Games en Elektronica Reviews Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Speelgoed voor kinderen vanaf 13 jaar

Review | Boerderijleven voor de Nintendo Switch

Review | Boerderijleven voor de Nintendo Switch 9 januari 201910 Comments

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

Boerderijleven voor op de Nintendo Switch

Boerderijleven voor op de Nintendo Switch, je hebt er misschien al wel eerder een artikel over voorbij zien komen. Bij de aankondiging van het spel Boerderijleven voor op de Nintendo Switch hebben we jullie al op de hoogte gebracht en inmiddels hebben we het spel ook in huis!

Boerderijleven op de Nintendo Switch

Boerderijleven is het spel waarin jouw vaardigheden op de proef worden gesteld. Hoe goed ben jij als het gaat om het verzorgen van dieren? Heb je groene vingers en wordt jouw moestuin de beste? Kan jij alle vragen met ja beantwoorden? Dan kan jij wel eens de boer of boerin worden van een hele succesvolle biologische boerderij! Nou dat klinkt veelbelovend, toch?

Boerderijleven Nintendo Switch

Wat vinden wij van Boerderijleven voor op de Nintendo Switch?

Het spel Boerderijleven deed mij in eerste instantie veel denken aan een spel dat ik eerder veel op mijn mobiele telefoon heb gespeeld: Farmville. Het bouwen van een boerderij, het onderhouden van gewassen en het verzorgen van dieren. Toen wij de vraag kregen dit spel te testen was ik dus ook meteen heel enthousiast.

Ben je een boer of boerin?

Je start het spel door een personage aan te maken. Kies het geslacht, geef hem of haar een naam en kies meteen wat namen aan andere karakters in het spel. Denk hierbij aan de postbode en de kat, maar gedurende het spel zullen er nog meer karakters verschijnen.

Boerderijleven voor op de Nintendo Switch

Het spel begint

Boerderijleven voor op de Nintendo Switch begint na het kiezen van een personage. Je gaat op pad naar de boerderij van je opa, terug naar het dorp waar je bent opgegroeid. Eenmaal aangekomen vraagt opa jou om de boerderij van hem over te nemen. Opa blijft je ondersteunen, maar vanaf nu ben jij de baas!

Boerderijleven voor op de Nintendo Switch

Je krijgt een korte uitleg over de boerderij. Hoe plant je een gewas? Hoe verzorg je de dieren en hoe zorg je voor elektriciteit. Een lijst met opdrachten helpt je om de boerderij te leren kennen. Je hebt alle tijd om de boerderij te verkennen en aan de slag te gaan. Er komen dorpsbewoners op bezoek en je ziet duidelijk wanneer het dag of nacht is. Al snel ben je bezig met het verbouwen van gewassen, het verzorgen van dieren, je hakt hout en vangt vissen. Alle je producten verkoop je in je winkeltje. Je kunt bij alles rustig aan doen, want zelfs als je karakter rent verplaats je je niet heel snel.

Het dorp

Je krijgt regelmatig bezoek van diverse dorpelingen en die komen ergens vandaan. Als je de paden rondom jouw boerderij volgt kom je in het dorp terecht. Hier staat het rad van fortuin, dat je dagelijks extra’s geeft. En daarnaast vindt je daar mensen die je kunnen helpen. Besluit je het donkere bos te bezoeken, waar de wolven wonen? Zorg dan eerst maar voor een zwaard. Dit kan bijvoorbeeld bij de edelsmid.

Boerderijleven Nintendo Switch

Het bos

Terug naar de wolven in het bos, hier komt er wat actie kijken. Het is de bedoeling dat je vecht tegen de wolven. Dit is weinig spectaculairs en daarom ook gewoon geschikt voor jonge kinderen. Boerderijleven voor de Nintendo Switch is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud en de graphics zijn daarop aangepast. Bij het vechten kan je gewond raken of dood gaan, door te eten wordt je weer gezond. Eten is overigens gedurende de hele dag van belang, wat natuurlijk overeenkomt met het dagelijks leven.

Ook leuk om te lezen: Whisper voor op de Nintendo Switch

Boerderijleven: onze bevindingen

We hebben slechts een aantal van de gebeurtenissen/opdrachten omschreven, want we gaan natuurlijk niet alles verraden. Het is heerlijk om dit spel te spelen als je alle tijd hebt. Dit is geen spel dat je snel uitspeelt, daar is het spel wat dat betreft te langzaam voor. Het is ook geen spel met hoogstaande grafische beelden, wat ook niet meteen nodig is, maar wel een stuk leuker was geweest. De besturing van het spel is wennen, na een lange tijd spelen moest ik af en toe nog op het scherm kijken welke knop ik nou ook alweer nodig had. Er had van mij wat meer vaart in het spel mogen zitten, al was het voor onze 6-jarige juist weer prima om te spelen. Al had hij wel veel hulp nodig, dus ik zou Boerderijleven voor op de Nintendo Switch zeker pas aanschaffen voor kinderen van 7 jaar of ouder.

Hebben jullie Boerderijleven voor op de Nintendo Switch al in huis?

Boerderijleven (Nintendo Switch)

€29,99
6.8

Prijs

7.0/10

Kwaliteit

6.5/10

Speelplezier

7.0/10

Pros

  • Eenvoudig
  • Educatief

Cons

  • Grafisch niet het mooiste spel
  • Het spel is soms traag

Channa is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 32 jaar oud, getrouwd en moeder van Jamie (8 jaar) & Fenna (6 jaar). Verslaafd aan Netflix en gek op geocachen, speelgoed & schrijven!

10 comments

  1. Hi Channa,

    Bedankt voor je leuke uitleg van het spel. Ik speel het nu al een tijdje maar ik voel me nogal dom want ik kom niet verder. Hoe breid je je boerderij uit? Krijg je meer dieren enz? Een kleine tip zou handig zijn hihi.

    1. Hi Elise, ik heb het al een hele tijd niet meer gespeeld, dus kan je helaas niet verder helpen. Mocht iemand anders tips hebben, zet ze gerust in de reacties hieronder ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.