Reviews Spellen en Puzzels

Review | Wolfkracht 10 – Bescherm jezelf tegen de grote boze wolf!

Review | Wolfkracht 10 – Bescherm jezelf tegen de grote boze wolf! 30 november 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Wolfkracht 10

Het sprookje van de drie biggetjes is wereldwijd bekend. Megableu heeft daar een spel omheen ontwikkeld: Wolfkracht 10. En wij mochten het testen!

Wolfkracht 10

In dit spel is het de bedoeling dat je een huisje bouwt voor jouw kleine biggetje. Er zijn verschillende materialen om het huisje te bouwen. Steen, hout en stro. Maar je kunt niet zomaar een materiaal kiezen. Jouw draai aan de draaischijf bepaalt met welk materiaal je moet bouwen. Hopelijk heb je mazzel en krijg je het stevigste materiaal, want de grote boze wolf komt langs om jouw huisje weg te blazen! Daar komt kort gezegd Wolfkracht 10 op neer.

Wolfkracht 10 – inhoud

– 1 Grote Boze Wolf blazer, die hard kan blazen, of superhard. Dat noemen we WOLFKRACHT 10.
– 3 Huisjes en 24 Bouwtegels (10 stro, 8 hout, 6 steen).
– 1 Draaischijf met 5 opties (stro, hout, steen, hard blazen, WOLFKRACHT 10).

Wolfkracht 10

Hoe werkt het?

Wolfkracht 10 Zet de Grote Boze Wolf in het midden. Iedere speler neemt een huisje en een bouwtegel van stro, en hangt de bouwtegel in één van de zes ramen (aan het haakje aan de achterkant van het huisje). De Grote Boze Wolf kijkt naar de voorkant van het huisje, de speler zit aan de achterkant van het huisje. Zorg ervoor dat alle huisjes even ver staan van de wolf. Gebruik hiervoor de strook gras aan de basis van de wolf. De spelers moeten dit regelmatig controleren tijdens het spel. Leg de rest van de bouwtegels in het midden waar alle spelers eraan kunnen. De jongste speler mag beginnen door aan de draaischijf te draaien. De spelers kunnen kiezen wat ze doen wanneer ze een bouwsteen krijgen volgens de draaischijf:

 • De bouwtegel onmiddellijk ophangen aan het huisje.
 • Het stukje opzij houden om het later om te ruilen. Een
  speler mag slechts 1 stukje opzij hebben op eender welk
  moment van het spel.
 • Het stukje omruilen volgens de regels hieronder.
  Wanneer de bouwtegel die wordt aangeduid door de
  draaischijf niet beschikbaar is in de stapel, krijgt de speler
  geen bouwtegel en gaat de beurt naar de volgende speler.

Wolfkracht 10

Draaischijf

Wanneer de draaischijf aanduidt dat het tijd is om hard te blazen, of om WOLFKRACHT 10 in te zetten, mag de speler de bouwtegels van een andere speler wegblazen met de Grote Boze Wolf. Draai eerst de Grote Boze Wolf, zodat hij naar het huisje van een andere speler kijkt. Gebruik de strook gras aan de basis om er zeker van te zijn dat het wolf op de juiste afstand van het huisje staat. Pas de mond van de Grote Boze Wolf aan om met de juiste kracht te blazen, zoals wordt aangeduid door de draaischijf. Nu is het tijd om diep in te ademen en met je grote boze stem te zeggen “Ik huf, en ik puf, en ik blaas je huisje omver!”. Duw de Grote Boze Wolf naar beneden om een grote boze wervelwind naar het huisje van een andere speler te sturen. Alle bouwtegels die werden weggeblazen, worden terug op de stapel gelegd. Heb je als eerste jouw huisje af? Dan heb jij Wolfkracht 10 gewonnen!

Ons oordeel

Wij speelden het spel met ons zoontje, die bijna 4 wordt. Wolfkracht 10 wordt aangeraden voor 5 jaar en ouder. Eigenlijk is ons zoontje dus nog te jong. Desondanks was het spel, weliswaar soms met een beetje hulp, makkelijk te begrijpen voor hem. Het spel gaat vrij snel en omdat iedereen dus weer snel aan de beurt is, houdt het de aandacht van kinderen goed vast. Soms is het plaatsen van het materiaal op het huisje wel een beetje bewerkelijk, maar daarbij moet je als papa of mama dan even helpen. De pret begint natuurlijk pas echt als de wolf eraan te pas komt en er geblazen mag worden. Helemáál als Spencer het huisje van papa of mama omver mocht blazen was de pret enorm natuurlijk. Naast het spel zelf spelen, is het ook gewoon leuk om materiaal aan een huisje te hangen en te proberen om het van elkaar eraf te blazen. Ook daar kan ons zoontje zich prima mee vermaken. Onze dochter van bijna 2 vond dat overigens ook prima tijdverdrijf!

Wat ons betreft is Wolfkracht 10 een erg vermakelijk spel dat niet snel verveelt. Vooral de wolf blijft tot de verbeelding spreken en zorgt voor erg veel plezier! Zeker een aanrader voor de aankomende feestdagen!

Vind je dit leuk om te lezen? Lees ook onze recensie van Tumball van Megableu!

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.