Games en Elektronica Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Yoshi’s Crafted World

Review | Yoshi’s Crafted World 19 mei 20191 Comment

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Yoshi's Crafted World

Ben jij fan van Yoshi? Dan is het spel Yoshi’s Crafted World echt iets voor jou! Beleef een nieuw avontuur met Yoshi en ga op reis in een wereld die heel veel weg heeft van een kijkdoos! Ieder level bevat een hoofdroute en een verborgen route, help jij Yoshi door alle levels heen?

Yoshi's Crafted World Nintendo Switch

Yoshi’s Crafted World

Om Yoshi’s Crafted World heb je de Nintendo Switch nodig, want het spel is alleen voor deze console uitgebracht. Maar mocht je de Nintendo Switch in huis hebben dan wist je waarschijnlijk wel dat het niet kon uitbleven voor er een Yoshi game werd uitgebracht. Na Mario en Donkey Kong een logisch vervolg! Maar nu terug naar de kijkdoos van Yoshi! Waarom noemen we het een kijkdoos en wat kan je verwachten?

Het verhaal

In het spel Yoshi’s Crafted World voor op de Nintendo Switch draait het om de verdwenen zonnestralen. Het is natuurlijk geen spannend verhaal zonder slechteriken en in dit geval hebben ze de zonnestralen gestolen.

De slechteriken
Yoshi's Crafted World

Het is aan Yoshi om de zonnestralen terug te halen, dit kan je in je eentje doen maar ook samen met vrienden!

Graphics

In het begin van het spel wordt je meteen meegesleept in het verhaal, waarbij je meteen ziet dat het spel er supertof uitziet. De style van het spel is bijzonder, want het lijkt net of je in een kijkdoos speelt. Alle spelonderdelen zijn van karton, papier of textiel.

Yoshis Crafted World Nintendo Switch

Alle levels opnieuw ziet het er prachtig uit! Het is een hele originele stijl en het kleurgebruik is ook mooi gedaan. Je krijgt meteen zin om dit spel helemaal uit te spelen.

De besturing in Yoshi’s Crafted World

Dat brengt ons bij de besturing. De besturing in Yoshi’s Crafted World wijst zich eigenlijk vanzelf. Als je al veel op de Nintendo Switch hebt gespeeld is veel voor de hand liggend. Mocht je nou toch even moeite hebben met het vinden van de juiste combinaties, dat is geen probleem. In het eerste gedeelte van het spel krijg je een duidelijke uitleg over alle acties die Yoshi kan uitvoeren. Gewoon in het Nederlands dus heel goed te volgen!

Yoshi's Crafted World - de besturing

De levels/moeilijkheidsgraad

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De vraag is wat je daar dan qua moeilijkheidsgraad van moet verwachten. Maar op dat gebied ben ik toch aangenaam verrast. In Yoshi’s Crafted World speel je verschillende levels en deze zijn goed te doorlopen. Er zijn geen moeilijke puzzels, maar alle levels bevatten wel verschillende doelen om te behalen.

Yoshi's Crafted World Nintendo Switch

Je kan zo snel mogelijk door alle levels heen lopen, maar je kunt er ook wat meer energie in steken om verschillende doelen te behalen. En dat maakt een level toch weer een stuk uitdagender! Onze 6-jarige probeerde overigens zo snel de levels te halen, terwijl ik liever rustig aan alles uit een level probeerde te halen.

De Graphics

Multiplayer

We hebben het spel ook samen gespeeld. Yoshi’s Crafted World is ook te spelen in de multiplayer mode. Hierbij kan je met maximaal twee personen het spel spelen.

Multiplayer

In de multiplayer mode is het de bedoeling dat je elkaar helpt (je speelt niet tegen elkaar). Belangrijk is het om dus goed samen te werken, anders kan het heel chaotisch worden. De multiplayer mode maakt het spel niet automatisch ook makkelijker!

Onze ervaring met Yoshi’s Crafted World

Wij zijn aangenaam verrast door het spel! Allereerst ziet Yoshi’s Crafted World er ontzettend leuk uit. Het lijkt op een kijkdoos, alle onderdelen zijn van karton of papier en dat zorgt voor iets speciaals. Bij het draaien van de camera kan je dan ook echt goed zien hoe mooi het spel in elkaar is gezet.

Yoshis Crafted World - levels

Er zijn ontzettend veel levels om te doorlopen. In elk level zijn er meerdere doelen om te behalen en meerdere routes om te lopen. Je kan het spel alleen spelen en het wordt iets moeilijk om het met zijn tweeën te doorlopen. Dit is in ieder geval het geval als ik het speel met mijn 6-jarige zoontje! Het enige wat je eventueel zou kunnen storen bij dit spel is het vrolijke Yoshi muziekje. Na enige tijd spelen kan dat wel wat gaan irriteren, maar buiten dat zeker een tof spel. Eigenlijk wat wij wel van Nintendo gewend zijn!

Hebben jullie Yoshi’s Crafted World al gespeeld?

Ook leuk om te lezen: Boerderijleven voor op de Nintendo Switch

Yoshi's Crafted World

€54,99
8.8

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.5/10

Prijs

8.0/10

Pros

  • Mooie graphics, origineel
  • Spelen in een kijkdoos
  • Wat we van Nintendo gewend zijn!

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.