Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Harry Potter op de Nintendo Switch

Review | Harry Potter op de Nintendo Switch 5 december 2018Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

LEGO Harry Potter Collection

In september kwamen Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO® Group met een toffe aankondiging! Het spel de LEGO Harry Potter Collection werd aangekondigd. Deze collectie bestaat uit de populaire LEGO Harry Potter (jaar 1 t/m 4) en LEGO Harry Potter (jaar 5 t/m 7) spellen samengevoegd in één spel. En wij mochten dit spel testen!

De LEGO Harry Potter Collection

De LEGO Harry Potter Collection is te spelen op de Nintendo Switch, Xbox One en Playstation 4! En deze collectie bestaat uit alle Harry Potter LEGO spellen die tot dusver zijn uitgebracht. Zo maak je kennis met de tovenaarswereld van Harry Potter in een LEGO jasje! Je beleeft het avontuur door scenes na te spelen uit alle acht de Harry Potter films. Het spel bevat verbeterde graphics, omgevingen, verlichting en diverse visuele effecten.

Wat vinden wij van de LEGO Harry Potter Collection?

Het spel kwam hier op een uitermate geschikt moment! Onze 6-jarige zoon had net de eerste twee delen van Harry Potter gekeken en vindt de films geweldig. Daarnaast is hij ook nog eens gek op LEGO én op de Nintendo Switch. Het spel start met een hoofdmenu waarin je de keuze kunt maken voor jaar 1 t/m 4 of jaar 5 t/m 7. Wij begonnen met deel 1, de eerste 4 jaar van Harry Potter.

LEGO Harry Potter Collection nintendo switch

LEGO & Harry Potter

Je wordt meteen al verrast met mooie graphics waarbij je wordt meegesleept in het verhaal van Harry Potter. Het spel start helemaal bij het begin, het moment waarop Harry Potter bij zijn dreuzel familie wordt gebracht. Vanaf het begin zit je meteen helemaal in het verhaal en al snel in het spel. In eerste instantie was het even schakelen, Harry Potter als LEGO poppetje is toch even anders, maar al snel worden de LEGO blokjes in het Harry Potter verhaal de normaalste zaak in de tovenaarswereld.

Humor, spanning en tovenarij!

De Harry Potter verhalen zitten vol spanning en humor en dat is in het spel terug te zien. De grappen uit de films zie je in het spel terug. En je hebt zelf ook de mogelijkheid om wat grappen uit te halen, wat voor kinderen hilarisch kan zijn. Jamie heeft meerdere malen hard gelachen tijdens het spelen van het spel. Wat hij ook ontzettend interessant vindt zijn de toverspreuken die je gebruikt. Al vrij snel in het spel leer je de spreuk Wingardium Leviosa, waarmee je objecten kunt verplaatsen. De spreuk maakt het mogelijk om de scenes uit het spel te voltooien.

LEGO Harry Potter Collection review

 

Naast de spreuken is het een uitdaging om alle LEGO blokjes te verzamelen. Door alle levels heen zie je er ontzettend veel en deze mag je allemaal verzamelen. Er zijn zelfs gouden blokjes te vinden, zo is het niet alleen een uitdaging om de levels te halen maar ook om alle LEGO blokjes te verzamelen. Lukt dit niet alleen? Geen probleem! Je kunt dit spel met twee spelers tegelijk spelen. Zo kun je samen op pad om alle avonturen van Harry Potter te beleven.

Onze ervaring met de LEGO Harry Potter Collection

Wat ons betreft is het zeker een aanrader! De graphics zijn mooi, niet heel bijzonder, maar zeker van een goede kwaliteit. De mix van Harry Potter en LEGO is even wennen, maar al snel wordt je meegesleept in het spel. In het spel zit veel humor verwerkt (geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar) en je leert een aantal leuke spreuken. De uitdaging zit hem niet alleen in het behalen van alle levels, maar ook in het verzamelen van de LEGO blokjes. Je speelt de LEGO Harry Potter Collection alleen of met vrienden, het is allemaal leuk!

Hebben jullie de LEGO Harry Potter Collection al eens gespeeld?

De LEGO Harry Potter Collection

Vanaf €20
8.3

Prijs

8.0/10

Kwaliteit

8.5/10

Speelplezier

8.5/10

Pros

  • Musthave voor Harry Potter & LEGO fans
  • Speel alle jaren in één spel
  • Met meerdere spelers te spelen

Cons

  • Graphics zijn mooi, maar niet bijzonder

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.