Games en Elektronica Reviews

Animal Crossing New Horizons – Dé ideale afleiding

Animal Crossing New Horizons – Dé ideale afleiding 19 april 2020Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Animal Crossing New Horizons (2)

Een week of twee geleden ben ik de trotse eigenaar geworden van een Nintendo Switch. Ik wilde al maanden een Switch, maar gezien de forse prijs ervan, twijfelde ik steeds. Toen Animal Crossing New Horizons verdween de twijfel. De Switch én Animal Crossing werden aangeschaft. En het was de beste aankoop die ik in tijden heb gedaan.

Animal Crossing New Horizons

In Animal Crossing creëer je zelf je hele leven eigenlijk. Je komt terecht op een eiland waar Tom Nook de dienst uitmaakt. Je koopt daar een huis en vervolgens ga je aan de slag. Het spel is helemaal vrij, dus je wordt niet een bepaalde kant op gestuurd. Vervolgens kun je dus eigenlijk doen wat je zelf wilt. Je bepaalt zelf waar je huis komt te staan, je bepaalt zelf wanneer je dat afbetaalt en je bepaalt zelf hoe je het inricht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra je je eerste ‘hypotheek’ hebt afbetaald, kun je weer verder je huis uitbreiden met kamers.

Animal Crossing New Horizons (2)

Als je op het eiland genoeg materiaal verzamelt, en een beetje goed oplet tijdens de doe-het-zelfworkshops, leer je zelfs hoe je je eigen meubels en gereedschap maakt. Daarmee richt je je eigen plekje op een unieke manier in. En doe je genoeg ervaring op? Dan leer je zelfs hoe je je eigen gemaakte spullen customized met andere kleuren of ontwerpen. Ook kun je eindeloos vissen, insecten vangen en fossielen opgraven. En daar kun je vervolgens een heus museum mee vullen op jouw eiland. Ook krijg je er steeds nieuwe buren bij. Animal Crossing deelt de datum en tijd met de werkelijkheid. Jouw verjaardag wordt dus ook gevierd en ook feestdagen zoals Pasen (in het spel: Konijnendag) komen voorbij.

Animal Crossing New Horizons

Op reis

Maar daar stopt het niet: zelfs het eiland kun je zelf vormgeven. Plant bomen en bloemen, leg bruggen en hellingen aan én bemachtig een vergunning waarmee je je land op nog grotere schaal mag vormgeven. Op de luchthaven boek je een vlucht naar een eiland van vrienden, of nodig je ze uit voor een bezoekje aan je eigen eiland, met de lokale draadloze of online-multiplayer stand. Je kunt met maximaal acht spelers tegelijk op een eiland spelen, zodat je samen de mooiste momenten kunt beleven en profiteert van de vele opties die Animal Crossing New Horizons te bieden heeft.

Wat vond ik van Animal Crossing?

Mijn verwachtingen waren hoog. Ik heb de Switch dan ook deels (okee misschien wel grotendeels ;-)) voor dit spel aangeschaft. En die zijn allemaal waargemaakt. Het is echt een fantastisch spel. Helemaal in deze coronacrisis, is dit het ultieme tijdverdrijf. Ik kan me helemaal verliezen op mijn eilandje en de inrichting ervan. Het inrichten van mijn huis is leuk, het eiland inrichten is leuk, vissen verzamelen en vangen is leuk. Alles is eigenlijk fantastisch.

Animal Crossing New Horizons

Als ik één minpunt zou moeten noemen, is het het reizen naar andere eilanden online. Dit is erg traag en als er nog iemand anders op het eiland komt, dan wordt iedereens scherm bevroren en moet je wachten tot de andere speler aankomt. Dit past wel in het trage tempo van de game, maar dit is me te traag. Dat mag de pret niet drukken, het is misschien wel de allerleukste game die ik ooit heb gespeeld.

Animal Crossing New Horizons

9.3

Speelplezier

10.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Prijs

8.5/10

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.