Baby en Peuter Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 t/m 6 jaar Spellen en Puzzels

Bewegend leren met het Woezel & Pip yogaspel

Bewegend leren met het Woezel & Pip yogaspel 24 augustus 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Wil je jouw kinderen graag kennis laten maken met de basisvaardigheden van yoga? Dan kan dat met het Woezel & Pip yogaspel!

Woezel & Pip yogaspel

Woezel & Pip yogaspelHet Woezel & Pip yogaspel stimuleert het samen spelen en bewegend leren. Je kunt het gezellig met de hele familie spelen. Gooi met de dobbelsteen en kijk op welk vakje van het spelbord jullie uitkomen. Is dat een yogavakje? Voer dan samen de yogaoefening uit die op het spelkaartje staat. Is het een peertje? Hang dan een peertje in de perenboom. Verzamel zo zes peertjes voor tante Perenboom om het spel samen te winnen. Maar pas op! Als de zes sterren eerder in de lucht hangen, hebben jullie gezamenlijk het spel verloren. Je speelt het spel dus niet tegen elkaar, maar met elkaar. Het spel is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het is te koop voor 19.99.

Waarom yoga met jonge kinderen?

Woezel & Pip yogaspelKinderyoga draagt bij aan een beter lichaamsbesef, meer controle over de adem, bewustwording van de omgeving en helpt kinderen te leren ontspannen. Door samenwerkingsoefeningen wordt ook de groepsdynamiek positief beïnvloed. Het versterkt de band tussen ouder en kind of kinderen onderling. Genoeg reden om het eens te proberen dus!

Over Woezel & Pip

Woezel en Pip zijn bedacht door de wijlen Guusje Nederhorst. Het zijn twee hondjes, die erg goed bevriend zijn. Het begon allemaal met boekjes, die een groot succes werden en nog steeds zijn. Alle Woezel en Pip-boekjes bevatten vier tekenverhalen en vier langere voorleesverhalen. Daarnaast bevat elk boekje een cd met muziek of voorleesverhalen. Een deel van de opbrengst van alle boekjes gaat naar het Guusje Nederhorst Fonds. Dit fonds zet zich in voor het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en dieren. Inmiddels is Woezel & Pip uitgebreid met een televisieserie, een bioscoopfilm en nog een heleboel andere merchandising.

Vond je dit leuk om te lezen? Lees hier meer over de allerleukste stapelkubussen! Ook met Woezel en Pip uiteraard. 

 

 

 

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.