Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir 31 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Asterix en Obelix, wie kent ze niet? Deze twee stripfiguren zijn al bekend sinds de jaren ’60. Je kent de stripverhalen misschien wel over de vrolijke Galliers want deze zijn maar liefst uitgebracht in 70 landen en vertaald in meer dan 100 verschillende talen! Anyway, er zijn inmiddels ook diverse games van uitgebracht en vandaag vertellen we jullie meer over Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir!

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Het begint rustig in het het nieuwste Asterix & Obelix spel. Er heerst vrede in het kleine dorpje Amorica. Alle dorpelingen houden zich bezig met de dagelijkse bezigheden,. Asterix & Obelix jagen op zwijnen en alles lijkt goed te gaan.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Totdat de druide van het dorp, Panoramix, een rare brief ontvangt. Het is een brief van Hella Finidrir, de grote priesteres van Thule. Zij en haar volk worden bedreigd en ze vraagt aan Panoramix om een mysterieuze Menhir uit zijn schuilplaats te halen. Asterix & Obelix gaan op pad om het mysterie rondom de Menhir op te lossen!

Wat vinden wij van het spel?

Wij mochten het spel Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir testen op de Nintendo Switch! Naast de Playstation favoriet bij ons in huis, dus daar begonnen we snel aan. Het leuke aan dit spel zijn is dat je niet alleen solo kunt spelen maar ook in co-op.

Speel solo of in co-op

Al direct aan het begin van het spel kan je kiezen om solo te spelen of in de zogenaamde coop-modus. Want uiteraard gewoon een dure benaming is voor met twee spelers spelen!

Review Asterix & Obelix

Het leuke aan de coop-modus is het samen spelen met vrienden of familie op hetzelfde scherm. En hierbij is het de bedoeling dat je goed nadenkt hoe jullie het beste kunnen samenwerken. Zowel Asterix als Obelix hebben speciale vaardigheden, waardoor je een goede tactiek kunt bespreken wanneer jullie worden aangevallen door de Romeinen. Hoe je kunt samenwerken leer je in het begin van Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir wanneer de besturing wordt uitgelegd.

De besturing

In het begin van het spel maak je een wandeling waarbij je allerlei obstakels tegenkomt. Zo maak je kennis met de speciale vaardigheden van Asterix & Obelix en leer je de besturing beter kennen. De besturing werkt eenvoudig en werd snel opgepikt door Jamie (7 jaar).

Asterix & Obelix XXL 3 besturing

Na de wandeling en het kennismaken met de besturing begint het verhaal echt! Samen (of alleen) ga je op pad op zoek naar de Menhir. Vooraf kan je ook nog kiezen wat de moeilijkheidsgraad is van het spel. Makkelijk, normaal of moeilijk!

Review Asterix & Obelix

De mogelijkheden & graphics

De besturing is eenvoudig en het verhaal is goed te volgen, maar wat gebeurt er nou eigenlijk tijdens het spel? Uiteraard kom je Romeinen tegen die verslagen moeten worden, maar het is niet alleen maar vechten. Tijdens de reis is het ook een kwestie van ontdekken, puzzelen en verzamelen. Het spel is een leuk avontuur vol opdrachten en geheime voorwerpen om te verzamelen. Verzamel je heel veel helmen van de Romeinen dan kan je deze gebruiken om er drankjes of upgrades mee te kopen.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Ook leuk om te lezen: Asterix & Obelix XXL 2

De graphics van het spel zijn niet heel bijzonder, maar beïnvloeden het spel verder niet. Het heeft eigenlijk misschien wel iets weg van een stripverhaal en dat past natuurlijk weer heel goed bij Asterix & Obelix! Wat ons betreft is Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir het leukst om te spelen in de coop-modus. Samen de avonturen beleven is een stuk leuker dan alleen.

Het spel is beschikbaar voor op de Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One en computer.

Heb jij Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir al gespeeld?

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

€45,99
7.8

Kwaliteit

8.5/10

Prijs

7.0/10

Speelplezier

8.0/10

Pros

  • Leuk om met zijn tweeën te spelen!

Cons

  • Grafisch niet heel bijzonder

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.