Games en Elektronica Reviews

Review | Asterix & Obelix XXL 2 voor de PS4

Review | Asterix & Obelix XXL 2 voor de PS4 18 januari 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Asterix & Obelix XXL 2 review

Asterix & Obelix XXL 2, eind vorig jaar vertelden we jullie er al meer over. Eindelijk werd er weer een spel uitgebracht met de striphelden Asterix & Obelix. Wij waren direct enthousiast en helemaal toen we de mogelijkheid kregen om het spel te testen!

Asterix & Obelix XXL 2

Asterix & Obelix XXL 2 staat in het teken van de verdwenen druide Panoramix. Het zier er naar uit dat Panoramix de Galliërs heeft verraden en zich heeft aangesloten bij Caesar en de Romeinen. Het is aan Asterix & Obelix om te achterhalen wat er daadwerkelijk is gebeurd. Waar is de druïde gebleven? Een spannende zoektocht staat op het punt van beginnen!

Wat vinden wij van Asterix & Obelix XXL 2?

Vroeger las ik ontzettend graag de stripboeken van Asterix & Obelix. Toen de vraag kwam of wij dit nieuwe spel voor op de Playstation 4 wilden testen, toen konden we alleen maar ja zeggen! Onze 6-jarige kende Asterix & Obelix nog niet, maar was meteen onder de indruk.

Mama, wat heeft die meneer een dikke buik! Die kleine kan wel snel rennen he? Waar gaat dit spel over? Hoe moet dit?

Het enthousiasme was direct wederzijds!

Behendigheid: de besturing

Allereerst was het even puzzelen met de knoppen op de controller. Welke knoppen kan je allemaal gebruiken en wat doen ze? Eigenlijk is het mooie aan dit spel dat het vrij rustig begint, dus je hebt even de tijd om uit te vinden met welke knoppen je loopt, springt en slaat. Tegen de tijd dat de echte gevechten beginnen heb je dit zeker onder controle. Switchen tussen Asterix & Obelix, je hebt het allemaal snel onder de knie.

Asterix & Obelix XXL 2

Asterix & Obelix

En het switchen tussen Asterix & Obelix vinden we dan ook één van de leuke kanten aan Asterix & Obelix XXL 2. Je wisselt eenvoudig tussen de kleine maar zeer behendige Asterix of de grote wat minder behendige maar sterkte Obelix. Beide karakters hebben sterkte punten die op verschillende vlakken in het spel van toepassing zijn. Staat er een heel leger voor je neus? Dan gebruik je Obelix om je door de menigte heen te slaan!

Het verhaal

Hoewel wij het spel nog niet hebben uitgespeeld, is het verhaal wel duidelijk. Het is geen ingewikkeld verhaal en is ook voor onze 6-jarige redelijk goed te begrijpen (al vindt hij het spel spelen veel interessanter).

Asterix & Obelix XXL 2

Graphics & sound

Het spel is op sommige momenten wel heel erg druk. En dat is niet qua verhaallijn, maar er gebeurd soms zoveel in het beeld dat het ontzettend druk is. Je krijgt heel veel prikkels op één moment. Hetzelfde geldt voor het geluid. Er zijn bepaalde momenten in het spel waarbij het geluid ineens heel hard staat, zonder dat hierbij iemand het volume heeft veranderd. Dat is jammer en soms vrij irritant.

Conclusie

Is Asterix & Obelix XXL 2 een aanrader? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag die jij als lezer hebt! En hier kunnen we ja en nee op antwoorden. Wat betreft onze 6-jarige is dit zeker een aanrader. Hij vindt het prachtig om dit spel te spelen en geniet volop van het humoristische duo Asterix & Obelix. Hij let dan ook zeker niet op de kwaliteit van bijvoorbeeld het beeld en geluid. En de verhaallijn kan hem ook gestolen worden.

Asterix & Obelix XXL 2

Zelf vind ik het spel wat tegenvallen. Het doet me denken aan de spellen van vroeger, terwijl de spellen nu op heel veel vlakken vaak al verder zijn ontwikkeld. Ik kan er de vinger niet precies opleggen, maar er mist iets. Zeker gezien de prijs (tussen de 40 en 55 euro).

Asterix & Obelix

Je moet je dus eigenlijk afvragen voor wie je het spel koopt en hoeveel eisen diegene aan het spel stelt! Je kunt het spel in ieder geval voor heel veel mensen kopen, want het is beschikbaar voor op de Playstation 4, Nintendo Switch & Xbox One!

Ook leuk om te lezen: Harry Potter Collection op de Nintendo Switch

Asterix & Obelix XXL 2

€39,99
6.3

Prijs

6.0/10

Speelplezier

7.5/10

Beeld/Geluid

5.5/10

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.