Reviews Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Speelgoed voor kinderen van 7 t/m 8 jaar Speelgoed voor kinderen van 9 t/m 12 jaar Spellen en Puzzels

Review | Tumball van Megableu

Review | Tumball van Megableu 27 november 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Tumball

“Mama, mama! Kijk dat spelletje met de balletjes!” Ons zoontje ziet de laatste tijd geregeld de reclame van het spel Tumball van Megableu op televisie. Onlangs kregen we de kans om het spel te testen. En wat ons betreft is het dé cadeautip voor de aankomende feestdagen. Plezier met de hele familie gegarandeerd!

Tumball

Tumball

De bedoeling van Tumball is simpel: de ballen mogen niet vallen. En hiervoor heb je een vaste hand nodig! Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers van 5 jaar en ouder. Iedereen krijgt een voorraad witte balletjes. Het is de bedoeling dat je als eerste jouw voorraad wegwerkt. Het aantal witte balletjes dat je krijgt, hangt af van het aantal spelers dat meedoet.

Tumball – de inhoud

Je moet even wat in elkaar zetten voor je kunt beginnen. De basis (het grote blauwe vierkant) is de plek waar de witte balletjes liggen. Iedere speler heeft zijn of haar eigen vakje. Daarop wordt de boog vastgemaakt. Daar zin een haak aan. Aan een ring hang je allerlei staafjes. Aan elk staafje hangen twee gekleurde balletjes. Daarnaast krijg je een staafje en witte balletjes. Tumball

Hoe werkt Tumball?

Nadat je alles in elkaar hebt gezet, kun je aan de slag! De jongste speler begint. Daarna ga je mee met de wijzers van de klok. Als je eenmaal bent begonnen, mag je de basis niet meer verplaatsen. De speler die aan de beurt is, zet een wit balletje op zijn of haar staafje. Leg voorzichtig het balletje op de gekleurde balletjes. Als je denkt dat het witte balletje stevig ligt, trek dan jouw staafje terug. Iedere speler probeert zo een wit balletje neer te leggen. Als dat lukt en er vallen geen ballen, is de volgende speler aan de beurt. Maar stel nou dat de gekleurde balletjes het niet meer houden, en er allerlei witte balletjes vallen, dan moet je die aan jouw voorraad toevoegen. En zo kun je dus opeens weer met een hele stapel witte balletjes zitten! Degene die als eerste alle witte balletjes heeft weggewerkt, wint het spel.

Wat vinden wij van Tumball?

Tumball

Ons zoontje wordt pas over 1,5 maand 4 jaar en is dus eigenlijk nog te jong volgens de verpakking. Maar hij snapte het spel gelijk en het is voor hem prima te doen. Hij vindt het leuk om het met ons samen te spelen, maar speelt het ook heel graag alleen, al is dat dus eigenlijk niet de bedoeling. Het spel is simpel qua regels en daarom makkelijk te begrijpen. Omdat je het zo snel onder de knie hebt, kun je al gelijk aan de slag. Het is leuk om het met z’n allen te spelen, omdat het vrij snel gaat en het tempo blijft er dus lekker in. Behendigheid blijft altijd leuk, hoe oud je ook bent, dus mijn man en ik vinden het zelf ook nog leuk om te spelen. Ons zoontje vindt het uiteraard helemaal prachtig als juist bij ons alle balletjes vallen!

Tumball

Wat ons betreft is het spel dus een absolute aanrader. Het geeft veel plezier, maar het is ook heel leerzaam omdat ons zoontje echt zijn motoriek ermee traint. En zoals gezegd, hij vermaakt zich er ook uitstekend alleen mee. Dikke pret uiteraard als dan alle balletjes vallen!

Vind je dit leuk om te lezen? Lees ook onze review van Racketrace van Megableu.

Tumball

17.95
9

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Speelplezier

9.0/10

Pros

  • Makkelijk te begrijpen
  • Spannend
  • Verveelt niet snel

Cons

  • De staafjes zijn wat kwetsbaar

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.