Baby en Peuter Bouw en Constructie Speelgoed voor kinderen van 0 t/m 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 t/m 4 jaar

5x De leukste stapelkubussen

5x De leukste stapelkubussen 14 maart 2018Leave a comment

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Stapelkubussen zijn wat mij betreft een uitstekend voorbeeld van speelgoed dat vrij simpel is, maar toch garant staat voor urenlang speelplezier. Het idee is simpel: een set van (meestal) 10 kubussen die je op elkaar kunt stapelen of in elkaar kunt doen. De onderkant van de kubussen is meestal open zodat je ze in elkaar kunt schuiven en het handig op te bergen is. Op de stapelkubussen staan vaak leuke afbeeldingen, maar vaak ook de getallen 1 t/m 10 zodat kinderen ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken om te leren tellen. En niets leuker natuurlijk dan het bouwen van een hoge toren en die daarna weer om te gooien! Er is van alles op de markt qua stapelkubussen en ik heb de leukste vijf voor je op een rijtje gezet!

Woezel & Pip

StapelkubussenDe stapelkubussen van Woezel & Pip zijn lekker kleurig en vrolijk. Er staan leuke afbeeldingen van de bekende figuurtjes op en ook de getallen 1 t/m 10. De toren kan in totaal 86 centimeter hoog worden. Deze blokken zijn gemaakt van karton. Aanbevolen leeftijd: 1 tot 4 jaar. Prijs: +/- €14,95.

 

 

 

Nijntje

StapelkubussenUiteraard zijn er ook stapelkubussen van Nijntje. Deze lijken best veel op die van Woezel & Pip. Ook op deze staan leuke afbeeldingen en getallen. En ook deze toren kan 86 centimeter hoog worden. Aanbevolen leeftijd: 2 tot 4 jaar. Prijs: +/- €13,99.

 

 

 

 

Houten stapelkubussen

StapelkubussenEen mooie set houten stapelkubussen mogen niet ontbreken in deze lijst. Deze set is van Viga Toys. Het zijn zes blokken. Op iedere kant staat een ander thema: safaridieren, tuin, vormen, kleuren en getallen. Goed ter bevordering van de motoriek en oog-hand coördinatie, aldus de producent. De aanbevolen leeftijd is 24 maanden en ouder. Prijs: €19,99.

 

 

Janod

StapelkubussenJanod vind ik persoonlijk een heerlijk merk. Ik hou van hoe kleurrijk en vrolijk het is. Janod heeft verschillende stapelkubussen en torens in het assortiment. Ook een hele leuke ronde stapeltoren overigens! Maar die je hier ziet is de set Familie. Ook deze set bestaat uit 10 onderdelen en is geschikt in de leeftijd 1 tot 4 jaar. De stapelkubussen komen in een koffer. Er staan afbeeldingen op van aapjes, leeuwen, olifantjes en pandaberen. De toren kan 87 cm hoog worden. Prijs: +/- €15,95.

 

Djeco

Stapelkubussen

Tot slot mijn favoriete merk: Djeco. Djeco  is een Frans merk. Deze set heet ‘bosdieren‘ en bestaat uit 10 kubussen van karton. Op de 5 zijden staan dieren in de boom, bosdieren, mama en baby, cijfers en motieven. Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Prijs: +/- €15,95.  Djeco heeft overigens nog veel meer stapelkubussen met andere prints erop, denk bijvoorbeeld aan dieren en een set met pasteltinten.

Nicole is mede-oprichtster van AllesOverSpeelgoed.nl. Zij is 40 jaar oud, getrouwd en moeder van Spencer (8) en Jasmijn (6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.