelen ronde zien.  Vervolgens gaan zij de iBet kaarten inzetten. Zij gaan gokken hoeveel van de 8 antwoorden de speler kan noemen. Zijn dit er 0 tot 3, 4 tot 6 of misschien wel 7 tot 8? De spelers leggen de iBet kaarten gesloten voor zich neer en het spel kan beginnen.

iBet kaarten - iKnow Hit List

Nu is het tijd om de zandloper om te draaien. De speler die deze rond aan de beurt is krijgt het onderwerp te zien en mag meteen beginnen met het opnoemen van de antwoorden. Hoe meer goede antwoorden, hoe meer punten de speler verdient. De leider van deze rond zorgt ervoor dat elk goed antwoord wordt genoteerd in de kaarthouder. Dit kan hij/zij doen door de schuifjes om te zetten.

iKnow Hit List van Tactic - review

Wanneer de tijd voorbij is wordt er gekeken naar de kaarthouder. Zijn er nog antwoord opties mogelijk? In dat geval krijgen alle spelers nog één kans een goed antwoord te geven. Vervolgens is het tijd om punten te tellen. De speler die de rond gespeeld heeft krijgt punten voor het aantal juiste antwoorden. De overige spelers kunnen punten verdienen wanneer zij de juiste iBET kaart hebben neergelegd of wanneer zij in de extra rond een goed antwoord hebben gegeven. Voor alle behaalde punten mag je op het spelbord een vakje vooruit. Wie als eerste weer terug is op zijn of haar vertrek punt is de winnaar van het spel iKNOW Hit List!

De verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018

iKNOW Hit List van Tactic is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar 2018’. En een nominatie krijg je niet zo maar! Een vakjury, bestaande uit journalisten, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen beoordeelt het speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën. Over iKNOW Hit List van Tactic zegt de jury het volgende:

Hoeveel denk jij te weten van wat je vrienden weten! Goede vragen en een grote diversiteit aan onderwerpen.

Wat vinden wij van het spel?

Wij spelen graag spelletjes met vrienden, dus het testen van het spel iKNOW Hit List was geslaagd. Het leuke aan dit spel is dat je elke ronde aan het spelen bent. Of je nou de antwoorden moet raden, de spelleider bent of je iBET kaarten moet inzetten. Elke rond ben je iets aan het doen, dus je hoeft niet steeds te wachten op je beurt. De vragen op de kaarten variëren. Zo kan het zijn dat je een vraag krijgt over filmregisseurs in Europa, maar het kan maar zo zijn dat je zo snel mogelijk 8 dierentuinen moet opnoemen. Soms liggen de vragen je misschien niet, terwijl je een rond later misschien wel alle antwoorden weet. Met 300 kaarten met onderwerp en antwoorden ben je wel even zoet! Daarnaast is het ook heel leuk om in te schatten hoeveel antwoorden een ander goed heeft. Hoe goed ken je je familie en vrienden eigenlijk? Wat ons betreft is dit zeker een heel geslaagd spel!

Kennen jullie iKNOW Hit List van Tactic al?

iKnow Hit List van Tactic

€17,95
9.3

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Eenvoudige opzet
  • Goede kwaliteit
  • Veel verschillende vragen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.