Games en Elektronica Reviews Verlopen winacties

Asterix & Obelix XXL Romastered

Asterix & Obelix XXL Romastered 16 november 202012 Comments

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Asterix & Obelix XXL Romastered (1)

Onlangs vertelden we jullie al over het spel Asterix & Obelix XXL Romastered dat is verschenen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. We mochten het spel testen. Vandaag lees je onze bevindingen.

Asterix & Obelix XXL Romastered

Asterix & Obelix XXL is een spel uit 2003 en heeft een flinke upgrade gekregen! Eerder werden Asterix & Obelix XXL 2 en XXL 3 bewerkt tot een modernere versie. Net zoals in het origineel is de speler in staat naar eigen inzicht tussen de twee Galliërs te schakelen. Of ze nu de kracht van Obelix of de behendigheid van Asterix gebruiken, ze zullen de vaardigheden van elk personage zo goed mogelijk moeten gebruiken om hun missie te voltooien.

Asterix & Obelix XXL Romastered (1)

Het spel is dus grafisch gezien er een stuk op vooruit gegaan. Dat is overigens niet het enige. Het spel heeft ook vier nieuwe gameplay modi, zoals de Obstacle course. In de “Retro”-modus kunnen spelers schakelen tussen de originele graphics en de geremasterde versie (De originele graphics zijn beschikbaar in 4:3 en 16:9 formaat). Hieronder kun je het verschil zien:

Wat vond ik van het spel?

Ik heb Asterix & Obelix XXL nooit gespeeld, dus voor mij is dit nieuw. Uiteraard ben ik wel opgegroeid met Asterix en Obelix. Ik vond het tof om een game te proberen met de herkenbare karakters. Ik vond het echt heel gaaf dat je kunt wisselen tussen de oude en de nieuwe versie. Mooi om te zien hoe games zich ontwikkeld hebben in de loop der jaren!

Asterix & Obelix XXL Romastered (1)

Zelf vond ik de game leuk, maar wel in herhaling vallen. Je loopt rond en drukt vaak op dezelfde knop tijdens het vechten. Soms kun je speciale moves doen. Hierdoor kon ook ons zoontje (5) er goed mee uit de voeten. Maar gelukkig als afwisseling zijn er minigames tussendoor! Opmerkelijke is wel, dat die dan juist best moeilijk zijn. Al met al zal dit voor de echte fans een mooie toevoeging zijn aan de collectie!

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

12 comments

 1. Ik heb vroeger de astrix en obelix games veel gespeeld in de arcade. Echt super leuk dat ik nu met mijn kids, de nieuwe generatie die leuke spel nogmaals kan spelen

 2. Doe graag mee voor mijn nichtje, haar vader heeft een PS4 en zij speelt daar soms ook een spelletje op, en dan zegt ze haar vader na, ze roept dan ook door de kamer, ik ben een gamer. jong geleerd, oud gedaan.

 3. Hier maak ik mijn kleinzoon heel blij mee.
  Hij heeft een Playstation 4 op zijn verjaardag gekregen, waar hij heel blij mee is.
  Voor hem doe ik graag mee.
  Ik heb om privéredenen geen Soc.Media, volg alleen bloglovin.
  Heel graag loot ik mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.