Reviews Speelfiguren en Voertuigen Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Nikko Nano VaporizR 3

Review | Nikko Nano VaporizR 3 29 december 2019Leave a comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Nikko Nano VaporizR 3 review

Bestuurbare auto’s ze zijn bij veel kinderen favoriet. Althans, in onze omgeving hoor ik er veel kinderen over en zie ik ze ook regelmatig over straat rijden! Wij kregen de gelegenheid om de bestuurbare Nikko Nano VaporizR 3 te testen. Wat maakt deze bestuurbare auto zo bijzonder?

Nikko Nano VaporizR 3

De Nikko Nano VaporizR 3 is de kleine variant van de grote VaporixR 3. Een volledig 4×4 vierwielaangedreven auto die geschikt is om in huis te rijden, maar ook buiten op het land, door water en over sneeuw!

Nikko Nano VaporizR 3 review

Bij ons binnen, buiten op straat en over het kunstgras in de achtertuin ging het tevens prima. Ook door de plassen was geen probleem, alleen sneeuw hebben we (helaas) nog niet kunnen proberen.

Wat moet je verder weten?

De Nikko Nano VaporizR is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk de neon groene variant (zie onze foto’s), maar hij is ook te koop in het oranje. De auto is voorzien van een multi-directionele afstandsbediening en heeft een snelheid van maximaal 10 km/u. De bestuurbare auto is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud en wordt geleverd zonder batterijen. Voor de bestuurbare auto zijn 4 AA batterijen nodig en voor de afstandsbediening 3x AAA.

Nikko Nano VaporizR 3 review

De Nikko afstandsbediening heeft 2,4 GHz-transmissietechnologie waarmee je met maximaal 10 spelers tegelijkertijd kunt racen. Geen gezeur met auto’s die niet meer rijden, gewoon een echte straatrace met je vriendjes want je hebt een bereik van maximaal 40 meter! Met sneeuw of in de buurt van water wordt dat natuurlijk nog leuker.

Wat vinden wij van de Nikko Nano VaporizR 3?

Jamie is gek op rijden met bestuurbare auto’s, vooral als we in de lente/zomer op de camping zijn. We hebben er dus een aantal in huis! Daar zat nog geen Nikko bestuurbare auto tussen, dus we waren heel benieuwd. De auto ziet er leuk uit, is vrolijk gekleurd en voelt heel stevig. Je gelooft direct dat dit moet doorgaan voor een terreinwagen en dat hij overal overheen kan rijden. Kwalitatief wat ons betreft heel goed!

Nikko Nano VaporizR 3 review

Ook leuk om te lezen: het favoriete speelgoed van Jamie

Het besturen vond Jamie echter heel lastig, hij moest hier enorm aan wennen. De knoppen werken anders dan bij Jamie zijn andere bestuurbare auto’s. Op de afstandsbediening van de Nikko Nano VaporizR 3 heb je een knop die dient voor het linkerwiel en een andere die dient voor het rechterwiel. Duw je de linkerknop naar boven dan rijden alleen de linkerwielen vooruit, hetzelfde geldt voor de rechterknop en de rechterwielen. Duw je beide knoppen naar voren dan rijd je naar voren, duw je ze naar beneden dan ga je achteruit. Het voordeel van deze besturing zijn de toffe trucjes die je kunt uithalen. Maar dat is echt wel even wennen en oefenen!

Mocht je hem willen aanschaffen houd dan rekening met de besturing. Als je anders gewend bent kan het lastig zijn, maar anders is het zeker tof. Helemaal om er mee over wildere terreinen heen te rijden.

Mama, het is zeker tof als we met deze auto op de camping kunnen rijden. Zou hij over de crossheuvels kunnen rijden?

Jamie (7 jaar)

Jamie kan dan ook niet wachten de Nikko Nano VaporizR 3 op de camping te testen, waar toevallig ook een motorcrossbaan naast ligt!

Hebben jullie al eens met de Nikko Nano VaporizR 3 gereden?

Nikko Nano VaporizR 3

€34,99
8.3

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

8.0/10

Prijs

8.0/10

Pros

  • Stevige auto

Cons

  • Besturing is echt wennen

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.